Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Boloņas "Virtus" vēl viens pastiprinājums no CSKA – pievienojas arī Šengelija

Agris Suveizda

Boloņas "Virtus" vēl viens pastiprinājums no CSKA – pievienojas arī Šengelija
Tornike Šengelija. Foto: Euroleague

Itālijas čempionvienība Boloņas "Virtus" dažu dienu laikā pavēstījusi par diviem nozīmīgiem pastiprinājumiem no Maskavas CSKA – ceturtdien līgums tika parakstīts ar 34 gadus veco aizsargu Danielu Heketu, bet šodien vienošanās līdz sezonas beigām panākta ar 30 gadus veco gruzīnu spēka uzbrucēju Torniki Šengeliju.

"Toko, kurš ļoti vēlējās valkāt mūsu melno kreklu, ierašanās par spīti nozīmīgiem piedāvājumiem no citu klubu puses apstiprina, kādu tēlu Boloņas "Virtus" ir izdevies iegūt uz Eiropas basketbola skatuves," sacīja Boloņas kluba izpilddirektors Luka Baraldi. Šengelija CSKA mājaslapā pateicās Maskavas klubam par sadarbību un oficiālajā paziņojumā nepieminēja Krievijas iebrukumu Ukrainā. Eurohoops ziņo, ka CSKA par šķiršanos no Šengelijas saņems lielu izpirkuma naudu.

Šengelija šajā Eirolīgas sezonā sāka 13 no savām 15 spēlēm un vidēji 24,8 minūtēs sakrāja 12,7 punktus, 4,7 atlēkušās bumbas, 2,5 rezultatīvas piespēles un 2,0 kļūdas. Uz CSKA viņš pārgāja 2020. gadā pēc savas labākās Eirolīgas sezonas, "Baskonia" kreklā izceļoties ar vidēji 18,5 punktiem, 5,6 atlēkušajām bumbām un 2,9 rezultatīvām piespēlēm. Basku klubu viņš pārstāvēja sešus gadus.

Šengelija spēlējis arī Beļģijā un Spānijas "Valencia", ar ko 2010. gadā ieguva ULEB Eirokausu, un vairākas sezonas pavadījis arī Nacionālajā basketbola asociācijā. Bruklinas "Nets" un Čikāgas "Bulls" sastāvā Šengelija aizvadīja 45 spēles, visās ejot uz maiņu un vidēji 5,5 minūtēs tiekot pie 1,3 punktiem un 0,9 atlēkušajām bumbām. Eirolīgā Šengelija šosezon bija viens no vislabāk apmaksātajiem spēlētājiem.

Boloņas "Virtus" trešdien Venēcijā aizvadīs Eirokausa spēli un ar bilanci 7-6 ieņem piekto vietu desmit komandu konkurencē savā apakšgrupā, bet nedēļas nogalē to gaida Boloņas derbijs pret "Fortitudo". Itālijas čempionātā "Virtus" ar bilanci 16-3 ir otrajā vietā, atpaliekot vienīgi no Milānas "Olimpia" (17-2). Boloņas klubu pārstāv arī tādi labi zināmi veterāni kā Milošs Teodosičs un Marko Belinelli.

Izmantotie resursi:
https://www.virtus.it/news/tornike-...
https://cskabasket.com/news/n/toko-...

     [+] [-]

, 2022-03-07 20:51, pirms 2 gadiem
Būtu jau forši, ja šie būtu pievienojušies kādai eirolīgas komandai un pēc tam izpogājuši pašu csk, bet vates tak ir visur nobanoti