Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Divacs: "Dončiča vietā izvēlēties Begliju - tas bija mans lēmums"

Andrejs Siliņš

Divacs: "Dončiča vietā izvēlēties Begliju - tas bija mans lēmums"
Luka Dončičs. Foto: AP / Scanpix

"Joprojām ticu, ka Mārvinam ir lielas izaugsmes iespējas, bet man vajadzēs vairāk laika, lai to pierādītu," pēc atkāpšanās no Sakramento "Kings" ģenerālmenedžera amata Vlade Divacs atzina, ka 2018. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā tieši viņš pieņēmis lēmumu izvēlēties Mārvinu Begliju nevis Luka Dončiču.

"Tas bija mans lēmums. Joprojām ticu, ka Mārvinam ir lielas izaugsmes iespējas, bet man vajadzēs vairāk laika, lai to pierādītu. Esmu drošs, ka Mārvins visiem skeptiķiem pierādīs pretējo. Šajā līgā tev ir jādod pienesums uzreiz. Cilvēkiem nav pacietības, bet es to pieņemu," sacīja Divacs.

2018. gada draftā "Kings" bija otrā izvēle, ko Divacs iztērēja, lai aizrunātu tiesības uz Dūka universitātē studējušo uzbrucēju Begliju. Trešo izvēli "Hawks" iztērēja Donīčam, taču pēc tam uzreiz aizmainīja uz "Mavericks". Beglijs šajā sezonā vidēji guva 14,2 punktus un izcīnīja 7,5 atlēkušās bumbas, sasniedzot nedaudz sliktākus statistikas rādītājus nekā iepriekšējā sezonā. Par Dončiča spējām un potenciālu vairs nevienu nav jāpārliecina - savā otrajā sezonā slovēnis kļuvis par reālu līgas MVP kandidātu.

Aizkulisēs tika runāts, ka Divacs nolēmis neizvēlēties Dončiču ne tikai sportisko iemeslu dēļ. Proti, Divacam esot saspīlētas attiecības ar Dončiča tēvu, kurš arī ir bijušais spēlētājs, bet tagad strādā par treneri.

Cits serbu speciālista lēmums bija piešķirt snaiperim Badijam Hīldam negaidīti lielu līgumu - četri gadi par 106 miljoniem dolāru. 27 gadus vecajam Hīldam pirmā sezona ar lielo līgumu nepadevās tāda, kā būtu gribējies - vidēji 19,2 punkti, realizējot 39,4% trīspunktnieku. Iepriekšējā sezonā Hīlds bija gan rezultatīvāks, gan precīzāks metienos no tālienes.

"Viņam jāieskatās spogulī, jāredz,ko viņš šobrīd dara pareizi un ko nepareizi. Viņš ir elites līmeņa metējs, bet viņam tas jāapliecina biežāk. Viņam labāk jāspēlē aizsardzībā," Divacs norādīja, ka uzbrūkošais aizsargs Hīlds varētu būt atslābis pēc iespaidīgā līguma saņemšanas.

Izmantotie resursi:
https://www.sacbee.com/

  +5 [+] [-]

, 2020-08-17 14:41, pirms 4 gadiem
Šito es nekad nesapratīsu. 19 gados Eirolīgas MVP, 18 gados aizved savu mazo valsti Slovēniju pirmoreiz pie Eiropas čempionāta medaļām, vēl pie tam zelta. Kad vēl kaut kas tāds ir bijis!? Bet nē vēl lieli speciālisti vēl pie tam savējie dienvidslāvi noguļ...kaut kas neredzēts, ja godīgi.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-17 14:42, pirms 4 gadiem
Un nevajag attaisnot, jo attaisnojumu nav 2 manis iepriekšminētie tituliem bija jānodrošina 1 vieta draftā, bez variantiem.

  +3 [+] [-]

, 2020-08-17 15:01, pirms 4 gadiem
Pirmkārt - augstprātība un uzskats, ka ārpus ASV neviens nemāk spēlēt basketbolu.
Otkārt - rasisms un aizspriedums, ka baltais spēlētājs ir pārāk mīksts un var būt tikai metējs, nevis reāla superzvaigzne.

     [+] [-]

, 2020-08-17 15:23, pirms 4 gadiem
Luka un KP praktiski ir divi lielsvari, kur ĢM ir pamatīgi nokļūdījušies (KP protams aizmainot no NYK). Un abi no Eiropas. Bet ja godīgi, ar Eiropiešiem tiešām ir loterija - Benders un Lauri, Hezonja ar bija džeki, kuriem spīdošu nākotni solīja, bet kuri tādi viduvēji tagad ir.

     [+] [-]

, 2020-08-17 15:54, pirms 4 gadiem
cobham rakstīja: Luka un KP praktiski ir divi lielsvari, kur ĢM ir pamatīgi nokļūdījušies (KP protams aizmainot no NYK). Un abi no Eiropas. Bet ja godīgi, ar Eiropiešiem tiešām ir loterija - Benders un Lauri, Hezonja ar bija džeki, kuriem spīdošu nākotni solīja, bet kuri tādi viduvēji tagad ir.
Lauri, manuprat, prieksh septitas izveles ir cienijama statistika 14.7 PPG; 6.3 RPG. Janem vera, ka vins nebija top picks, bet daudzi sagaida tadu sniegumu. Par parejiem abiem piekritisu.

     [+] [-]

, 2020-08-17 16:11, pirms 4 gadiem
Mavs labi pastrādāja. No pašas apakšas pacēlās uz stabilu PO komandu. Vēl viens zvaigzne un jau reāla titula pretendente.

     [+] [-]

, 2020-08-17 16:21, pirms 4 gadiem
caurkritusais rakstīja: Lauri, manuprat, prieksh septitas izveles ir cienijama statistika 14.7 PPG; 6.3 RPG. Janem vera, ka vins nebija top picks, bet daudzi sagaida tadu sniegumu. Par parejiem abiem piekritisu.
Lauri no pirmās sezonas vispār neko nav pielicis..Pie plikpaura visiem spēlētājiem bija regress.

     [+] [-]

, 2020-08-17 16:35, pirms 4 gadiem
Jā, piekritīšu visiem šeit par Divaca kļūdām, ļoti rupjām. Neviens jau nesaka, ka Beglijs ir netalantīgs, būs ļoti labs spēlētājs (ja neturpināsies traumas). Bet nu Dončiča talantu palaist garām un neredzēt! Un vēl tie kosmosa līgumi viduvējībām! Nu labi, nauda kaut kur jātērē, bet nu varēja īstermiņa, tā kā NYK to izdarīja. Hīlds jau nav vienīgais. Bārnsam, kas ir Finnija-Smita (4. milj.līgums) tipa spēlētājs saņem vidēji 20.milj. un vēl Džozefs, kas ir Čiozas līmeņa spēlētājs saņem 12. milj. Kosmosss.

     [+] [-]

, 2020-08-17 23:24, pirms 4 gadiem
"trešo izvēli "Hawks" iztērēja Donīčam"

Kam?

     [+] [-]

, 2020-08-17 23:26, pirms 4 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Jā, piekritīšu visiem šeit par Divaca kļūdām, ļoti rupjām. Neviens jau nesaka, ka Beglijs ir netalantīgs, būs ļoti labs spēlētājs (ja neturpināsies traumas). Bet nu Dončiča talantu palaist garām un neredzēt! Un vēl tie kosmosa līgumi viduvējībām! Nu labi, nauda kaut kur jātērē, bet nu varēja īstermiņa, tā kā NYK to izdarīja. Hīlds jau nav vienīgais. Bārnsam, kas ir Finnija-Smita (4. milj.līgums) tipa spēlētājs saņem vidēji 20.milj. un vēl Džozefs, kas ir Čiozas līmeņa spēlētājs saņem 12. milj. Kosmosss.
Tur bija kkads konflikts Divcam ar Lukas tevu! Vins teica ka pie Divaca Luka nekad nespeles. Ja interese pamekle google interviju ar lukas tevu par draftu

     [+] [-]

, 2020-08-19 13:19, pirms 4 gadiem
Divacs - serbs, Luka - slovēnis. Navajag aizmirst - tur 90tajos brūkot Dienvidslāvijai bija karš, atšķirībā no +/- mierīgā PSRS sabrukuma. Slovēņi gan tika pie neatkarības +/- mierīgi, jo kopīgās armijas sastāvā bija savas spēcīgas nacionālās armijas daļas + geogrāfija - kalni, kas apgrūtināja plašas serbu operācijas Slovēnijā. Bet mieles serbiem pret mazajiem brāļiem (slovēņiem, horvātiem, utt.) un otrādi noteikti ir saglabājušās.