Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Izraēlietis Deni Avdija – "jaunais Dončičs", kuru Izraēlā bērni uzskata par Dievu

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Izraēlietis Deni Avdija – "jaunais Dončičs", kuru Izraēlā bērni uzskata par Dievu
Deni Avdija (pa kreisi). Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix

Izraēlas basketbola kluba Telavivas "Maccabi" spēlētājs Deni Avdija 16 gadu vecumā kļuva par jaunāko spēlētāju, kurš spēlējis "Maccabi" pieaugušo komandā. Šobrīd spēlētājam ir 19 gadi, un viņš atrodas ASV. 18. novembrī paredzēts Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju drafts, un izraēlietis ir viens no labākajiem pieejamajiem spēlētājiem šī gada draftā.

Ja nebūtu Covid-19 pandēmijas, tad Deni Avdiju pēc spēlēm sagaidītu viņa atbalstītāji, stāvot rindā pēc Izraēlas talanta autogrāfa. Viņa komandas biedrs "Maccabi" rindas Omri Kaspi jokoties izteicās: "Viņš šiem puišiem ir Dieva vietā."

Avdijam ir visas iespējas, lai kļūtu par "top5" izvēli. Tādējādi viņš kļūtu par visaugstāk izvēlēto Izraēlas spēlētāju vēsturē. "Mums nav daudz spēlētāju, kuri ir izvēlēti draftā," teica talantīgais spēlētājs. "Ir lieliska sajūta, ka varu pārstāvēt savu valsti šādā notikumā. Neskatoties uz to, ka šim notikumam līdzi sekos visa valsts, neizjūtu spiedienu – es izbaudu šo procesu."

Izraēlietis tiek salīdzināts ar citu Eiropas jauno basketbolistu, kurš aizvadītajās divās sezonās pārsteidza ne tikai NBA, bet visu basketbola pasauli – Luka Dončiču. Lielākoties tas ir tādēļ, ka abi ir līdzīga auguma un abi var spēlēt dažādās pozīcijās. "Luka ir īsts retums. Tas, ko viņš paveica iepriekšējās divās sezonās, ir neticami," slovēni slavēja Avdija. "Viņa spēle visiem lika saprast, ka basketbolu māk spēlēt arī ārpus Ziemeļamerikas. Tomēr nevēlos sekot Dončiča pēdām – gribu atstāt pats savu mantojumu basketbola vēsturei."

NBA komandām beidzot ir dota iespēja aplūkot jaunos talantus klātienē. Nav šaubu, ka visas komandas, kurām jauno spēlētāju draftā ir augstākās izvēles iespējas, vēlēsies savām acīm redzēt arī Avdiju. "Vēlos komandām parādīt to, ka esmu cīnītājs," intervijā "Yahoo Sports" teica Avdija. "Gribu visiem parādīt, cik ļoti man patīk uzvarēt. Vēlos izcelt visu, ko protu – punktu gūšanu, atlēkušo bumbu vākšanu, spēles veidošanu un citas lietas."

2001. gadā dzimušais Izraēlas basketbolists ir trīskārtējas Izraēlas čempions. 2020. gadā atzīts arī par līgas MVP jeb vērtīgāko spēlētāju. Viņš divas reizes triumfējis Eiropas U20 čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://sports.yahoo.com/nba-draft-...

  +1 [+] [-]

, 2020-10-31 11:11, pirms 3 gadiem
Kurš Deniju salīdzina ar Luku? Amerikāņi?Tad jau pareiz,jo Denijs ir ar gaišu ādas krāsu
Neskaitot ādas krāsu vienīgais ar ko viņš ir līdzīgs ir viņu spēja piespēlēt.Protams tā nav Lukas līmenī,bet tā varbūt ir viņa labākā īpašība.Samērā viduvējs šūters kurš nevēlās izmantot savu kreiso roku vispār..
Ja tie treidu rumori par Wiseman un Šarloti ir kaut cik pareizi,tad GSW vajadzētu ņemt Deniju.Tur ir sistēmā kurā viņš iederētos ideāli.Viņš varētu būt viens no TOP čaļiem kuru varētu kāda komanda konkrēti izčakarēt nonākot nepareizejā komandā bez normālas sistēmas.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-31 11:34, pirms 3 gadiem
Principā jau ir tikai 2 komandas kam viņš būtu vajadzīgs. Bulls un Cavs nav normālu nākotnes SF. Tie arī visdrīzāk ņems. Varbūt arī Pistons ņemtu, bet tik zemu nenokritīs. Nav viņš top 3 prospekts. Pirmās 3 komandas neņems, tas nebūtu loģiski. Protams nekāds Dončič nebūs, varbūt nedaudz labāks par Satoranski sanāks.

     [+] [-]

, 2020-10-31 11:40, pirms 3 gadiem
Sorry, neredzu viņam vietu GSW. Nav viņš win now spēlētājs. Tur jau viņa pozīcijā spēlē Wigins. Un vienīgais loģiskais solis ir mainīt projām to 2. piku pret kko jēdzīgu, kas viņiem vajadzīgs. Piemēram Wiggins/Grīns + 2.piks pret Tērneru.

     [+] [-]

, 2020-10-31 11:48, pirms 3 gadiem
Bons Reikers rakstīja: Sorry, neredzu viņam vietu GSW. Nav viņš win now spēlētājs. Tur jau viņa pozīcijā spēlē Wigins. Un vienīgais loģiskais solis ir mainīt projām to 2. piku pret kko jēdzīgu, kas viņiem vajadzīgs. Piemēram Wiggins/Grīns + 2.piks pret Tērneru.
Wigins jau tiešām nav win spēlētājs
Abi kopā arī var spēlēt,jo Denivs ir liels puika tomēr,un nav tālu līdz 7 feet.Grīns-Denijs-Wigins-Klejs-Stefs..
Galīgi neticu,ka viņi aiztreidotu Grīnu prom pagaidām zinot,ka Klejs un Stefs atgriežas.
Wigins/Grīns + 2 picks pret Tērneru ir sasodīti sālīti,jo tie ir apmērām 50 miljoni pa diviem vien.Tur reāli vajag trešo komandu,jo principā Indiana neatrisina savu garā gala problēmu ar šo treidu.Grīns un Tērners principā līdzīga tipa spēlētāji kuri atkal traucētu Sabonim,lai kurš no viņiem spēlētju viņam blaus.

     [+] [-]

, 2020-10-31 12:08, pirms 3 gadiem
Nu tas ir domāts Wigins vai Grīns, bet nu jā, loģiskāk būtu mainīt Wiginsu. IDN tiešām nevajag Grīnu. Bet, ja aizmaina Wigginsu tad atkal nav neviena jēdzīga SF, kas spēlētu.

     [+] [-]

, 2020-10-31 16:05, pirms 3 gadiem
Šī gada drafts būs interesants, jo nav izteikta līdera + tā saucamie līderi nav tās pozīcijas spēlētāji, kas ir nepieciešami Top drafta izvēles tiesību komandām!