Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Atamans: "Ja pievienotu divas zvaigznes, "Efes" spēlētu NBA "play-off""

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Atamans: "Ja pievienotu divas zvaigznes, "Efes" spēlētu NBA "play-off""
Ergins Atamans ar Eirolīgas kausu. Foto: Anadolu Efes

"Ja tagad trenētu NBA komandu, (Šeins) Larkins manā vadībā spēlētu 25-30 minūtes. Diemžēl NBA klubi situāciju redz citādāk," Eirolīgas čempions Ergins Atamans pirmssezonas mediju dienā žurnālistiem nelika vilties.

Kolorītais treneris nesen saņēma Maika Džeimsa un Evana Furnjē kritiku. Iemesls – “Anadolu Efes” stūrmanis paziņoja, ka viņa trenētā komanda kvalificētos NBA izslēgšanas spēlēm. Mediju dienā Atamans precizēja savus izteikumus.

“Neteicu, ka spēlētu “play-off” ar pašreizējo sastāvu. Teicu, ka mēs kvalificētos, ja komandai pievienotos divas zvaigznes. Varbūt šie divi spēlētāji būtu Furnjē un Džeimss. Lai viņi atbrauc, lai paraksta līgumu ar mums.”

“NBA ir milzīga organizācija,” turpināja Atamans. “Līgā varbūt ir 40 vai 50 unikāli spēlētāji. Redzam spēlētājus, kuri tur spēlēja 15-20 minūtes un tagad viņi brauc šurp. Neredzu, ka viņi dominētu Eiropas basketbolā.”

“Domāju, ka Eirolīgas titula pretendentes bez problēmām sacenstos pret NBA komandām. Uzticos savai komandai un saku: Eirolīgas čempione “Efes” ar divu NBA zvaigžņu atbalstu varētu cīnīties “play-off” un pat finālā. Ļoti uzticos saviem spēlētājiem.”

Atamans neizslēdza iespēju, ka, attiecīgi sagatavojoties, varētu trenēt futbola komandu. “Kļūdams par vienu no labākajiem Eiropas treneriem, nevaru tā domāt, taču vienmēr esmu par to runājis salīdzinājumos. Vai basketbola treneris to var? Ja vienu vai divus gadus patrenētos, darītu to ļoti labā līmenī.”

Pirms sešiem vai septiņiem gadiem, kad trenēju “Galatasaray”, prezidents Unals Aisals man jautāja, vai varētu trenēt arī futbola komandu. Tas nebija konkrēts piedāvājums, taču saruna notika. Teicu to pašu, ko šodien – tas var notikt pēc 1-2 gadu gatavošanās un atbilde nav iespējama uzreiz.”

Ideja nepiepildījās. “Unals Aisals pēc pāris mēnešiem atstāja amatu. Par laimi, man nenācās mērot šo ceļu, jo pašlaik, iespējams, uzturētos trešajā vai ceturtajā divīzijā. Futbola pasaule ir cita pasaule.”

Izmantotie resursi:
https://www.eurohoops.net/en/eurole...

  +1 [+] [-]

, 2021-09-17 23:41, pirms 3 gadiem
Centos nopietni izprast domu
Bet pazaudēja mani kad Džeimsu un Furnjē nosauca par NBA zvaigznēm.
Austrumos pat playinā neielīstu kur nu vēl playoffā.
Par finālu labāk nekomentēšu lai atkal nenobloķē kontu

     [+] [-]

, 2021-09-18 12:14, pirms 3 gadiem
zinātājs ar milzigām olām rakstīja: Centos nopietni izprast domu
Bet pazaudēja mani kad Džeimsu un Furnjē nosauca par NBA zvaigznēm.
Austrumos pat playinā neielīstu kur nu vēl playoffā.
Par finālu labāk nekomentēšu lai atkal nenobloķē kontu
Doma vienkārša. NBA ir tikai kādi 40 vai 50 unikāli spēlētāji un visi pārējie Eirolīgas klubu spēlētāju līmenī. F. Kampaco piemērs no Madrides Real uzreiz Denveras Nugetts pamatsastāvā. Jā, sliktāks par traumēto Dž. Mareju, bet normāls NBA spēlētājs.