Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kolandželo pēc ASV graujošās uzvaras finālā: "Pārējai pasaulei ir jāsavācas"

Andrejs Siliņš

Kolandželo pēc ASV graujošās uzvaras finālā: "Pārējai pasaulei ir jāsavācas"
Džerijs Kolandželo
Foto: AFP/Scanpix

Pēc ASV graujošās uzvaras Riodežaneiro olimpisko spēļu basketbola turnīra finālā pār Serbiju amerikāņu izlases direktors Džerijs Kolandželo aicināja pārējo basketbola pasauli savākties un beidzot kļūt konkurētspējīgākai, lai basketbola attīstība kļūtu ātrāka.

Rio bija kārtējais globālais basketbola forums, kas noslēdzās ar pārliecinošu ASV domimanci kā kungu, tā dāmu sacensībās. Sieviešu finālā amerikānietes sagrāva Spāniju ar 101:72, savukārt kungiem ASV finālā neatstāja nekādus variantus Serbijai - 96:66.

"Esmu par basketbola līmeņa celšanos globāli. Esmu par lielāku intrigu visos līmeņos, esmu šīs spēles fanātiķis. Basketbols ir otrais populārākais sporta veids pasaulē. Tomēr mums jāpiedzīvo brīdis, kad visas pārējas valstis beidzot savācas un kļūst konkurētspējīgākas," sacīja Džerijs Kolandželo, kurš jau 11 gadus ir ASV izlašu direktors.

"Netaisos meklēt nekādus attaisnojumus. Viens no tiesnešiem man sacīja: "Jums vajadzētu spēlēt četratā." Nē! Varbūt citām komandām būtu jāsavācas un jāizrāda nopietna pretestība! Esam palīdzējuši basketbola attīstīties pasaulē ilgāk nekā 50 gadus. Esam iemācījuši pasaulei šo spēli. Esam apmācījuši trenerus. Paskatieties, cik ārzemju spēlētāju ir NBA. Paskatieties, cik mūsdienās ir ārzemju spēlētāju koledžās., Mēs to visu atbalstām. Vēlos redzēt citu valstu izlašu līmeni augam," tiešs bija Kolandželo.

ASV basketbola turnīros (gan dāmām, gan kungiem kopā) izcīnīja 23. zelta medaļu. Vīri triumfējuši 15 reižu, dāmas - astoņas. Vīru konkurencē no joprojām eksistējošām valstīm tikai Argentīna spējusi reizi izcīnīt uzvaru (divreiz Padomju Savienība, reizi - Dienvidslāvija), bet dāmu vidū trīs reižu zelts ticis Padomju Savienībai/NVS.

Izmantotie resursi:
Yahoo! Sports

1 2 45 komentāri

 +13 [+] [-]

, 2016-08-22 16:54, pirms 8 gadiem
Šis ir visnotaļ nepateicīgs brīdis Pasaules/Eiropas basketbolā, jo faktiski visās izlasēs, kuras līdz šim spēja sisties ar amīšiem kā līdzīgs ar līdzīgu, notiek paaudžu maiņa, kas, ņemot vērā faktu, ka nekur Pasaulē nav tāds otrs NBA, nevar notikt tik raiti kā tas ir ASV, kur vecā zvaigzne aiziet, bet vietā nāk jau gatava jaunā zvaigzne. Spānija, Francija, Lietuva, Grieķija, Argentīna, Brazīlija - visur notiek dabiskais reģenerācijas process. Lai amīši paciešas līdz Tokijai - domājams, tur būs lielāks pretspars.
p.s. bet vispār lai nepārspīlē - grupu turnīrā reāli varēja dabūt pa kāju gan no Austrālijas, gan no Francijas.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-22 17:06, pirms 8 gadiem
Treneriem skauž, ka spēlētāji var tikt NBA, bet viņi ne!
Izbeigs spēlēt pēc 24 sek. sistēmas, tad arī tiks tuvāk!
Slēpts komentārs: Daniel

  -3 [+] [-]

, 2016-08-22 17:11, pirms 8 gadiem
Ņemot vērā pēdējās tendences, ka NBA aizvien papildina vairāk un vairāk Eiropiešu un cittautiešu, tad domāju, ka Amerika drīzumā pasvīdīs, bet taisnība viņam ir, šaubos, vai kāda izlase var parādīt konkurētspējīgu sniegumu. Te ļoti spēlē viens vienīgs faktors, kāpēc ASV ir tik laba gan basī, gan citās disciplīnās - melnie. Noņemsim Amerikai melnos, tad arī runāsim.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-22 17:22, pirms 8 gadiem
Divas lietas- pirmā un svarīgākā atlētisms amerikāņi ir visatlētiskākā komanda un tur neko neviens cits nevar padarīt, jo nav jau tādu tīrradņu tik daudz citur un otra - pārliecība par sevi, kur arī ASV vispārākie. Tāpēc arī uzvar.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-22 17:26, pirms 8 gadiem
Daniel rakstīja: Muļķis, Tev pašam tikapat škidra izlase - reāli viens K.Durant superzvaigzne un tas arī uztaisīja spēli.

un protams, tad arī jārunā, lai paši NBA klubi neliek šķēršļus spēlētājiem pārstāvēt izlases - NBA jau nav savas jaunatnes sistēmas - savāc no visas pasaules labākos spēlētājus un tad tikai paši uz to pelna
vidusskolu un koledžu basketbola sistēma neskaitās?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 17:28, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Ņemot vērā pēdējās tendences, ka NBA aizvien papildina vairāk un vairāk Eiropiešu un cittautiešu, tad domāju, ka Amerika drīzumā pasvīdīs, bet taisnība viņam ir, šaubos, vai kāda izlase var parādīt konkurētspējīgu sniegumu. Te ļoti spēlē viens vienīgs faktors, kāpēc ASV ir tik laba gan basī, gan citās disciplīnās - melnie. Noņemsim Amerikai melnos, tad arī runāsim.
Tad jau principā pret Angolu, Nigēriju, Keniju, Burkinafaso un Trinidadu ASV būtu maz izredžu ar saviem tompsoniem un citiem gaišajiem. Un ko Karijs vispār meklē šajā spēlē?

  +3 [+] [-]

, 2016-08-22 17:34, pirms 8 gadiem
M rakstīja: Tad jau principā pret Angolu, Nigēriju, Keniju, Burkinafaso un Trinidadu ASV būtu maz izredžu ar saviem tompsoniem un citiem gaišajiem. Un ko Karijs vispār meklē šajā spēlē?
Es arī esmu domājis, kāpēc Āfrika un D-Amerika neplosās, bet laikam šeit ir arī jāpiemin sporta infrastruktūra, treneri un konkurence, kas ASV ir visaugstākajā līmenī. Bet runājot par Kariju, viņš ir mulats tāpat kā Grifins, tas ļoti daudz spēlē lomu

  +6 [+] [-]

, 2016-08-22 17:36, pirms 8 gadiem
Ja eiropas valstis apvienotos pa trim vienā (ķip savienības), tad būtu kkādas izredzes. Bet Kolandželo aizmirsa, ka ASV ir 320 miljoni iedzīvotāju, bet Serbijā 7 miljoni.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 17:49, pirms 8 gadiem
cobham rakstīja: Ņemot vērā pēdējās tendences, ka NBA aizvien papildina vairāk un vairāk Eiropiešu un cittautiešu, tad domāju, ka Amerika drīzumā pasvīdīs, bet taisnība viņam ir, šaubos, vai kāda izlase var parādīt konkurētspējīgu sniegumu. Te ļoti spēlē viens vienīgs faktors, kāpēc ASV ir tik laba gan basī, gan citās disciplīnās - melnie. Noņemsim Amerikai melnos, tad arī runāsim.
uz kāda pamata? tad varbūt noņemsim gan melnos, gan baltos un tad runāsim?

  +6 [+] [-]

, 2016-08-22 17:51, pirms 8 gadiem
Varbūt jàizveido ES izlase? ...vai arī ASV jàsadala 50 izlasēs...katra valsts (štats) piedalàs kvaļos ar savu izlasi un tad viena ASV pavalsts piedalās PČ vai OS..

  +5 [+] [-]

, 2016-08-22 17:53, pirms 8 gadiem
Piedodiet, bet NBA ir superorganizācija ar superlīdzekļiem, nekādas Eurolīgas, ULEB, FIBA nestāv tai klāt. Un būtu ļoti dīvaini, ja šī organizācija neražotu un neuzturētu zvaigznes. Un visai pārējai pasaulei ir vienkārši ļoti grūti konkurēt ar NBA, tas arī viss.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 18:20, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Varbūt jàizveido ES izlase? ...vai arī ASV jàsadala 50 izlasēs...katra valsts (štats) piedalàs kvaļos ar savu izlasi un tad viena ASV pavalsts piedalās PČ vai OS..
Es par to pašu! Lai katrs štats taisa komandu un talak jau viss kã parasti - Ameriku čempis, PČ, top3 tiek uz OS. Pec tam vel kadas labakas (pec rezultatiem) lai uzspele OS kvalifikacijã. Tad ari bus interesantaki gan PČ, gan Ameriku čempji, gan OS.

P.s. Nezinu, kada ir NBA speletaju ğeografija, bet domaju, ka diži daudz tãdas štatu komandas nebûtu OS un ari neviena nebutu starp galvenajiem pretendentiem uz titulu.

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:27, pirms 8 gadiem
Āfrikā vienkārši nav streetball laukumu, toties vińi tur spēlē futbolu jo Spānija un Francija ir tuvāk.Melnie paši par sevi ir fiziski labāki. Lai kaut noliek baltādainos pretīm Latvijas izlasei, Amerika bez mellajiem basīti ir nekas.

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:40, pirms 8 gadiem
Runājot, par LV domāju, ja visi tiks tad būs brutāls kolektīvs

     [+] [-]

, 2016-08-22 18:41, pirms 8 gadiem
Saaksim ar to, ka ASV katru gadu NBA draftaa izveelas jaunos talantus. Tas ir neizsmeljams resurss. Protams, arii citaam valstiim ir daudz talanti, kuri speelee labaa liimenii, bet ne NBA. Tur tomeer ir cits atleetisms nekaa Eiroliigaa, ACB, utt. Gan peec speeles, gan fiziskajaa austraalji vislabaak izskatiijaas pret USA. Tokijaa jau buus Simons, un veel citi jaunie.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-22 18:42, pirms 8 gadiem
Viegli jau teikt, ja komandu tikai jaaizveelas, kurus njemt no NBA un kurus nee. Nevienai citai valstij nesanaak viss 12nieks no NBA (ja nemaldos)

  +2 [+] [-]

, 2016-08-22 18:50, pirms 8 gadiem
Uzskatu,ka nav korekti parmest eiropieshu izlasem par parak mazu pretestibu Asv.basketbols ir tumsadaino laucinsh. Ieliec vinjus attistita sistema un pie laba trenera un ir rezultats. Afrika nav lidz sportam.tur viss ir galiga pakalja. Un nav nevienai izlasei eiropa tadi speletaji ka Asv. Vinji ir parak universali. Lebrons,carmelo,Durants..visi spele areja linija..

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 18:59, pirms 8 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Uzskatu,ka nav korekti parmest eiropieshu izlasem par parak mazu pretestibu Asv.basketbols ir tumsadaino laucinsh. Ieliec vinjus attistita sistema un pie laba trenera un ir rezultats. Afrika nav lidz sportam.tur viss ir galiga pakalja. Un nav nevienai izlasei eiropa tadi speletaji ka Asv. Vinji ir parak universali. Lebrons,carmelo,Durants..visi spele areja linija..
Tagad jau eiropā arī dauz melnie spēlē, tajā pašā Francijas izlasē.

  +2 [+] [-]

, 2016-08-22 19:07, pirms 8 gadiem
Es domāju Tokijā lielāko pretestību neizrādīs Eiropas izlases , bet Austrālija un Kanāda, kurām ir palielinājies NBA spēlētāju skaits pēdējos gados, un ir arī zvaigznes kā Viginss.
Eiropā šobrīd paaudžu maiņa ir jūtama, tāda kalibra spēlētāji kā Novickis, Pau, Pārkers nav vairāk. Spānija, piemēram, vēl ilgi iespējams nebūs tik varena kā bija pēdējos 10 gadus.
Kas šobrīd ir nākošās tāda līmeņa zvaigznes - Hezonja, Porziņģis, Jokičs, Saričs?? Vai kāds no viņiem pietuvosies šim trio.

     [+] [-]

, 2016-08-22 19:23, pirms 8 gadiem
Assasinss' rakstīja: Es domāju Tokijā lielāko pretestību neizrādīs Eiropas izlases , bet Austrālija un Kanāda, kurām ir palielinājies NBA spēlētāju skaits pēdējos gados, un ir arī zvaigznes kā Viginss.
Eiropā šobrīd paaudžu maiņa ir jūtama, tāda kalibra spēlētāji kā Novickis, Pau, Pārkers nav vairāk. Spānija, piemēram, vēl ilgi iespējams nebūs tik varena kā bija pēdējos 10 gadus.
Kas šobrīd ir nākošās tāda līmeņa zvaigznes - Hezonja, Porziņģis, Jokičs, Saričs?? Vai kāds no viņiem pietuvosies šim trio.
No tevis nosauktajiem, manupraat, visi var buut tajaa liimenii.

     [+] [-]

, 2016-08-22 19:36, pirms 8 gadiem
Nu, viņš pateica.. Tas ir tas pats, kas likt serbiem vai, vienalga, lietuviešiem, grieķiem sacensties ar amerikāņiem(melnādainajiem tieši es domāju) 4x100m sprintā. Gēni neļauj.

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:02, pirms 8 gadiem
Kā jau te viens minēja par tiem iedzīvotājiem un štatiem. Ja eiropa apvienotos tāda paša līmeņa izlase būtu kā ASV.. Varbūt maķenīti neatlētiskāka, bet gudrāka..

  +4 [+] [-]

, 2016-08-22 20:02, pirms 8 gadiem
raiversons rakstīja: Es par to pašu! Lai katrs štats taisa komandu un talak jau viss kã parasti - Ameriku čempis, PČ, top3 tiek uz OS. Pec tam vel kadas labakas (pec rezultatiem) lai uzspele OS kvalifikacijã. Tad ari bus interesantaki gan PČ, gan Ameriku čempji, gan OS.

P.s. Nezinu, kada ir NBA speletaju ğeografija, bet domaju, ka diži daudz tãdas štatu komandas nebûtu OS un ari neviena nebutu starp galvenajiem pretendentiem uz titulu.
Texas:
PG – Daniel Gibson – 7.8 ppg, 2.0 apg, 2.0 rpg
SG – Wesley Matthews – 13.4 ppg, 1.2 spg, 2.9 rpg
SF – Jimmy Butler – 6.6 ppg, 1.0 apg, 3.1 rpg
PF – Chris Bosh – 19.5, 2.1 apg, 8.9 rpg
C – LaMarcus Aldridge – 18.3 ppg, 1.0 bpg, 7.8 rpg
Bench: DeAndre Jordan, Quincy Acy, Mike Dunleavy, Kendrick Perkins, Emeka Okafor, Ronnie Price, Darrell Arthur

Ohio:
PG – Stephen Curry – 19.2 ppg, 6.1 apg, 1.7 spg
SG – Kevin Martin – 17.8 ppg, 2.0 apg, 3.3 rpg
SF – LeBron James – 27.6 ppg, 7.3 rpg, 6.9 apg
PF – Jared Sullinger – 6.0 ppg, 0.8 apg, 5.9 rpg
C – Byron Mullens – 8.4 ppg, 1.0 apg, 4.8 rpg (Te jau pietiek ar diviem MVP)

Illionois:
PG – Derrick Rose – 21.0 ppg, 3.8 rpg, 6.8 apg
SG – Dwyane Wade – 24.7 ppg, 6.1 apg, 1.8 spg
SF – Iman Shumpert – 8.3 ppg, 3.1 rpg, 1.4 spg
PF – Andre Iguodala – 15.1 ppg, 5.8 rpg, 1.7 spg
C – Anthony Davis – 13.5 ppg, 8.2 rpg, 1.8 bpg
Bench: Tony Allen, Steve Novak, Will Bynum, Evan Turner, Patrick Beverley, Luke Harangody, Jeremy Pargo, Will Bynum

Un, protams, California:
PG – Russell Westbrook – 19.9 ppg, 6.9 apg, 4.8 rpg
SG – James Harden – 16.2 ppg, 3.3 apg, 3.8 rpg
SF – Paul George – 12.9 ppg, 1.5 spg, 5.8 rpg
PF – Kevin Love – 17.3 ppg, 1.9 apg, 12.2 rpg
C – Tyson Chandler – 8.7 ppg, 9.1 rpg, 1.3 bpg
Bench: Paul Pierce, Andre Miller, Brook Lopez, Jeremy Lin, DeMar DeRozan, Brandon Jennings, Klay Thompson, Jrue Holiday, Damian Lillard, Kawhi Leonard

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:13, pirms 8 gadiem
nu kāds būtu konkurētspējīgais Eirō 12 nieks? Pa pozīcijām
Dragičs, horvātu Bogdanovičs
de Kolō, Juļs
Saričs, Mačulis
Mirotičs, Ibaka
Gasols, Raduļica
Spanulis, Atemkumpo

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:17, pirms 8 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Texas:
PG – Daniel Gibson – 7.8 ppg, 2.0 apg, 2.0 rpg
SG – Wesley Matthews – 13.4 ppg, 1.2 spg, 2.9 rpg
SF – Jimmy Butler – 6.6 ppg, 1.0 apg, 3.1 rpg
PF – Chris Bosh – 19.5, 2.1 apg, 8.9 rpg
C – LaMarcus Aldridge – 18.3 ppg, 1.0 bpg, 7.8 rpg
Bench: DeAndre Jordan, Quincy Acy, Mike Dunleavy, Kendrick Perkins, Emeka Okafor, Ronnie Price, Darrell Arthur

Ohio:
PG – Stephen Curry – 19.2 ppg, 6.1 apg, 1.7 spg
SG – Kevin Martin – 17.8 ppg, 2.0 apg, 3.3 rpg
SF – LeBron James – 27.6 ppg, 7.3 rpg, 6.9 apg
PF – Jared Sullinger – 6.0 ppg, 0.8 apg, 5.9 rpg
C – Byron Mullens – 8.4 ppg, 1.0 apg, 4.8 rpg (Te jau pietiek ar diviem MVP)

Illionois:
PG – Derrick Rose – 21.0 ppg, 3.8 rpg, 6.8 apg
SG – Dwyane Wade – 24.7 ppg, 6.1 apg, 1.8 spg
SF – Iman Shumpert – 8.3 ppg, 3.1 rpg, 1.4 spg
PF – Andre Iguodala – 15.1 ppg, 5.8 rpg, 1.7 spg
C – Anthony Davis – 13.5 ppg, 8.2 rpg, 1.8 bpg
Bench: Tony Allen, Steve Novak, Will Bynum, Evan Turner, Patrick Beverley, Luke Harangody, Jeremy Pargo, Will Bynum

Un, protams, California:
PG – Russell Westbrook – 19.9 ppg, 6.9 apg, 4.8 rpg
SG – James Harden – 16.2 ppg, 3.3 apg, 3.8 rpg
SF – Paul George – 12.9 ppg, 1.5 spg, 5.8 rpg
PF – Kevin Love – 17.3 ppg, 1.9 apg, 12.2 rpg
C – Tyson Chandler – 8.7 ppg, 9.1 rpg, 1.3 bpg
Bench: Paul Pierce, Andre Miller, Brook Lopez, Jeremy Lin, DeMar DeRozan, Brandon Jennings, Klay Thompson, Jrue Holiday, Damian Lillard, Kawhi Leonard
Wow ja pats saliki, tad žetons par šo.
Tiri labas izlases, pie nosacijuma, ka visi veseli un grib spelet.

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:21, pirms 8 gadiem
raiversons rakstīja: Wow ja pats saliki, tad žetons par šo.
Tiri labas izlases, pie nosacijuma, ka visi veseli un grib spelet.
Netak... tam tak domāt māte google.

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:39, pirms 8 gadiem
Kāda ir problēma- pirmkārt ASV ir 300 miljoni iedzīvotāju un cik katrā atsevišķā Eiropas valstī?
otrais - nekur, izņemot Lietuvu, basis nav karalis... Visur valda futbols. Līdz ar to tie resursi vēl plānāki.
''Melnās'' valstis Eiropā kā Lielbritānija vai Francija- tur basketbols vispār nav pat top 3, visi melnie tur aiziet uz futbolu. ASV tomēr kaut vai tik starp melnādaino populāciju basis ir ja ne nr.1, tad diezgan izteikti top 1. vai 2. vieta popularitātes ziņā (protams lielā daļā valsts aiz amīšu futbola, aiz kura nobāl citi sporti tur)

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:39, pirms 8 gadiem
stīvais rakstīja: nu kāds būtu konkurētspējīgais Eirō 12 nieks? Pa pozīcijām
Dragičs, horvātu Bogdanovičs
de Kolō, Juļs
Saričs, Mačulis
Mirotičs, Ibaka
Gasols, Raduļica
Spanulis, Atemkumpo
Ar tavu 12nieku neznez.. Ko tad muusu Porzingi neieliki ?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 20:51, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Šis ir visnotaļ nepateicīgs brīdis Pasaules/Eiropas basketbolā, jo faktiski visās izlasēs, kuras līdz šim spēja sisties ar amīšiem kā līdzīgs ar līdzīgu, notiek paaudžu maiņa, kas, ņemot vērā faktu, ka nekur Pasaulē nav tāds otrs NBA, nevar notikt tik raiti kā tas ir ASV, kur vecā zvaigzne aiziet, bet vietā nāk jau gatava jaunā zvaigzne. Spānija, Francija, Lietuva, Grieķija, Argentīna, Brazīlija - visur notiek dabiskais reģenerācijas process. Lai amīši paciešas līdz Tokijai - domājams, tur būs lielāks pretspars.
p.s. bet vispār lai nepārspīlē - grupu turnīrā reāli varēja dabūt pa kāju gan no Austrālijas, gan no Francijas.
Absolūtas muļķības. Amerikāņiem spēles sākas tikai no pusfināla...Principā kad viņi grib, kad nedaudz saņemas aizsardzībā, nedaudz organizētāk un pacietīgāk nospēlē aizsardzībā tad pretiniekiem nav nekādu variantu. It kā kko līdz tur, kko spirinās, bet kad visvairāk vajag, tad amīši uzspiež un tā arī īsti nepielaiž klāt. Redzējām, ka finālā pat ar visai viduvēju spēli ir tāda sagrāve. Nu nav un nebūs viņiem konkurentu. Aizmirsi arī pateikt, ka pašiem amīšiem ir neizsmeļamas rezerves un šie nebūt nav labākie sastāvi amerikāņiem. Bet īsti jau nav nekāda risinājuma, inidviduālā meistarībā visiem ir tik augstā līmenī, ka pretinieki var likt kādu aizsardzību grib, bet ja amerikāņi var one on one apspēlēt katru savu pretspēlētāju 8 reizēs no 10, tad nav jautājumu par uzvarētāju. Kādreiz pret amīšiem regulāri spēlēja zonu, tagad pat to vairs nedara jo laiki, kad amīši nevarēja iemest no distances ir garām, tagad viņiem tieši metiens ir spēcīgākais trumpis...tā kā nu bez variantiem...

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:52, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Ja eiropas valstis apvienotos pa trim vienā (ķip savienības), tad būtu kkādas izredzes. Bet Kolandželo aizmirsa, ka ASV ir 320 miljoni iedzīvotāju, bet Serbijā 7 miljoni.
Un cik Krievijā, Ķīnā, Indijā? un kā startē šīs izlases?

     [+] [-]

, 2016-08-22 20:54, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: Varbūt jàizveido ES izlase? ...vai arī ASV jàsadala 50 izlasēs...katra valsts (štats) piedalàs kvaļos ar savu izlasi un tad viena ASV pavalsts piedalās PČ vai OS..
ta nu gan piedāvājums tas būtu tāds apkaunojums visām pārējām pasaules valstīm, nedomāju, ka paši spēlētāji ko tādu gribētu, tikai lai viņiem būtu kaut nelielas cerības cīnīties par zeltu. Tāpat visi grib cīnīties pret labākajiem un paskatīties cik patiesībā viņi ir tālu un mazi no tā līmeņa, ko ir iespējams sasniegt.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-22 20:56, pirms 8 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Kāda ir problēma- pirmkārt ASV ir 300 miljoni iedzīvotāju un cik katrā atsevišķā Eiropas valstī?
otrais - nekur, izņemot Lietuvu, basis nav karalis... Visur valda futbols. Līdz ar to tie resursi vēl plānāki.
''Melnās'' valstis Eiropā kā Lielbritānija vai Francija- tur basketbols vispār nav pat top 3, visi melnie tur aiziet uz futbolu. ASV tomēr kaut vai tik starp melnādaino populāciju basis ir ja ne nr.1, tad diezgan izteikti top 1. vai 2. vieta popularitātes ziņā (protams lielā daļā valsts aiz amīšu futbola, aiz kura nobāl citi sporti tur)
Kas tad Francijā ir top 2 un top 3, ja basketbols tur nav ?

     [+] [-]

, 2016-08-22 21:38, pirms 8 gadiem
bārda un sifons rakstīja: Kas tad Francijā ir top 2 un top 3, ja basketbols tur nav ?
Regbijs noteikti ir populārāks par basi, nezinu kas varētu būt trešais, bet nu nav viņi nekādīgi crazy par basi tur... No komandu sportiem mož arī basis ir nr.3, bet nu tur riteņbraukšana ir topā, teniss...

     [+] [-]

, 2016-08-22 21:59, pirms 8 gadiem
Viennozīmīgi hokejs nr2 aiz futbola Francijā, ja netici- paprasi pašam Vīgneram!
1 2 45 komentāri