Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Vai Grifins, Pols un Losandželosa pārcietīs vanagu uzbrukumu?

Vai Grifins, Pols un Losandželosa pārcietīs vanagu uzbrukumu?
Džošs Smits visas sezonas garumā ir demonstrējis stabilu sniegumu, būdams "Hawks" vienības līderis
Foto: AP/Scanpix

Šonakt pulksten 4.30 pēc Latvija laika Losandželosā, Staples Center basketbola arēnā, Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta maču aizvadīs vietējā „Clippers” vienība ar Krisu Polu un Bleiku Grifinu priekšgalā, kura sacentīsies ar Džoša Smita pārstāvēto Atlantas „Hawks” vienību. Šī būs pirmā no divām abu komandu savstarpējām cīņām šajā sezonā.

Losandželosas „Clippers” (bilance 23-17, savā laukumā 12-7, 5.v. Rietumu konferencē) vienības basketbolisti pirms gaidāmās cīņās noteikti nebūs pacilātā garastāvoklī, jo pēdējo nedēļu laikā no 3. vietas Rietumu konferences turnīra tabulā tā ir noslīdējusi uz 5. vietu, pēdējās 10 spēlēs izcīnot vien četras uzvaras.

Kriss Pols, kurš izteicies, ka „es nevaru izturēt zaudējumus, un tie man vienkārši nav pieņemami”, centīsies palīdzēt „Clippers” vienībai mačā pret „Hawks” (24-18, izbraukumā 12-12, 6.v. Austrumu konferencē) pārtraukt garāko zaudējumu sēriju gandrīz divu gadu laikā mačos, kas aizvadīti savā laukumā, Staples Center arēnā.

Loandželosieši ir piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas savā laukumā pirmdien, kad ar 85:94 tika atzīts Bostonas pārākums. „Clippers” nav cietuši četras neveiksmes pēc kārtas savā laukumā kopš 2010. gada aprīļa.

Saspēles vadītājs, kurš aizvada pirmo sezonu „Clippers” formā, mačā pret „Celtics” realizēja no spēles vien 3 no 12 izmestajiem metieniem (1 p. - 7/7, 2 p. – 2/7, 3 p. – 1/5), kopā gūstot 14 punktus un izdalot komandas biedriem piecas rezultatīvas piespēles. Iepriekšējos piecos gan Polam ir veicies krietni labāk, jo vidēji mačā viņš ir guvis 25,4 punktus un izdalījis 8,2 rezultatīvas piespēles.

Aizsargs, kurš tika iebalsots aizvadītās Visu Zvaigžņu spēles Rietumu konferences pamatpieciniekā, astoņos mačos, kurus karjeras laikā ir aizvadījis pret Atlantas vienību vēl „Hornets” sastāvā, vidēji ir izcēlies ar 22 gūtiem punktiem un 10,5 rezultatīvām piespēlēm.

Grifins, kuru noteikti nevar vainot komandas neveiksmēs, pēdējos trijos mačos, kas aizvadīt savā laukumā, ir vidēji guvis 27 punktus, bet kopumā sezonā uzbrucējs ik mačā gūst 21,5 punktus, būdams komandas uzbrukuma līderis. Vienīgajā mačā savā laukumā 2011. gada 2. janvārī, kuru karjeras laikā Grifins ir aizvadījis pret „Hawks”, viņš izcēlās ar 31 gūto punktu un 15 bumbām zem groziem. Atlanta toreiz svinēja uzvaru ar 107:98.

„Clippers” vienība ir cietusi neveiksmes pēdējos četros abu komandu savstarpējos mačos, tādēļ gaidāmajā cīņā noteikti vēlēsies pārtraukt šo neveiksmju sēriju.

„Hawks” vienībai, līdzīgi kā „Clippers”, arī pēdējos mačos nav veicies spoži. Atlantas vienība ir piedzīvojusi piecus zaudējumus pēdējos 10 mačos, ieskaitot otrdien piedzīvoto neveiksmi papildlaikā pret „Nuggets” ar 117:118. „Hawks” bija iespēja papildlaika pēdējās sekundēs izvilkt uzvaru, tomēr Zazas Pačulias metiens no groza apakšas izrādījās nesekmīgs.

Džošs Smits, kurš pēdējās nedēļas laikā ir pieminēts saistībā ar viņa iespējamo aizmaiņu uz kādu citu NBA vienību, joprojām turpina demonstrēt līdera cienīgu sniegumu katrā mačā. Smits vidēji mačā šosezon gūst 17,8 punktus un izcīna 9,7 atlēkušās bumbas (abi karjeras rekordi). Atlētiskais uzbrucējs zaudējumā pret Denveru izcēlās ar 33 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām.

„Hawks” īpašnieks Brūss Levensons, atsaucoties uz ziņām par Smita iespējamo aizmaiņu, izteicās, ka izredzes, ka Smits tiks aizmainīts „ir tuvas nullei”. Uzbrucējs, kurš nebija apmierināts ar to, ka viņš netika iekļauts Visu Zvaigžņu spēles Austrumu konferences komandas sastāvā, pēdējos četros mačos, kas aizvadīti „Clippers” laukumā, ir guvis vidēji 22,3 punktus un izcīnījis 9,3 bumbas zem groziem.

Austrumu līderu duelis Čikāgā

Vēl viens interesants mačs plkst. 3.30 pēc Latvijas laika sāksies Čikāgā, kur vietējā „Bulls” vienība, kura šobrīd ir Austrumu konferences līderes godā (35-9), mērosies spēkiem ar Maiami „Heat” (31-10) vienību, kura ieņem 2. vietu Austrumos. „Heat” aizvadītajā naktī izbraukumā Orlando cieta neveiksmi papildlaikā ar 98:104, Dvaitam Hovardam gūstot 24 punktus un izcīnot 25 bumbas. Savukārt buļļi ar Deriku Rozu priekšgalā pēdējos divos mačos ir tikuši pie divām uzvarām.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība izcīnīs uzvaru gaidāmajā mačā?

  • 23

  • 18


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-03-14 23:17, pirms 13 gadiem
Stulbs virsraksts , galvenā spēlē ir Miami vs Cikaga nevis kkadi atlants un grifins ....