Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Marks Gazols traumas dēļ šosezon vairs nespēlēs, šaubas arī par dalību Rio

Rolands Eliņš

Marks Gazols traumas dēļ šosezon vairs nespēlēs, šaubas arī par dalību Rio
Marks Gazols
Foto: AP/Scanpix

Pamatīgu triecienu piedzīvojušas NBA komandas Memfisas ”Grizzlies” izredzes uz panākumiem šosezon, jo tā oficiāli paziņojusi par Spānijas centra spēlētājam Markam Gazolam veikto labās pēdas operāciju. Šosezon Gazols vairs laukumā neizies.

Marks Gazols NBA spēlē nav piedalījies kopš astotā februāra, kad pirmajā ceturtdaļā atstāja laukumu spēlē pret „Trail Blazers”. Sestdien viņam tika veikta operācija, un šovakar „Grizzlies” pārstāvji apstiprinājuši atlabšanas procesa ilgumu.

„Ir ļoti nepatīkami, ka nevaru palīdzēt saviem komandas biedriem šajā brīdī,” Memfisas kluba paziņojumā citēts Gazols. „Taču es saprotu, ka šādā situācijā galvenā prioritāte ir veselības nostabilizēšana ilgtermiņā. Ar cerībām skatos uz turpmākajiem notikumiem un paredzu pilnvērtīgu rehabilitāciju.”

Gazols šobrīd ir viens no labākajiem NBA centriem, kura kvalitāti statistika pilnībā neizsaka. 31 gadu vecais Gazols šosezon vidēji guvis 16.6 punktus un savācis 7.0 atlēkušās bumbas. Pagājušajā sezonā viņš bija iekļauts NBA pirmajā simboliskajā izlasē.

„Grizzlies” šobrīd ieņem piekto vietu Rietumu konferencē un nesen veica diezgan pamatīgas izmaiņas savā sastāvā, iemainot Krisu Andersenu, P.Dž. Heirstonu un Lensu Stīvensonu. Komandas jaunieguvumi gan nav spēlētāji, kas varētu aizstāt Gazolu, un Memfisai var rasties grūtības palikt „play-off” zonā. Centra pozīcijā Memfisai var spēlēt Brendans Raits un jau piesauktais Andersens, teorētiski arī raženais spēka uzbrucējs Zeks Rendolfs.

Gazola trauma var arī nopietni kaitēt Spānijas izlases cerībām olimpiskajās spēlēs, kas norisināsies vasarā. "Grizzlies" nav paziņojusi precīzu Gazola atlabšanas termiņu, līdz ar to viņa dalība Rio spēlēs šobrīd ir zem jautājuma zīmes. Jāatgādina, ka Gazols nepiedalījās arī 2015. gada Eiropas čempionātā un pagājušā gada vasarā parakstīju piecu gadu daudzmiljonu līgumu ar "Grizzlies".

Izmantotie resursi:
Grizzlies' Marc Gasol officially out for season...

Slēpts komentārs: senscore

  +3 [+] [-]

, 2016-02-23 23:13, pirms 8 gadiem
Spānijas izlasei tas ir liels mīnus.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 00:07, pirms 8 gadiem
senscore rakstīja: Nevienu tā garlaicīgā Memfisa neinteresē
Nespried pēc sevis.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-24 12:35, pirms 8 gadiem
veseļojies, Mark!

ar to arī izskatās, ka rietumu 1. play-off kārta atkal būs pilnīgi nebaudāma, jo grižļi tomēr tur jūtas kā zivis ūdenī.