Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Lakers" runā ar "ķīnieti" Smitu

Andrejs Siliņš

"Lakers" runā ar "ķīnieti" Smitu
Dž. R. Smits
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Losandželosas "Lakers" vadība izrādījusi interesi par šobrīd vēl Ķīnā esošo uzbrūkošo aizsargu Dž.R. Smitu, kuram, atgriežoties dzimtajā kontinentā, nāksies izvēlēties starp vairākiem potenciālajiem darba devējiem.

Jau iepriekš vēstījām, ka "Lakers" meklē pirmo numuru, uzrunājot gan Alenu Aiversonu, gan tagad pārbaudot Gilberta Arenasa spējas. Pirmais no iespējas atteicās, jo nebija gatavs vispirms atgūt sportisko formu Attīstības līgā, bet ar Arenasu sarunas turpinās. Tomēr, izrādās, saspēles vadītāja pozīcija nav vienīgā, ko Losandželosas klubs vēlas pastiprināt.

"Lakers" ģenerālmenedžeris Mičs Kupčaks veicis sarunas arī ar Dž.R. Smitu - uzbrūkošo aizsargu. Smits joprojām atrodas Ķīnā, pārstāvot "Zhejiang Golden Bulls" rindās. Uz Āziju basketbolists devās brīdī, kad šķita, ka lokauta dēļ NBA sezona nenotiks. Atgriežoties mājās, Smits būs brīvais aģents un noteikti pieprasīta prece līgā. Pastiprinātu interesi par Smita pakalpojumiem izrādījusi arī otra Losandželosas vienība "Clippers", tāpat arī šobrīd karstā Ņujorkas "Knicks".

Sagaidāms, ka Smitam sezona Ķīnā beigsies jau pavisam drīz, un nākamās nedēļas vidū aizsargs jau būs ASV. Smits, kurš savulaik izpelnījās arī Kobe Braienta komplimentus pēc Denveras "Nuggets" izslēgšanas spēļu sērijas pret "Lakers", NBA karjeras laikā regulārajā sezonā, spēlējot "Horents" un "Nuggets" vienībās, vidēji guvis 12,5 punktus. "Play-off" mačos Smitam 12,7 punkti un 2,9 atlēkušās bumbas.

Ķīnas Basketbola Asociācijā (CBA) Smits kļuva par rezultatīvāko spēlētāju regulārajā sezonā, vidēji mačā gūstot 34,5 punktus, izcīnot 7,2 atlēkušās bumbas, atdodot 4,3 rezultatīvas piespēles un pārtverot 2,6 bumbas ik spēlē. "Golden Bulls" gan tas nelīdzēja pabeigt sezonu augstāk par desmito vietu 17 komandu konkurencē. Komanda izcīnīja 15 uzvaras un piedzīvoja 17 zaudējumus.

Smits iebalsots arī dalībai CBA Zvaigžņu spēlē, taču tā norisināsies šajā svētdienā, un amerikāņu aizsargs personisku iemeslu dēļ tajā nepiedalīsies. Tiesa, nebija tā, ka Smits būtu starp populārākajiem Zvaigžņu spēles balsojumā - aizsargs savāca nedaudz vairāk par 418 tūkstošiem balsu, kas bija vien trešais rādītājs Dienvidu komandas pieciniekā. Ziemeļu komandas pieciniekā visi spēlētāji saņēma krietni vairāk balsu, tostarp Stefons Mārberijs (592629) - bijusī NBA zvaigzne, kas jau vairākas sezonas spēlē CBA.

Tikmēr cits no NBA uz Ķīnu aizbraukušais spēlētājs, uzbrucējs Vilsons Čendlers ar "Zhejiang Lions" ticis izslēgšanas spēlēs, un ceturtdaļfinālā komandai nāksies tikties ar otro labāko regulārā turnīra komandu "Beijing Ducks", ko pārstāv jau minētais Mārberijs.

Izmantotie resursi:
News, Travel, Weather, Entertainment, Sports,...

     [+] [-]

, 2012-02-16 08:52, pirms 13 gadiem
Smits kļuva par rezultatīvāko spēlētāju regulārajā sezonā, vidēji mačā gūstot 34,5 punktus !

tā neko , vismaz izpaudās, jo NBA nekad nebūs tādi skaitļu čalim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-02-16 11:02, pirms 13 gadiem
Ej uz Denveru, tā ir tava komanda..

  -1 [+] [-]

, 2012-02-16 11:07, pirms 13 gadiem
bēdīgi slavenais Mērglis rakstīja: Ja skatās no tāda viedokļa, tad jānoslēdz līgums ar Paragvajas otrās līgas piekto spēcīgāko klubu un tur statistika vispār būs graujoša. Principā tur vajag tikai vēl vienu čali kas izmetīs autus
Kas arī nav obligāti, domāju tajā līgā ja met autu, tad nemaz nesaprot kā noķert bumbu

  -1 [+] [-]

, 2012-02-16 12:03, pirms 13 gadiem
tgd tik jautājums, vai tiešām smits twitterī meloja, ka usa atgriežas 15.02. nevis nākamnedēļ?..

  -2 [+] [-]

, 2012-02-16 13:10, pirms 13 gadiem
Cerams, ka uz "Clippers". tad būs LobLob City ar Griffin, DeAndre 3000 un JR. Mo arī 1 reiz iedankonja - [HD NBA] Mo Williams Fastbreak Dunk Posterizes...

     [+] [-]

, 2012-02-17 00:09, pirms 13 gadiem
nu šitais džeks ir nopietns papildinājums jebkurai komandai,puisim būs grūti izvēlēties no visiem piedāvājumiem uz Clipers diez vai ies,drīzāk jau uz komandu,ar kuru var uzreiz jau šosezon izcīnīt gredzenus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja