Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Batlers: "Paliksim pozitīvi, apzinoties, ka varam uzvarēt, un uzvarēsim šo sēriju"

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Batlers: "Paliksim pozitīvi, apzinoties, ka varam uzvarēt, un uzvarēsim šo sēriju"
Džimijs Batlers. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Maiami “Heat” līderis Džimijs Batlers pēc komandas otrā zaudējuma NBA Austrumu konferences finālsērijā pret Bostonas “Celtics” (97:110) izteicās, ka galvenais esot aizvadīt labāku mača sākumu.

Batlers, kurš sērijas piektajā spēlē (3-2 “Heat” labā) guva 14 punktus – vismazāk no šosezon aizvadītajiem “play-off” mačiem – aicināja visus komandas līdzjutējus saglabāt mieru, un pēc mača bijis redzams pie komandas ģērbtuves ar popkorna turziņu rokās.

“Pēdējās divas spēles – tie neesam mēs. Tā vienkārši sanāca. Pusceļā pārtraucām spēlēt aizsardzībā, jo netrāpījām metienus, kurus gribējām. Bet tas ir viegli labojams. Vienkārši jāiet ārā un jāspēlē spēcīgāk jau no paša sākuma. Kā es vienmēr saku – saglabāsim smaidu, būsim ļoti, ļoti stabili, zinot, ka varam uzvarēt nākamo spēli,” izteicās Batlers, kurš 14 izslēgšanas turnīra spēlēs guvis vidēji 29,9 punktus.

“Mums jāuzsāk spēle labāk, jāapgrūtina spēlēt pretiniekiem. Viņi ir ritmā jau no paša spēles sākuma. Bet mēs vienmēr paliksim pozitīvi, apzinoties, ka varam uzvarēt, un uzvarēsim šo sēriju. Mums tā vienkārši jānoslēdz mājās,” pauda “Heat” līderis.

Līdzīgās domās bija arī Maiami komandas centrs Bems Adebajo: “Kāpēc lai mēs zaudētu pārliecību? Kad sākām šo ceļu, neviens mums neticēja. Visi domāja, ka izkritīsim pirmajā kārtā. Tad – ka otrajā. Un te nu mēs esam, vienas spēles attālumā [no fināla]. Mums vienmēr ir bijusi pārliecība, un tā nepazudīs.”

“Mūsu uzbrukums bija nedaudz pārrauts. Nevarējām dabūt bumbu zonās, kur ar to būtu vieglāk darboties. Ja varam dabūt Džimiju viņa spēcīgākajās zonās biežāk, viņam viss būs kārtībā,” pauda “Heat” galvenais treneris Eriks Spolstra.

“Esam bijuši piespiesti pie sienas,” atzina Bostonas “Celtics” aizsargs Džeilens Brauns, kurš piektajā sērijas spēlē guva 21 punktu. “Pašsaprotami, ka neiedomājās, ka šādā pozīcijā nonāksim, bet, kad saskaries ar pretestību, ir redzams, no kā komanda tiešām ir taisīta. Nevarēja kļūt sliktāk kā nonākot iedzinējos ar 0-3, bet nekur apkārt neskatījāmies un nedevāmies katrs savā virzienā. Turējāmies kopā.”

Šo faktoru uzteica arī double-double sakrājušais Džeisons Teitums: “Kaut kāda dīvaina iemesla pēc, pat pagājušogad mēs vienmēr sev visu padarījām grūtāku. Bet zinu, ka var redzēt īsto cilvēka un komandas raksturu tad, kad lietas neiet tik gludi. Domāju, ka tas ir apliecinājums mūsu kopībai, tam, cik ļoti mēs to gribam.”

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...