Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: Par ''Pelicans'' jauno galveno treneri ieceļ ''Suns'' asistentu Grīnu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Oficiāli: Par ''Pelicans'' jauno galveno treneri ieceļ ''Suns'' asistentu Grīnu
Villijs Grīns. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas ''Pelicans'' sekojusi citu komandu piemēram un par jauno galveno treneri iecēlusi speciālistu, kuram šī būs pirmā pieredze par kādas NBA vienības galveno treneri. Par to kļuvis Villijs Grīns, kurš pēdējās divas sezonas strādāja Fīniksas ''Suns'' par Montija Viljamsa asistentu.

Ņūorleānas ''Pelicans'' treneru vakance kļuva brīva jūnija vidū, kad kluba vadība kopā ar galveno treneri Stenu Van Gandiju lēma pārtraukt līgumattiecības tikai pēc viena gada sadarbības. Van Gandija vadībā vienība nespēja kvalificēties izslēgšanas mačiem, ar 31 uzvaru un 41 zaudējumu paliekot 11. vietā Rietumu konferencē.

Jau iepriekš par galveno favorītu uz šo amatu tika minēts Fīniksas ''Suns'' asistents Villijs Grīns, kuru ceturtdienas vakarā apstiprināja arī oficiāli. Paziņojumā nav minēts noslēgtā līguma ilgums, taču Grīns kļuvis par astoto franšīzes galveno treneri. Tieši saistībā ar Grīna aizņemtību darbā ar Fīniksas ''Suns'', kura aizkļuva līdz iepriekšējās sezonas NBA finālam, oficiāls paziņojums sekoja tik vēlu. Bez ''Suns'' speciālists strādājis arī kā asistents Goldensteitas ''Warriors''.

''Pēc pastiprinātiem meklējumiem Villijs šķita kā vislabāk piemērots, kurš varētu vest mūsu franšīzi uz priekšu. Esam ļoti priecīgi uzņemt Villiju kā mūsu komandas jauno galveno treneri. Ar nepacietību gaidām, kad sāksim darbu. Villijs ir sevi pierādījis kā vienu no līgas respektablākajiem treneru asistentiem. Tas noticis, pateicoties lieliskajai darba ētikai un raksturam. Viņš ir ar lielām basketbola zināšanām un līdera īpašībām, kuras noderēs attiecību veidošanā ar spēlētājiem, biroja darbiniekiem un faniem,'' kluba paziņojumā citēts ''Pelicans'' basketbola operāciju viceprezidents Deivids Grifins.

Grīns pēc kļūšanas par ''Pelicans'' galveno treneri pateicās organizācijai par doto iespēju: ''Vēlos pateikties visai ''Pelicans'' organizācijai par ticību man vest uz priekšu šo talantīgo grupu spēlētāju. Man tas ir liels gods saņemt šādu iespēju strādāt tik īpašā vietā kā Ņūorleānā.''

Villijs Grīns kā spēlētājs NBA pavadīja 12 sezonas, 737 spēles aizvadot tādās komandās kā Filadelfijas ''76ers'', Ņūorleānas ''Pelicans'', Atlantas ''Hawks'', Losandželosas ''Clippers'' un Orlando ''Magic''. Septiņās no 12 sezonām viņa pārstāvētās vienības iekļuva izslēgšanas spēlēs. 2003. gada NBA draftā Grīnu ar kopējo 41. numuru izvēlējās Sietlas ''Supersonics''.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/pelicans/news/w...

     [+] [-]

, 2021-07-23 10:50, pirms 3 gadiem
Mani vienmēr ir fascinējis tas, ka tādi spēlētāji kā Villijs Grīns spēlē NBA un, pie tam, aizvada tik ilgu karjeru līgā. Nenoniecinot Villija prasmes, cik es viņu atceros no NBA spēlēm(Sixers, Clippers un, minimāli, Magic sastāvos), tad viņš bija tāds ne sevišķi meistarīgs paīsa auguma uzbrūkošais aizsargs, kurš uz kopējā fona ne ar ko neizcēlās. Nu ok, aizsardzībā spēlēja, bet arī - ne jau elites līmenī. Varbūt bija baigais līderis ģērbtuvēs un iedvesmojošu runu teicējs... ja tā, tad galvenā trenera arodā šīs prasmes noderēs. NOP sastāvs tiešām ir labs - cerams, šogad tiks iekš PO.

     [+] [-]

, 2021-07-23 11:59, pirms 3 gadiem
Emilio rakstīja: Mani vienmēr ir fascinējis tas, ka tādi spēlētāji kā Villijs Grīns spēlē NBA un, pie tam, aizvada tik ilgu karjeru līgā. Nenoniecinot Villija prasmes, cik es viņu atceros no NBA spēlēm(Sixers, Clippers un, minimāli, Magic sastāvos), tad viņš bija tāds ne sevišķi meistarīgs paīsa auguma uzbrūkošais aizsargs, kurš uz kopējā fona ne ar ko neizcēlās. Nu ok, aizsardzībā spēlēja, bet arī - ne jau elites līmenī. Varbūt bija baigais līderis ģērbtuvēs un iedvesmojošu runu teicējs... ja tā, tad galvenā trenera arodā šīs prasmes noderēs. NOP sastāvs tiešām ir labs - cerams, šogad tiks iekš PO.
Ļoti reti, jau kad izcili spēlētāji ir arī izcili treneri.