Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Bertāns dusmojas uz "airBaltic", Pogbā vāc līdzekļus

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Teksta tiešraide: Bertāns dusmojas uz "airBaltic", Pogbā vāc līdzekļus
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

Portāls Sportacentrs.com turpina piedāvāt teksta tiešraidi, kurā informē par kroņvīrusa pandēmijas ietekmi uz sporta pasauli. Nacionālajā basketbola asociācijā konstatēts pirmais saslimšanas gadījums ārpus Jūtas "Jazz" komandas, bet "Valencia" futbola vienībā vīruss konstatēts trim spēlētājiem.

14. marta teksta tiešraide
13. marta teksta tiešraide
12. marta teksta tiešraide

23:52 Teksta tiešraidi noslēdzam ar piedāvājumu, kuru datorspēli mājās izbaudīt karantīnas laikā. Līdz rītdienai!

23:46 Pārtrauktas arī Brazīlijas basketbola čempionāta sacensības.

23:37 Pēc tam, kad pagājušās nedēļas otrajā pusē pēc tam, kad F1 spēcīgākās komandas "McLaren" darbiniekam tika atklāts kroņvīruss, vienība atsauca dalību no Melburnā plānotā sezonas pirmā posma, kas tomēr tika atcelts tāpat. Tagad "McLaren" ziņo, ka šis darbinieks sekmīgi atlabis un vairs neuzrāda slimības simptomus.

22:08 Arī Meksika lēmusi pēc šīs nedēļas nogales apturēt savu augstākās divīzijas futbola čempionātu.

21:42 Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) lēmusi līdz vismaz 3. aprīlim apturēt visas UCI līmeņa sacensības. Tā apsver iespēju ar atpakaļejošu 3. marta datumu pārtraukt olimpisko kvalifikācijas punktu vākšanu. Latvijā šāds lēmums nozīmētu, ka pirmā aiz svītras, lai kvalificētos Tokijas olimpiskajām spēlēm palikusi ir palikusi BMX riteņbraucēja Vineta Pētersone. Latvijai neizdevās iekļūt Nāciju ranga vienpadsmitniekā, bet vēl pa trim ceļazīmēm vīriem un dāmām tiek sadalīts pēc individuālā ranga starp pārējām valstīm. Šī gada sākumā Pētersone individuālajā rangā bija otrā, atpaliekot vien no Vācijas sportistes, bet pēc pirmajiem šī gada Pasaules kausa etapiem viņu apsteidza arī braucējas no Lielbritānijas un Ekvadoras. Vēl pa divām ceļazīmēm starp vīriem un dāmām bija plānots sadalīt šī gada pasaules čempionātā, kam jārisinās maija beigās. Ja šīs divas ceļazīmes izlems sadalīt pēc individuālā ranga rezultātiem, uz Tokiju varēs braukt arī cēsniece.

21:26 Nacionālā basketbola asociācija (NBA) kļuva par pirmo lielo līgu Ziemeļamerikā, kas aptur savas sacensības. Kaut nesen tika ziņots, ka Vašingtonas "Wizards" spēlētājiem jāuzturas paškarantīnā, Dāvis Bertāns pamanījies internetā bargi kritizēt nacionālo aviosabiedrību "airBaltic", paužot šoku, ka tā cenšas nopelnīt uz nelaimē nonākušo rēķina.

21:09 Rumānijā šodien futbola fani pie kādas slimnīcas ar īpašu akciju izteikuši atbalstu medicīnas darbiniekiem.

19:47 Joprojām dažās valstīs turpina risināties nacionālā futbola čempionāta spēles, bet futbolisti ar to ir ļoti neapmierināti. Lai protestētu pret spēlēšanu, Brazīlijas komandas "Gremio" spēlētāji svētdien laukumā izgāja ar sejas maskām, tās noņemot vien pirms mača ievada. Spēle notika bez skatītājiem. Pirms tam sestdien Argentīnā laukumā atteicās iziet "River Plate" komandas futbolisti.

19:40 Itālijas Futbola federācija plāno lūgt UEFA pārcelt Eiropas čempionātu. Kā izteicies federācijas prezidents Gabriele Gravīna, amatpersonas cer A sērijas turnīru pabeigt līdz 30. jūnijam, bet Eiropas čempionāta atklāšanas mačs tieši Romā plānots 12. jūnijā.

"Cerība ir pabeigt līdz 30. jūnijam, turklāt vēl jāspēlē Čempionu līgā un Eiropas līgā. Piedāvāsim UEFA pārcelt Eiropas čempionātu," izteicies Gravinja. A sērijas turnīrs pagaidām apturēts līdz 3. aprīlim, turklāt tieši Itālija šobrīd ir slimības epicentrs Eiropā.

18:57 ASV profesionālajā beisbolā par pirmo ar kroņvīrusu saslimušo kļuvis kāds Ņujorkas "Yankees" sistēmas spēlētājs. Viņš tika nogādāts karantīnā piektdienas rītā, kad cieta no drudža. Zināms, ka viņš spēlē kādā zemāka līmeņa līgā nevis MLB, kā arī "Yankees" uzsver, ka viņam nav bijis kontakts ar vadošās komandas dalībniekiem.

18:11 Slavenais "Manchester United" pussargs Pols Pogbā savā 27. dzimšanas dienā pavēstījis par līdzekļu vākšanas lapas izveidi un solījis finansiālu palīdzību organizācijai UNICEF, lai tā palīdzētu bērniem, kas cietuši no kroņvīrusa. Pogbā saka, ja lapā tiks savākti vismaz 27 000 mārciņu, viņš dubultos summu. "Šādos brīžos mums nepieciešams būt vienotiem," viņš saka.

Pirms gada savā dzimšanas dienā Pogbā savāca 7360 mārciņu organizācijai "Charity Water", kas rūpējas par tīru ūdeni.

17:41 Ar pneimoniju slimnīcā nokļuvis 41 gadu vecais bijušais itāļu basketbolists Mateo Malaventura, kurš internetā publicējis bildi, ka elpo no skābekļa maskas. "Es rakstu šo ziņu, lai visi apzinātos kroņvīrusa nopietnību. Esmu jauns cilvēks un ceru atlabt, bet vakar biju neatliekamajā palīdzībā un redzēju sirreālus skatus. Izskatījās it kā būtu karš," raksta bijušais basketbolists.

17:14 Ar kroņvīrusu saslimis arī 70 gadus vecais Šveices Futbola federācijas prezidents Dominiks Blāns. Viņš analīžu rezultātus saņēmis svētdienas rītā un izolējis sevi mājās. Analīzes prezidentam tika veiktas pēc tam, kad viņam bijis iekaisis kakls un viegls klepus. Šveicē, kur maijā būtu jānotiek pasaules hokeja čempionātam, pēdējā diennaktī konstatēs 871 jauns saslimušais, kopējam skaitam sasniedzot jau 2200. No slimības miruši 13 cilvēki.

17:01 Kļuvis zināms, ka "Valencia" komandā saslimuši arī spēlētāji Eliakims Mangalā un Hosē Gaja, bet pārējie divi ir tehniskā darbinieki - ārsts un kluba delegāts.

16:56 Vakar nenotika otrā finālspēle Serbijas hokeja čempionātā, taču pavisam cita iemesla dēļ - Novisadas "Vojvodina" pēc zaudējuma pirmajā spēlē ar 0:3 uz otru maču neieradās un uzdāvināja Belgradas "Crvena zvezda" tehnisko uzvaru (5:0) un titulu trešo gadu pēc kārtas. Bez Serbijas hokeja augstākā līga apturēta nebija (nav) arī Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā.

15:55 Neilgi pēc argentīniešu aizsarga Esekjela Garaja paziņojuma par saslimšanu ar kroņvīrusu, viņa pārstāvētā "Valencia" komanda papildināja informāciju, sakot, ka slimi kopā ir pieci futbolisti un tehniskie darbinieki. Visi atrodas mājās un ievēro pašizolāciju. Vēl tikai otrdien "Valencia" aiz slēgtām durvīm aizvadīja UEFA Čempionu līgas spēli pret "Atalanta", kas nāk no Lombardijas reģiona Itālijā, kas ir vīrusa ļoti smagi skarts. Abu komandu pirmā spēle 19. februārī tika aizvadīta bez ierobežojuma līdzjutējiem, bet drīz pēc tam "Valencia" kļuva par vienu no pirmajiem klubiem, kas ieviesis stingrus ierobežojumus.

15:08 Kazahstānā no 16. marta tiek izsludināts ārkārtas stāvoklis, valstī aizliegta jebkādu sporta pasākumu norise. Tas nozīmē, ka futbola Premjerlīgas spēles tiks pārceltas uz vēlāku laiku. Neskaidrība ir par Nursultanas "Barys" dalību Gagarina kausa izcīņā. Pēc divām dienām paredzēts aizvadīt mājas spēli pret Novosibirskas "Sibir", taču nav kur – halle aizslēgta un nedrīkst uzņemt pasākumus. KHL reglamentā arī atrodams punkts, ka valstīs, kurās izsludināts ārkārtas stāvoklis, nedrīkst notikt spēles. Taču Kazahstānas Hokeja federācija paziņojusi KHL, ka "Barys" ir gatavs turpināt dalību Gagarina kausā.

14:42 Zviedrijas hokeja klubu vakar pieņemtais lēmums par sezonas izbeigšanu tagad kļuvis oficiāls. Čempionu tituls netiks pasniegts, neviena komanda nepacelsies uz augstāku līgu vai neizkritīs uz zemāku.

13:59 Turcijā sports turpinās. Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus komandas biedrs iesildīšanās laikā pacienā ar roku dezinfekcijas šķidrumu.

13:43 Spānijas futbola čempionāta vienība "Valencia" sekojusi citu komandu piemēram un visiem spēlētājiem un darbiniekiem veikusi analīzes. Argentīniešu aizsargam Esekjelam Garajam konstatēta saslimšana ar kroņvīrusu, un viņš pats Instagram dalījies ar attēlu, pie kura pierakstījis, ka jūtas labi. Gan viņš, gan citi spēlētāji tagad ievēro pašizolāciju. "Valencia" šonedēļ izstājās no Čempionu līgas, bet Garajs jau vairāk kā mēnesi nespēlē ceļgala krustenisko saišu traumas dēļ. Garajs ir pārstāvējis Argentīnas izlasi, kā arī savulaik spēlēja Madrides "Real" rindās.

13:33 Lietuvas futbola čempionvienība FK "Sūduva" atļāvusi visiem spēlētājiem doties mājās. Treniņprocess tiek apturēts uz nenoteiktu laiku. Lielākā daļa leģionāru jau devušies prom. Lietuvas futbola čempionātā nospēlēta tikai viena kārta.

13:12 Zviedrijas hokeja līgā iepriekš, atbilstoši valdības lēmumam ierobežot publisko pasākumu norisi ar vismaz 500 dalībnieku klātbūtni, tika pārcelta izslēgšanas spēļu norise, taču vakar visi 14 līgas klubi vienojās lūgt Zviedrijas Hokeja asociāciju "play-off" turnīru atcelt pavisam. Zviedrijas hokeja amatpersonas par to lems šodienas laikā.

13:01 NCAA "Cleveland State" sieviešu basketbola komandas galvenajam trenerim Krisam Kīlsmaieram konstatēts kroņvīruss, vēsta izplatītais augstskolas paziņojums. "Vikings" stūrmanis ir pirmais kampusā inficētais cilvēks. Augstskolā izsludināta attāla mācīšanās līdz 10. aprīlim.

12:35 Tikmēr KHL viss joprojām notiek pēc iepriekšējā grafika. Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dynamo" komanda paziņojusi, ka 16. marta treniņš būs atvērts mediju pārstāvjiem, nekādi ierobežojumi vai drošības pasākumi nav plānoti.

12:29 Vakar tika paziņots, ka vienam no Tallinas "Kalev/Cramo" basketbola komandas pārstāvjiem bijušas pozitīvas analīzes. Pēdējo spēli Igaunijas komanda aizvadīja VTB līgā pret Krasnodaras "Lokomotiv-Kuban", kas tagad paziņojusi, ka visi spēlētāji, treneri un personāla darbinieki ievietoti karantīnā.

12:02 Spānijas mediji vēsta, ka varētu tikt mainīts UEFA Čempionu līgas formāts – komandas varētu sapulcēties uz "Final 4", norises vietu nemainot – tā joprojām būtu Stambula. Tāpat arī ceturtdaļfinālu pāru uzvarētāji varētu tikt noskaidroti tikai vienā spēlē, nevis divu maču summā.

11:11 Itālijas basketbola leģenda Karltons Maierss saņēmis brīdinājumu no policijas, jo viņš valstī izsludinātās karantīnas laikā trenējies parkā. Vēlāk Maierss publiski atvainojies sociālajā tiklā Facebook, piekrītot, ka rīkojies nepareizi. Maierss ir 1999. gada Eiropas čempions, divas reizes atzīts par Itālijas līgas MVP un bijis Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs. Viņa loma Itālijas basketbolā bijusi ievērojama, tāpēc 2000. gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs Maierss nesa Itālijas karogu atklāšanas ceremonijā.

10:58 Koronavīruss ietekmējis arī kalnākāpējus. Nepāla piektdien paziņojusi, ka atcēlusi pavasara sesiju un iesaldējusi visas kāpšanas atļaujas Everestā un citos kalnos, lai izvairītos no koronavīrusa izplatīšanās. Tas nozīmē, ka šobrīd nav iespējams uzkāpt Everestā, jo Ķīna jau iepriekš slēdza pieeju no savas puses.

10:10 UEFA izskata iespēju Eiropas čempionātu futbolā aizvadīt decembrī. Sākotnēji bija paredzēts, ka turnīrs notiks no 12. jūnija līdz 12. jūlijam. Pārcelšana uz ziemu ļautu virknei Eiropas līgu pabeigt savas sezonas. UEFA otrdien rīkos videokonferenci ar visām dalībvalstīm.

9:44 Kontinentālā hokeja līga joprojām nav pieņēmusi lēmumu par Gagarina kausa izcīņas apturēšanu, kaut vakar par izstāšanos paziņoja Helsinku "Jokerit". Šodien kļuvis zināms, ka arī Ufā spēles nedrīkstēs notikt skatītāju klātbūtnē. No septiņām palikušajām komandām bez ierobežojumiem var turpināt darboties tikai Novosibirskas "Sibir".

9:15 No šodienas darbību apturējušas arī visas MyFitness trenažieru zāles Rīgā.

9:03 UFC prezidents Deina Vaits ir apņēmības pilns neapturēt savas organizācijas darbu. Vienīgais, kas to spēšot paveikt – ja visas ASV mērogā tiks izsludināts aizliegums cilvēkiem pamest savas mājas. Aprīļa vidū ieplānota lielā cīņa starp Habibu Nurmagomedovu un Toniju Fergusonu. Tagad notiek darbs, lai atrastu norises vietu, jo paredzētā Bruklina ieviesusi publisko pasākumu ierobežojumus.

8:29 FIVB pieņemts lēmums atcelt Pasaules kausa tūres pludmales volejbolā trīs zvaigžņu turnīru Austrālijā, jo daudzas komandas atsaukušas dalību. Austrālijā konstatēti 249 saslimšanas gadījumi.

8:25 Protams, koronavīrusa pandēmija skārusi ne tikai profesionālās līgas. Kvebekas Junioru hokeja līgas komandas strādā pie tā, lai palīdzētu spēlētājiem no Eiropas sarežģītajā brīdī nonākt mājās. Šajā līgā spēlēja trīs Latvijas U20 izlases hokejisti – aizsargs Harijs Brants, uzbrucēji Rūdolfs Polcs un Raivis Ansons. Jāatgādina, ka Latvija pusnaktī no 16. uz 17. martu apturēs avio satiksmi.

8:23 Pieņemts lēmums pavisam atcelt Ziemeļamerikas trešās spēcīgākās hokeja līgas ECHL sezonu. Tās laukumos šosezon spēlēja trīs latvieši – aizsargs Kristofers Bindulis (50 spēles, 6+17), kā arī uzbrucēji Renārs Krastenbergs (52 spēles, 13+17) un Rodrigo Ābols (4 spēles, 3+1). Tiesa, Ābols šobrīd atrodas Amerikas Hokeja līgā, kas saņēmusi skaidru pavēli no NHL – spēlētājiem jāsaņem algas arī šajā laikā. Savukārt ECHL pieņēmusi lēmumu pēdējās algas izmaksāt pirmdien.

08:15 Nacionālā basketbola asociācija bija pirmā no Ziemeļamerikas lielajām līgām, kas tika apturēta koronavīrusa dēļ, jo saslima Jūtas "Jazz" centrs Rudī Gobērs. Vēlāk slimība tika atklāta arī viņa komandas biedram Donovanam Mičelam. Tagad fiksēts pirmais gadījums ārpus "Jazz" komandas. Saslimis Detroitas "Pistons" uzbrucējs Kristians Vuds, kurš pagājušajā sestdienā spēlēja pret "Jazz" un guva 30 punktus. Viņš laukumā daudz duelējās ar Gobēru. Interesanti, ka četras dienas vēlāk Vuds aizvadīja karjeras rezultatīvāko spēli, iemetot 32 punktus pret Filadelfijas "76ers".

1 2 3 4 5 6 7 8 276 komentāri
Slēpts komentārs: Zombijs

  +9 [+] [-]

, 2020-03-15 09:38, pirms 4 gadiem
Zombijs rakstīja: Lai tik slimo un kam tas interese, par vina majas apkopeju nav nekadas infas? Ja sadas turpmak bus sporta zinas tad labak uz laiku slegt so lapeli.
Kamēr ir pieprasījums, būs arī piedāvājums. Ja nevēlies, lai šī lapele pastāvētu, neapmeklē. Tik vienkārši.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 10:56, pirms 4 gadiem
Nu nezinu, vai tā ir laba doma Eiropas čempionātu izspelēt decembrī? Vispār jau decembrī Eiropā ir ziema, vētrains un nokrišņiem bagāts laiks. Ja šogad decembris bija maigs, tad kur ir garantija, ka nākamajā decembrī būs tas pats?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 11:47, pirms 4 gadiem
Interesanta varētu būt precīza statistika par nāves gadījumu skaitu pasaulē ar plaušu slimībām par iepriekšējiem gadiem, kad vēl nebija zināms šis koronvīrus.Cik noprotams tad nāves gadījumu skaits vecu cilvēku kategorijā arī tad varētu būt kādu 3% robežās pret visiem slimojošiem,vienīgi tad miršana notika no masveidā nenosauktas slimības jeb vecuma.
Vai tas ir tā vai savādāk parādīs tuvākais pusgads un ne jau ar slimojošo un mirušo statistiku ,bet ar ekonomiskas krīzes izraisītām sekām jo ekonomika un valstis šobrīd nav pašpietiekamas-tās saistītas ciešā globālisma saitē, kura nav radusies nejauši ,bet radīta mērķtiecīgi un krīzes un pandēmijas varētu būt mērķtiecīgi orientētas lai panāktu jaunu varas un pasaules kārtības pārdali,laiks rādīs,ļoti jau mums gribētos to visu norakstīt uz sazvērestības teoriju un nejaušību nevis mērķtiecību.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 12:10, pirms 4 gadiem
fidelskastro rakstīja: Interesanta varētu būt precīza statistika par nāves gadījumu skaitu pasaulē ar plaušu slimībām par iepriekšējiem gadiem, kad vēl nebija zināms šis koronvīrus.Cik noprotams tad nāves gadījumu skaits vecu cilvēku kategorijā arī tad varētu būt kādu 3% robežās pret visiem slimojošiem,vienīgi tad miršana notika no masveidā nenosauktas slimības jeb vecuma.
Vai tas ir tā vai savādāk parādīs tuvākais pusgads un ne jau ar slimojošo un mirušo statistiku ,bet ar ekonomiskas krīzes izraisītām sekām jo ekonomika un valstis šobrīd nav pašpietiekamas-tās saistītas ciešā globālisma saitē, kura nav radusies nejauši ,bet radīta mērķtiecīgi un krīzes un pandēmijas varētu būt mērķtiecīgi orientētas lai panāktu jaunu varas un pasaules kārtības pārdali,laiks rādīs,ļoti jau mums gribētos to visu norakstīt uz sazvērestības teoriju un nejaušību nevis mērķtiecību.
Vienkāršs jautājums - kurš gan varētu būt ieinteresēts radīt un izplatīt pasaulē nāvējošu vīrusu, no kura nav pasargāts neviens un kurš beigās varētu nonāvēt arī tā radītāju?

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 12:13, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Nu nezinu, vai tā ir laba doma Eiropas čempionātu izspelēt decembrī? Vispār jau decembrī Eiropā ir ziema, vētrains un nokrišņiem bagāts laiks. Ja šogad decembris bija maigs, tad kur ir garantija, ka nākamajā decembrī būs tas pats?ooo
Tas jau ir bezizejas murgojums! Kā jau rakstīju vispirms jāizgudro pretzāles un tikai tad var būt atgriezšanās!

  -3 [+] [-]

, 2020-03-15 12:19, pirms 4 gadiem
Reāli pusLatvijas jau slimi bet te ākstās!

  +2 [+] [-]

, 2020-03-15 12:21, pirms 4 gadiem
fidelskastro rakstīja: Interesanta varētu būt precīza statistika par nāves gadījumu skaitu pasaulē ar plaušu slimībām par iepriekšējiem gadiem, kad vēl nebija zināms šis koronvīrus.Cik noprotams tad nāves gadījumu skaits vecu cilvēku kategorijā arī tad varētu būt kādu 3% robežās pret visiem slimojošiem,vienīgi tad miršana notika no masveidā nenosauktas slimības jeb vecuma.
Vai tas ir tā vai savādāk parādīs tuvākais pusgads un ne jau ar slimojošo un mirušo statistiku ,bet ar ekonomiskas krīzes izraisītām sekām jo ekonomika un valstis šobrīd nav pašpietiekamas-tās saistītas ciešā globālisma saitē, kura nav radusies nejauši ,bet radīta mērķtiecīgi un krīzes un pandēmijas varētu būt mērķtiecīgi orientētas lai panāktu jaunu varas un pasaules kārtības pārdali,laiks rādīs,ļoti jau mums gribētos to visu norakstīt uz sazvērestības teoriju un nejaušību nevis mērķtiecību.
Korono vīrus sen jau ir zināma lieta.Šī ir kārtējā mutācija.Ne pirmais un ne pēdējais,kas rodas mutācijas gadījumā tajos maigi sakot drausmīgajos ķīnas ielu tirgos..Tur taču nekas netiek ievērots.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-15 12:22, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Reāli pusLatvijas jau slimi bet te ākstās!
Latvijā dzīvo 60 cilvēki?

  +3 [+] [-]

, 2020-03-15 12:24, pirms 4 gadiem
Alpaville rakstīja: Tas jau ir bezizejas murgojums! Kā jau rakstīju vispirms jāizgudro pretzāles un tikai tad var būt atgriezšanās!
Ilgi gaidīsi vakcīnu uz šito mēri..Gandrīz nevienai no šī gadsimta šādām pandēmiskām slimībām nav vakcīnas gandrīz..Beidzas tie pāris trakie mēneši un nevienam vairs tā vakcīna nav vajadzīga,un visi dzīvo tālāk.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 12:27, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Vienkāršs jautājums - kurš gan varētu būt ieinteresēts radīt un izplatīt pasaulē nāvējošu vīrusu, no kura nav pasargāts neviens un kurš beigās varētu nonāvēt arī tā radītāju?
Tādu nav mazums, jo arī vēsturē šādu gadījumu nav mazums.
Der atcerēties kaut vai Sibīrijas mēra, kas ir ļoti lipīga un nāvējoša slimība, centienus ASV izplatīt aploksnēs pavisam nesen 2000-tošo gadu sākumā.
Šoreiz gan, visticamāk, vīrusa tanks ir meklējams faunas pasaulē. Tāpat kā tas bija ar SARS, un vienmēr ir Ebola vīrusa sākumā.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 12:30, pirms 4 gadiem
Bostonietis rakstīja: Ilgi gaidīsi vakcīnu uz šito mēri..Gandrīz nevienai no šī gadsimta šādām pandēmiskām slimībām nav vakcīnas gandrīz..Beidzas tie pāris trakie mēneši un nevienam vairs tā vakcīna nav vajadzīga,un visi dzīvo tālāk.
Toties farmācijas mafijas ir paguvušas apgrozīt kādu triljonu $, lai tiktu pie šīs vakcīnas.

     [+] [-]

, 2020-03-15 12:39, pirms 4 gadiem
Labi ir tas ka atrodot inficēto, to uzreiz nosūta mājās ārstēties!
Tas ievērojami samazina inficēšanos!
Paldies Veselības ministrijas inovatīvajām idejām ...
Bet neesu mediķis, tā kā laikam nezinu vusas fiškas cīņā ar vīrusu ...
😎

     [+] [-]

, 2020-03-15 12:44, pirms 4 gadiem
Barys arī atsākuši treniņus normālā režīmā

  +2 [+] [-]

, 2020-03-15 12:45, pirms 4 gadiem
fidelskastro rakstīja: Interesanta varētu būt precīza statistika par nāves gadījumu skaitu pasaulē ar plaušu slimībām par iepriekšējiem gadiem, kad vēl nebija zināms šis koronvīrus.Cik noprotams tad nāves gadījumu skaits vecu cilvēku kategorijā arī tad varētu būt kādu 3% robežās pret visiem slimojošiem,vienīgi tad miršana notika no masveidā nenosauktas slimības jeb vecuma.
Vai tas ir tā vai savādāk parādīs tuvākais pusgads un ne jau ar slimojošo un mirušo statistiku ,bet ar ekonomiskas krīzes izraisītām sekām jo ekonomika un valstis šobrīd nav pašpietiekamas-tās saistītas ciešā globālisma saitē, kura nav radusies nejauši ,bet radīta mērķtiecīgi un krīzes un pandēmijas varētu būt mērķtiecīgi orientētas lai panāktu jaunu varas un pasaules kārtības pārdali,laiks rādīs,ļoti jau mums gribētos to visu norakstīt uz sazvērestības teoriju un nejaušību nevis mērķtiecību.
Statistiku par Covid-19 var redzēt šeit -
https://www.worldometers.info/coron...
Ja salīdzinam, tad parastai gripai mirstība ir zem 0.01%, cūku gripai drusku augstāka, šim mēs vēl nevaram precīzi pateikt, bet šobrīd izskatās, ka patiesais mirušo procents Covid-19 gadījumā būs kaut kur starp 4% un 7%. Tad vari iedomāties, ja šim ļautu izplatīties un līdzīgi kā gripas gadījumā to izslimotu globāli vairak kā 100mlj cilveku sezonas laikā, tad kāds būtu faktiski mirušo skaits?

     [+] [-]

, 2020-03-15 12:48, pirms 4 gadiem
Es vienīgais apšaubu vīrusa nejaušu rašanos ? ķīnieši visu mūžu ēduši sikspārņus un čūskas , un te pēkšņi kaut kāds vīruss !!!

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 12:49, pirms 4 gadiem
kristaps26 rakstīja: Es vienīgais apšaubu vīrusa nejaušu rašanos ? ķīnieši visu mūžu ēduši sikspārņus un čūskas , un te pēkšņi kaut kāds vīruss !!!
man arī kādu laiku sāk likties, ka vīruss ir kaut kāds mākslīgs radījums testa režīmā. Jo ir iespēja, ka vīrusa izstrādātāji gatavojas kaut kam lielam.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 13:02, pirms 4 gadiem
kristaps26 rakstīja: Es vienīgais apšaubu vīrusa nejaušu rašanos ? ķīnieši visu mūžu ēduši sikspārņus un čūskas , un te pēkšņi kaut kāds vīruss !!!
Patīk risināt sazvērestības teorijas?
Tad piemetīšu Tev oglīti azartam!
Kāpēc šis vīruss, kurš ir atklāts 1961. gadā, un kurš mēdz mainīties, šādā formā pērn pēkšņi sākās 11,08 miljonu iedzīvotāju lielā pilsētā, un nevis kādā salīdzinoši nelielā pilsētiņā.

  -2 [+] [-]

, 2020-03-15 13:09, pirms 4 gadiem
Kungi, Corona vīruss jau gadiem bija, vismaz 50 točna, bet tas bija tikai uz dzīvniekiem. Tagad laboratorijā kādam sanāca mutācijas rezultātā viņu pārveidot, lai pieķeras cilvēkiem, tas ir bizness. Ķīnā neskaitāmas farmācijas un medicīnas kompānijas pelna miljonus, akcijas kāpj debesīs. Pagaidiet, kad būs vakcīna, kas sen jau ir gatava..kā valstis iepirks to un ražotāji mazgāsies naudā. Un mēs priecāsimies, paldies Latvijas valstij, ka nopirka vakcīnas un mums piedāvā.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 13:16, pirms 4 gadiem
Tad vakcīna ir jeb naf?
Viens no Premjerlīgas esot izārstēts ... bija info, tagad pazudusi ...
😎

  +4 [+] [-]

, 2020-03-15 13:22, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Kungi, Corona vīruss jau gadiem bija, vismaz 50 točna, bet tas bija tikai uz dzīvniekiem. Tagad laboratorijā kādam sanāca mutācijas rezultātā viņu pārveidot, lai pieķeras cilvēkiem, tas ir bizness. Ķīnā neskaitāmas farmācijas un medicīnas kompānijas pelna miljonus, akcijas kāpj debesīs. Pagaidiet, kad būs vakcīna, kas sen jau ir gatava..kā valstis iepirks to un ražotāji mazgāsies naudā. Un mēs priecāsimies, paldies Latvijas valstij, ka nopirka vakcīnas un mums piedāvā.
Domā Ķīnas valdība pieļautu savai ekonomikai zaudēt miljardus, tapēc, ka dažas farmācijas kompānijas nopelna miljonus?

     [+] [-]

, 2020-03-15 13:28, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Kungi, Corona vīruss jau gadiem bija, vismaz 50 točna, bet tas bija tikai uz dzīvniekiem. Tagad laboratorijā kādam sanāca mutācijas rezultātā viņu pārveidot, lai pieķeras cilvēkiem, tas ir bizness. Ķīnā neskaitāmas farmācijas un medicīnas kompānijas pelna miljonus, akcijas kāpj debesīs. Pagaidiet, kad būs vakcīna, kas sen jau ir gatava..kā valstis iepirks to un ražotāji mazgāsies naudā. Un mēs priecāsimies, paldies Latvijas valstij, ka nopirka vakcīnas un mums piedāvā.
Tikai viens bet... Koronaviruss ir tāds pats apzīmējums kā zīdītāji, zivis, putni, proti, tā ir liela vīrusu grupa. Ir koronovīrusi, kas cilvēkiem izsauc vieglas respiratoras saslimšanas (tā saucamie respiratorie vīrusi), kuri cilvēku vidē apgrozās vairākus simtus gadu. Tādi ir zināmi pat veseli četri un tie mūsdienu cilvēkam ir pilnīgi nekaitīgi. Šis jaunais koronavīruss, visticamāk, ir atnācis no sikspārņiem, jo viņu kolonijās ir atrodami ļoti līdzīgas uzbūves koronavīrusi, kas pašiem sikspārņiem ir nekaitīgi. Kā jau kārtīgam vīrusam pienākas, tas var mutēt un šķērsot sugas robežas. Vai tas notika nejauši vai kāds laboratorijā viņam palīdzēja, tas jau cits jautājums. Bet 21 gs. šis jau ir trešais gadījums, kad šādi koronavīrusi izraisa epidēmiju, un ja SARS un MERS epidēmijas izdevās kontrolēt, tad Covid-19 ir šajā ziņā pats sekmīgākais - esam saskārušies ar pandēmiju.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 13:32, pirms 4 gadiem
Vai tad neesat ievērojuši, ka JEBKURĀ pasaules skaļākā notikuma sakarā vienmēr parādās alternatīvas teorijas un pilns jūtubs ar "the thruth about" ?
Pasaulē tak vispār nekas slikts tāpat vien nevar notikt, visu vienmēr un visur ir sarīkojuši "amerikāņi".
Jebkurā apšaudē parādīsies teorijas, ka bijis "vēl viens šāvējs" un tādā garā. So, tas jau bija uzreiz skaidrs, ka daudziem liksies, ka vīruss ir mākslīgs, tikai tāpēc vien, ka tāda teorija ir interesantāka, tas jau nekas, ka neviens no tiem prātotājiem neko no tā nesaprot un reāli pats nevar novērtēt, cik lielas iespējas vīrusam rasties dabīgā ceļā, cik mākslīgā, kas tas vispār par vīrusu utt.

     [+] [-]

, 2020-03-15 13:34, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Tad vakcīna ir jeb naf?
Viens no Premjerlīgas esot izārstēts ... bija info, tagad pazudusi ...
😎
Nav, un būs tikai pēc vairākiem mēnešiem, jo viss ir kārtīgi jāizpēta un jāpārbauda.

     [+] [-]

, 2020-03-15 14:02, pirms 4 gadiem
Vīrusu var pieveikt, bet plānprātība ir uz mūžu.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 14:08, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Tikai viens bet... Koronaviruss ir tāds pats apzīmējums kā zīdītāji, zivis, putni, proti, tā ir liela vīrusu grupa. Ir koronovīrusi, kas cilvēkiem izsauc vieglas respiratoras saslimšanas (tā saucamie respiratorie vīrusi), kuri cilvēku vidē apgrozās vairākus simtus gadu. Tādi ir zināmi pat veseli četri un tie mūsdienu cilvēkam ir pilnīgi nekaitīgi. Šis jaunais koronavīruss, visticamāk, ir atnācis no sikspārņiem, jo viņu kolonijās ir atrodami ļoti līdzīgas uzbūves koronavīrusi, kas pašiem sikspārņiem ir nekaitīgi. Kā jau kārtīgam vīrusam pienākas, tas var mutēt un šķērsot sugas robežas. Vai tas notika nejauši vai kāds laboratorijā viņam palīdzēja, tas jau cits jautājums. Bet 21 gs. šis jau ir trešais gadījums, kad šādi koronavīrusi izraisa epidēmiju, un ja SARS un MERS epidēmijas izdevās kontrolēt, tad Covid-19 ir šajā ziņā pats sekmīgākais - esam saskārušies ar pandēmiju.
Tikai šajā gadījumā nāk prātā tas ko sludināja Pasaules veselības organizācijas pārstāvji, kad bija SARS, putnu un cūkas gripa u.t.i., ka par pandēmiju var runāt tikai tad, ja kāds vīruss tā epidēmijas laikā mutācijas rezultātā iegūst jaunu agresīvāku formu.
Cik zinu, tad kronovīrusa gadījumā, kamēr notiek šī epidēmija, nekāda mutācija uz agresīvāku formu no sākotnējās nav notikusi.
Kāds pamats bija izsludināt pandēmiju? Vai arī PVO ir nonākusi konkrētā pretrunā ar pašas pārstāvju iepriekš teikto.

     [+] [-]

, 2020-03-15 14:19, pirms 4 gadiem
Kå izpaužas pašizolācija?
Cik zināms, tad Everests ir slēgts 😖 ...
Paliek Antarktīda un Arktika?
Bet uz turieni avioreisi naf ...
Paliek dzīvoklī un meditē bez ēdamā un dzeramā ... jo pārėjie ğimenes locekļi nedrīxt tuvoties slimajam ...
Tiek turēts pagrabā vai medību nsmiņā ...

     [+] [-]

, 2020-03-15 14:20, pirms 4 gadiem
Kā raksta Katalonijas "Sport", tad Spānijas čempionāta neturpināšanas gadījumā čempionu tituls jāpiešķir Barsai, jo ir aizvadīts vairāk kā 70% no LaLigas čempionāta, un šī čempionāta pirmo apli kā uzvarētāji arī noslēdza Barsa.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 14:30, pirms 4 gadiem
loders rakstīja: Domā Ķīnas valdība pieļautu savai ekonomikai zaudēt miljardus, tapēc, ka dažas farmācijas kompānijas nopelna miljonus?
Bet kāpēc domā, ka valdība ar to ir kāds sakars? Iespējams, ka tikai upuris

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 14:43, pirms 4 gadiem
evil11 rakstīja: Bet kāpēc domā, ka valdība ar to ir kāds sakars? Iespējams, ka tikai upuris
Tādā gadijumā tas ir ideālākais noziegums cilvēces vēsturē! Cieš visas pasaules lielvaras (izņemot krievus, jo viņiem svarīgāk tagad ir Putinu ievēlēt uz mūžu) un nespēj atrast kkādu kompāniju, kas izraisa triljoniem zaudējumu!

  -1 [+] [-]

, 2020-03-15 14:43, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Patīk risināt sazvērestības teorijas?
Tad piemetīšu Tev oglīti azartam!
Kāpēc šis vīruss, kurš ir atklāts 1961. gadā, un kurš mēdz mainīties, šādā formā pērn pēkšņi sākās 11,08 miljonu iedzīvotāju lielā pilsētā, un nevis kādā salīdzinoši nelielā pilsētiņā.
nezinu , iespējams lai būtu mazāk uzkrītoši , Ķīnas no name pilsēta , kautkāds zivju , čūsku tirgus !!!

     [+] [-]

, 2020-03-15 14:45, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Cik zinu...
Nav pirmā reize, kad pierādi, ka zini maz, bet viedoklis, protams, ir un ir spēcīgs nekā jauna Ivara pasaulē

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 14:45, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tikai šajā gadījumā nāk prātā tas ko sludināja Pasaules veselības organizācijas pārstāvji, kad bija SARS, putnu un cūkas gripa u.t.i., ka par pandēmiju var runāt tikai tad, ja kāds vīruss tā epidēmijas laikā mutācijas rezultātā iegūst jaunu agresīvāku formu.
Cik zinu, tad kronovīrusa gadījumā, kamēr notiek šī epidēmija, nekāda mutācija uz agresīvāku formu no sākotnējās nav notikusi.
Kāds pamats bija izsludināt pandēmiju? Vai arī PVO ir nonākusi konkrētā pretrunā ar pašas pārstāvju iepriekš teikto.
Mutācija ir gan notikusi. Šim vīrusam ir dots nosaukums SARS-CoV-2 (tikmēr Covid-19 ir slimība, ko tas izsauc), tas ir ģēnetiski tuvs SARS-CoV vīrusam, kas izsauca SARS epidēmiju 2002.-2003. gadā. Tomēr tas nav viens un tas pats. Šobrīd vairums pētnieku uzskata, ka SARS CoV-2 vispar nav radies no SARS-CoV un tādā veidā tas ir uzskatāms par jaunu agresīvu, iepriekš nezināmu vīrusu. Tāpēc te nekādas pretrunas nav.

     [+] [-]

, 2020-03-15 14:52, pirms 4 gadiem
ak68 rakstīja: Mutācija ir gan notikusi. Šim vīrusam ir dots nosaukums SARS-CoV-2 (tikmēr Covid-19 ir slimība, ko tas izsauc), tas ir ģēnetiski tuvs SARS-CoV vīrusam, kas izsauca SARS epidēmiju 2002.-2003. gadā. Tomēr tas nav viens un tas pats. Šobrīd vairums pētnieku uzskata, ka SARS CoV-2 vispar nav radies no SARS-CoV un tādā veidā tas ir uzskatāms par jaunu agresīvu, iepriekš nezināmu vīrusu. Tāpēc te nekādas pretrunas nav.
Sorry, bet ne velti pasvītroju epidēmijas laikā. Kronovirusam no tā atklāšanas brīža novembrī/decembrī, par ko domas dalās, līdz šim brīdim mutācija nav notikusi.
Jā, ir taisnība, ka viena no pandēmijas definīcijām ir-infekcijas slimība, kas viegli izplatās un pirms tam nav bijusi inficētajai populācijai pazīstama.. Tomēr tādā gadījumā arī gripas epidēmijai visā pasaulē gana bieži būtu jābūt izsludinātai kā pandēmijai, jo tā pietiekoši bieži ir tāda ko līdzšinējās vakcīnas neatpazīst, un tātad nepalīdz potēšanās.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-15 14:58, pirms 4 gadiem
neputns rakstīja: Nav pirmā reize, kad pierādi, ka zini maz, bet viedoklis, protams, ir un ir spēcīgs nekā jauna Ivara pasaulē
Es,protams, varu uzrakstīt, ka es zinu, un tādējādi uzreiz noliegt jebkādu domu apmaiņu iespējamību, tomēr vienmēr paturu prātā, ka nav pasaulē cilvēku, kurš pilnībā visu zinātu par kādu no tēmām.
Ja Tu uzskati, ka esi tāds cilvēks, tad ar to arī Tevi apsveicu. Vienkārši unikāls cilvēks.
1 2 3 4 5 6 7 8 276 komentāri