Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Tisdeils zaudējis cīņu ar vēzi

Andrejs Siliņš

Tisdeils zaudējis cīņu ar vēzi
Veimens Tisdeils
Foto: AP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) un amerikāņu studentu basketbola zvaigzne Veimens Tisdeils 44 gadu vecumā zaudējis divu gadu garumā notikušo cīņu ar vēzi un atstājis šo sauli aizvadītajā naktī.

Veimens, kurš karjeras laikā ticis pie olimpiskā zelta 1984. gada spēļu basketbola turnīrā, aizvadīja spožu karjeru studentu basketbolā Oklahomas universitātē, bet 1985. gada draftā Indianas "Pacers" Tisdeilu izvēlējās ar otro kārtas numuru. Kopumā 12 karjeras sezonās "Pacers", Sakramento "Kings" un Fīniksas "Suns" komandās Tisdeils vidēji sameta 15 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. 1997. gadā Tisdeils aizgāja no profesionālā basketbola, atkal pastiprinātāk pievēršoties savai pirmajai mīlestībai - mūzikai.

2007. gada februārī pēc nelaimes gadījuma savās mājās Tisdeilam atklāja vēzi kājā. Divas reizes bijušais basketbolists izgāja smagu ķīmisko terapiju, bet rezultāta nebija. Ārsti pavēstīja, ka pastāv vēl tikai viena iespeja - amputēt kāju. Vienmēr smaidīgais mūziķis nekavējoties piekrita un 2008. gada augustā daļu kājas līdz celim Tisdeilam apmutēja. Basketbola zvaigzne tika pie protēzes un varēja atsākt staigāt, taču izrādījās, ka vēzis nav pametis Tisdeila ķermeni...

Šī gada aprīlī Tisdeils oficiāli pavēstīja par koncerttūri 21 koncerta garumā, taču šai saulē tā netiks nospēlēta. Kopumā, ieskaitot basketbolista karjeras laikā, Tisdeils izdeva astoņus albumus, no kuriem pēdējais džezmenim 2008. gadā ar nosaukumu "Rebound".