Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA austrumi: "Bulls", Lebrons vai Bostona?

NBA austrumi: "Bulls", Lebrons vai Bostona?
Deriks Rouzs
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA) pienācis sezonas interesantākais brīdis - šodien sāksies "play-off" jeb izslēgšanas spēles. Jau pirmajā dienā trīs no četrām spēlēm būs Austrumu konferencē, tāpēc iesākumā ieskatīsimies šī reģiona gaidāmajos dueļos.

Šosezon visvairāk uzvaras savāca komanda no austrumiem - Čikāgas "Bulls", kas 82 spēlēs tika pie 62 panākumiem, iegūstot sava laukuma priekšrocības visos izslēgšanas mačos. Tik augsta līmeņa basketbols Čikāgā nav spēlēts kopš 1997./1998. gada sezonas, kad "Bulls" sastāvā bija Maikls Džordans ar partneriem. Tomēr no Austrumu konferences par NBA čempiontitulu bez "Bulls" spējīgas ir cīnīties arī citas komandas - pēdējos gados vienmēr bīstamais Bostonas "Celtics", pagājušajā vasarā izveidotā Maiami "Heat" zvaigžņu izlase, kā arī Orlando "Magic", kas ar Dvaitu Hovardu vēl nav atmetusi cerības. Minētās komandas ir labāko četriniekā, bet varbūt tām spēs iekost kāda no pārējām četrām komandām?

1. Čikāgas "Bulls" (62-20) - 8. Indiānas "Pacers" (37-45)

Regulārajā sezonā "Bulls" guva par 25 uzvarām vairāk nekā "Pacers". Ar to daudziem varētu būt pietiekami, lai noteiktu sērijas uzvarētāju. Čikāgas "Bulls" tiešām ir favorīti numur viens šajā pārī un, iespējams, arī visās izslēgšanas spēlēs, jo parādītais sniegums visas sezonas garumā bijis ļoti iespaidīgs.

Pamati teicamai sezonai tika ielikta jau pagājušajā vasarā, vispirms kā treneri izvēloties Tomu Tibodo, bet vēlāk veiksmīgi komplektējot sastāvu. Klāt nāca trīs spēlētāji, kas vēl nesen bija Jūtas Jazz kodolā – Karloss Būzers, Kails Korvers un Ronijs Brūvers, bijušais Andra Biedriņa komandas biedrs S. Dž. Vatsons, kā arī citi. Saliekot to visu kopā ar Deriku Rouzu, kurš jau savā trešajā sezonā NBA, iespējams, būs kļuvis par visas līgas vērtīgāko spēlētāju iznākusi viena no draudīgākajām komandām līgā.

Indiānas "Pacers", šķiet, var priecāties par iespēju pēc dažu gadu pārtraukuma iekļūt "play-off" un šajā sērijā cerēt uz brīnumu un vairāku apstākļu sakritību. Labs panākums būs viena uzvara šajā sērijā un "play-off" gaisa apostīšana. Lielākā daļa "Pacers" spēlētāju pirmo reizi spēlēs "play-off" un dažiem pagaidām nav sajēgas par to, cik intensīvākas spēles kļūst – tā prognozējis Indiānas kluba prezidents Lerijs Bērds. Starp citu, "Bulls" ir labs piemērs "Pacers", kā kļūt par top klubu. Vēl pagājušosezon buļļiem bija 41 uzvara, kam šogad klāt nākusi vēl 21 uzvara.

Ņemot vērā "play-off" devīzi, "Pacers" varētu ķerties klāt pie agresīvākas spēles, bet buļļus tas nepārsteigšot. „Zinu, ka viņi taisīs pēc iespējas stiprākus noteikumu pārkāpumus pret mani, kad došos groza virzienā, lai atgādinātu, ka viņi tur ir. Ticiet man, būšu tam gatavs,” gatavs jebkam ir Rouzs. Tas pats Deriks Rouzs izteicies arī par iespējamo iespējamo atbalstu no ASV prezidenta Baraka Obamas: "Ja iekļūsim finālā, viņš būs par mums."

2. Maiami "Heat" (58-24) - 7. Filadelfijas "76ers" (41-41)

Vasaras visvairāk aprunātā komanda regulāro sezonu noslēgusi otrajā vietā austrumos ar 58 uzvarām. Brīžiem rādīts patiešām ļoti labs basketbols ar lielām uzvarām, bet bijušas arī spēles, pēc kurām rodas pārdomas, vai tiešām šī komanda ar trīs kopā savāktām superzvaigznēm spēs paņemt visu.

Pirmajā kārtā "Heat" netiek prognozētas lielas grūtības tikt galā ar Filadelfijas "76ers", kas līdzīgi kā "Pacers", arī ir priecīgi par atrašanos vien izslēgšanas spēlēs. 76ers galvenais treneris Dags Kolinss jau atzinis, ka jebkurā gadījumā viņa komanda pēc šīs sērijas būs tikai ieguvēja – svarīgi ir gūt pieredzi. Jāņem vērā, ka sezonas sākumā bija brīdis, kad pēc 16 spēlēm filadelfiešiem bija tikai trīs uzvaras. Varbūt kādā spēlē Filadelfijai izdosies uzvarēt un pagarināt sēriju, bet lielākajai daļai domas sakrīt un tiek prognozēta Maiami iekļūšana otrajā kārtā.

"Mums vienkārši ir jāpaveic savs darbs, sākot jau ar pirmajām divām spēlēm Maiami," uz nepieciešamību pirmajās divās spēlēs tikt pie uzvaras norādījis Maiami aizsargs Dveins Veids.

3. Bostonas "Celtics" (56-26) - 6. Ņujorkas "Knicks" (42-40)

Šķiet, beidzot Bostonai pienākusi iespēja sākt spēlēt pa īstam – sācies "play-off" laiks. Beidzot viss skaitīsies pa īstam un tā būs mēraukla šim gadam Bostonā. Visu daudz karstāku padara tas, ka šī varētu būt pēdējā reālā iespēja paņemt kausu pašreizējajam "Celtics" modelim. Jau izveidojot "Big Three" ar Polu Pīrsu, Reju Alenu un Kevinu Gārnetu, tika teikts, ka šiem spēlētājiem laiks producēt rezultātus jeb vākt čempionu gredzenus ir ierobežotā daudzumā. Minimums tika izpildīts, kad 2008. gadā bostonieši kļuva par NBA čempioniem, kam sekoja neveiksmīgāks 2009. gads un spēlēšana finālā 2010. gadā. Šogad cerības nav mazinājušās...

Iepriekšējos gados Bostonas pirmais piecinieks bija nemainīgs – Ražāns Rondo, Alens, Pīrss, Gārnets un Kendriks Pērkinss. Pirmās izmaiņas jau notikušas – pirms pusotra mēneša aizmainīts tika Pērkinss. Līdz šim "Celtics" galvenais treneris Doks Riverss varēja teikt, ka ar pilnīgi veselu minēto piecinieku nav zaudēta neviena sērija. Tagad sastāvs ir citādāks, bet nav teikts, ka sliktāks. Jo "Celtics" ģenerālmenedžeris Denijs Eindžs Pērkinsu aizmainīja, lai pastiprinātos - iegūts tika Džefs Grīns, kā arī Nenads Krstičs. Lai nu kā, bet tieši "play-off" sniegs atbildes par Bostonas "Celtics" šīs sezonas komandas likteni.

Pirmajā kārtā Bostonai pretī stāsies Ņujorkas "Knicks" komanda, kas atgriezusies izslēgšanas spēlēs pirmo reizi kopš 2004. gada. Nu jau kā divus mēnešus "Knicks" krāsas pārstāv viens no NBA labākajiem punktu guvējiem Karmelo Entonijs, kurš kopā ar Amāru Stadamairu veido draudīgu tandēmu. Pilnīga saskaņa kopš lielās spēlētāju maiņas ar Denveru vēl tagad nav panākta, bet "Knicks" rezultātu vajadzēs jau tūlīt. Ne mazāk nozīmīgs "Knicks" panākumos ir Čansijs Bilapss, kurš pats savulaik spēlējis Bostonā. Jādomā, ka šajā sērijā "Knicks" mēģinās noskriet "Celtics" komandu, bet vai ar to būs pietiekami, lai tiktu pie uzvarām. Favorīti tāpat paliek "Celtics", bet skaidrs arī tas, ka šīs sērijas spēlēs Bostonā un Ņujorkā būs lieliskas atmosfēras.

4. Orlando "Magic" (52-30) - 5. Atlantas "Hawks" (44-38)

Lielākoties sērija starp ceturto un piekto vietu ir interesantākā, jo sniegums regulārajā sezonā liecinājis par līdzīgiem spēku samēriem. Orlando pēdējos gados noteikti bijusi veiksmīgākā komanda un arī tās spējas tiek vērtētas augstāk, kamēr Atlanta uz sezonas beigām manāmi nosēdās. Tomēr šoreiz nevar tik droši apgalvot, ka Orlando sasitīs Atlantu. Piemēram, "Hawks" par labu spēlē trīs uzvaras no četrām tikšanās reizēm regulārajā sezonā.

"Magic" pazīstama kā Dvaita Hovarda komanda, kura apbūvēta apkārt viņam ar lieliskiem metējiem - daudz kas atkarīgs būs no "Magic" snaiperu veiksmēm. Tomēr padoties nedomā arī Atlanta, kas lūkos paveikt ko maģisku un pārsteigt Orlando. Interesanti, ka regulārās sezonas beigās "Magic" saspēles vadītājs Džamīrs Nelsons pēc spēles ar Čikāgas "Bulls" esot atvadījies no pretiniekiem ar vārdiem „tiksimies otrajā kārtā”. To dzirdējuši arī "Hawks" spēlētāji un kas gan cits viņiem atliek kā teikt – pierādīsim pretējo. „Daudzi viņu spēlētāji apgalvo, ka jau iekļuvuši otrajā kārtā, tāpēc tas mums dod tikai papildus motivāciju,” tā Atlantas basketbolits Džošs Smits. Tikmēr Nelsons aizstāvējis savu teikto: „Vai tad man būtu bijis jāsaka, ka tiksimies nākamgad? Es gribu uzvarēt sēriju.”

Kurā sērija būs visvairāk spēles?

  • 15

  • 35

  • 185

  • 75


1 2 40 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-04-16 15:20, pirms 13 gadiem
no 8njiem liidz 4 neguleeta nakts buus

  -2 [+] [-]

, 2011-04-16 15:22, pirms 13 gadiem
Piedalies NBA Play-off menedžeru sacīkstē SportsGuru Labākajiem dāvanu kartes 100 LVL kopējā vērtībā, bezmaksas dalība.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-16 15:22, pirms 13 gadiem
Ceru ka NYK izsleegs Bostoa Amare buus back tad jau tiiri reaali!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-16 15:28, pirms 13 gadiem
nu Lebrons ir vienīgais kas vel Heat, tgd vairs nav tāda Wade Country

  -1 [+] [-]

, 2011-04-16 15:29, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Es nezinu, tādu komandu Lebrons?! Ja jūs domājat kā, Heat līderi izcelt, tad tikpat labi varēja izcelt komandas sirdi Veidu!
Un nevar aizmirst M.Bibby, kursh ļoti daudz deva sezonas beigaas!

  +3 [+] [-]

, 2011-04-16 15:31, pirms 13 gadiem
Nu spiediens uz Heat ir milzīgs, tas jāatzīst. Tomēr - es par HEAT!
Kamēr viņi spēlē savu stingro aizsardzību, tikmēr viss būs okei.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-16 15:34, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Es nezinu, tādu komandu Lebrons?! Ja jūs domājat kā, Heat līderi izcelt, tad tikpat labi varēja izcelt komandas sirdi Veidu!
pilnībā piekrītu! tracina ka Lebrons ir pataisīts par kkādu megastāru, lai gan heat būtībā ir Veida komanda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-04-16 15:36, pirms 13 gadiem
Lebrons sev komandu nopircis ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-16 16:00, pirms 13 gadiem
NBA austrumi: "Bulls", Weids vai Bostona?

taa ir jaabuut,komandas liideris un jau ir gredzens.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-16 16:01, pirms 13 gadiem
Nu tad tas brīdis ir klāt
Bulls un Pacers ari būs kas īpaš, lai arī neapšaubāms favorīts ir zināms, kopš Redžijs Millers pret Džordanu cīnijās,faniem arī šis duelis būs īpaš.
Hawks regulārajā sezonā diezgan pārsteidzoši spēlēja pret Magic, nekādu izredžu Magic nebija, bet nu ar Hawks nestabilo spēli magic noteikti uzvarēs šo sēriju. Heat ar 76ers arī diezgan līdzīgs duelis, abas spēlē labu aizsardzības basketbolu un interesanti paskatīties ko rādis divi vienāda tipa spēlētaji Dzeims un Iguadala. Protams Knicks un Celtics, noteikti daudz asiņu un liela nervu cīņa. Amare pret Gārnetu, Pierce pret Entoniju, Billups pret Rondo, kā viņi viens otru dzenās. Blazers ar Volesa iegūšanu spēlē arvien labāk, tā kā Mavericks un Dirkam būs krietni jāpiepūlas. Būs interesanti

     [+] [-]

, 2011-04-16 16:12, pirms 13 gadiem
''Bulls'' paarliecinoshi tiks taalaak,''Heat'' panjems ar 4-1,''Magic'' un ''Celtics'' 'buus krietni gruutaak

     [+] [-]

, 2011-04-16 16:18, pirms 13 gadiem
Kur netā varēs redzēt spēles??

     [+] [-]

, 2011-04-16 16:18, pirms 13 gadiem
Izklausaas neticami, bet es nez kapeec domaaju ka austrumos bulls pret pacers vareetu buut interesantaakais duelis.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-16 16:21, pirms 13 gadiem
Heat uzvarees 4-0, hawks pret magic varbuut vienu speeli aizkjers. Ja NY uzkritiis vienu speeli vinnees maajaas. Un bulls vinnees ar 4-2

     [+] [-]

, 2011-04-16 16:26, pirms 13 gadiem
manas prognozes, ka neviens nevienu nekad neuzvarēs... (nope)

  -1 [+] [-]

, 2011-04-16 16:35, pirms 13 gadiem
Par Bostonu, Par Celtics!

     [+] [-]

, 2011-04-16 16:42, pirms 13 gadiem
trupac rakstīja: Heat uzvarees 4-0, hawks pret magic varbuut vienu speeli aizkjers. Ja NY uzkritiis vienu speeli vinnees maajaas. Un bulls vinnees ar 4-2
Par vineriem piekrītu, bet domāju, ka Filija 1 spēli mājās paņems, Hawks paņems 2 vai pat trīs spēles, Indiānai gan vairāk par 1 uzvaru nedotu, un par NY piekritīs!

     [+] [-]

, 2011-04-16 16:44, pirms 13 gadiem
Beidzot gada interesantākais laiks basketbolā ir klāt. Es domāju, ka Bulls, Heat un Celtics nebūs nekādu problēmu tikt tālāk 4-0 vai 4-1 prognozēju šajās sērijās. Atlanta pret Orlando gan izklausās interesantāk, sevišķi tāpēc, ka Atlantai ir izdevies uzvarēt 3 savstarpējās spēles šosezon un to viņi izdarīja pateicoties tam, ka aizsardzībā nepielietoja double-team pret Howardu, bet sedza 1pret1, kur sevišķi panākumi bija Kolinsam. Tomēr domāju Magic paņems šo sēriju, jo hawks sezonas beigās izskatījās diezgan bēdīgi.

     [+] [-]

, 2011-04-16 17:17, pirms 13 gadiem
Howards un Magic!

     [+] [-]

, 2011-04-16 17:40, pirms 13 gadiem
runājot par Magic-Hawks regulārās sezonas sēriju vienā spēlē nespēlēja Howards,un viena spēle bija tad ,kad norisinājās lielā maiņa un Magic spēlēja 7 spēlētāju sastāvā bez maiņā iesaistītajiem spēlētājiem.Playoff sērijā Atlantai nekādu izredžu paveiksies ja kaut vienu spēli aizķers,Atlanta nemāk un nezin kā spēlēt ar lielām komandām pie tam uz sezonas beigām Atlantai galīgi čābīgi izskatijās turpretīm J.Nelsons ir lieliskā formā J.Rich ir iejuties,Redicks būs atpakaļ,ja vel Arenas pamodīsies būs pavisam labi...

     [+] [-]

, 2011-04-16 17:48, pirms 13 gadiem
Neticu , ka viens rouzs var paņemt čempi , veel pie tam vinsh ir PG un viņu visvieglāk ir nosegt

  -2 [+] [-]

, 2011-04-16 17:53, pirms 13 gadiem
raksts izdevies
veiksmi Boston Celtics

     [+] [-]

, 2011-04-16 17:57, pirms 13 gadiem
tarins rakstīja: Neticu , ka viens rouzs var paņemt čempi , veel pie tam vinsh ir PG un viņu visvieglāk ir nosegt
aha Čikāga ir tikai Rouzs bet tādi spēlētāji kā Būzers,Noa,Dengs nav vērā ņemami ja?

     [+] [-]

, 2011-04-16 18:11, pirms 13 gadiem
NBA TV rādis Bulls-Pacers.

  +4 [+] [-]

, 2011-04-16 18:17, pirms 13 gadiem
Pascual Raul Velasco rakstīja: Es nezinu, tādu komandu Lebrons?! Ja jūs domājat kā, Heat līderi izcelt, tad tikpat labi varēja izcelt komandas sirdi Veidu!
sāpīgs ko,matu lieto,jums

     [+] [-]

, 2011-04-16 18:56, pirms 13 gadiem
Harington rakstīja: NBA TV rādis Bulls-Pacers.
programmaa gan nau rakstiits

  +1 [+] [-]

, 2011-04-16 19:04, pirms 13 gadiem
Par Miami Heat!!

  -2 [+] [-]

, 2011-04-16 19:08, pirms 13 gadiem
Bulls, Veids vai Bostona... šādi laikam bija jābūt rakstītam.

     [+] [-]

, 2011-04-16 19:27, pirms 13 gadiem
tarins rakstīja: Neticu , ka viens rouzs var paņemt čempi , veel pie tam vinsh ir PG un viņu visvieglāk ir nosegt
visvieglāk nosegt? vecīt tu vispār esi redzējis ka viņs draivo uz basketu?

  -1 [+] [-]

, 2011-04-16 19:45, pirms 13 gadiem
Heat čempioni

     [+] [-]

, 2011-04-16 20:05, pirms 13 gadiem
tieshaam raada pa nba tv..nice
1 2 40 komentāri