Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Miris "Pistons" un "Shock" īpašnieks

Andrejs Siliņš

Miris "Pistons" un "Shock"  īpašnieks
Bils Deividsons 2004. gadā
Foto: AP

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Detroitas "Pistons", dāmu NBA (WNBA) kluba Detroitas "Shock" īpašnieks un pazīstamais filantrops Bils Deividsons, kurš iekļauts arī Basketbola Slavas zālē, 86 gadu vecumā, atrodoties savās mājās, devies aizsaulē.

Pagājušajā septembrī Slavas zālē uzņemtajam Deividsonam pieder arī dāmu NBA klubs "Shock", kas, kā zināms, arī bāzējas Detroitā. "Mēs visi esam ļoti apbēdināti," pēc "Pistons" uzvaras pār Toronto "Raptors" papildlaikā prieks par panākumu nebija komandas galvenā trenera Maikla Karija prātā.

Deividsons, kurš bijis daudzu pasākumu labvēlis (deviņdesmitajos gados kopumā dažādus pasākumus atbalstījis ar 80 miljoniem dolāru), pats gan nekad nealka lielu mediju uzmanību. "Es vienkārši negribu būt publiska persona. Es tam neredzu nekādu jēgu," pēc "Pistons" un tobrīd piederošā NHL kluba Tampabejas "Lightning" izcīnītajiem čempiontituliem ar astoņu dienu starpību 2004. gada jūnijā sacīja Deividsons.

Astoņus mēnešus pēc "Pistons" un "Lightning" čempiontitulu izcīnīšanas pie tāda tika arī "Shock". Pie tam 2002. gadā WNBA vadība draudēja izslēgt "Shock" no līgas - komanda bija ne tikai pēdējā vietā, bet arī ar zemāko spēļu apmeklējuma rādītāju. "Shock" tika pie čempioņu gredzeniem arī 2006. gadā, bet "Lightning" Deividsons 2008. gadā pārdeva.

Izmantotie resursi:
The Associated Press