Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA piespriež ''Suns'' īpašniekam viena gada diskvalifikāciju un desmit miljonu sodu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

NBA piespriež ''Suns'' īpašniekam viena gada diskvalifikāciju un desmit miljonu sodu
Roberts Sārvers. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Nacionālā basketbola asociācija (NBA) piemērojusi Fīniksas "Suns" un Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Fīniksas "Mercury" īpašniekam Robertam Sārveram viena gada diskvalifikāciju, vēsta līga.

Juridiskā biroja veiktajā izmeklēšanā konstatēts, ka Sārvers neapšaubāmi pārkāpa standartus, kas nav saskaņā ar komandas un līgas politiku. Sārvers lietojis rasistiskus izteicienus, nevienlīdzīgi izturējies pret komandā strādājošajām sievietēm, izteicis seksuāla rakstura piezīmes un veicis attiecīgas darbības, kā arī rupji izturējies pret darbiniekiem.

Pusotru gadu veiktās izmeklēšanas laikā tika intervētas 320 personas, tajā skaitā bijušie un esošie darbinieki, kā arī pārlūkoti vairāk nekā 80 000 dokumenti, tostarp elektroniskā pasta vēstules, īsziņas un video. Komandas un Sārvers izmeklēšanas laikā pilnībā sadarbojušies ar juridisko biroju.

Sārvers tuvākā gada laikā nevarēs aktīvi iesaistīties "Suns" un "Mercury" darbā. Tāpat viņam par NBA pamatlikumu pārkāpšanu piemērots desmit miljonu ASV dolāru naudas sods. NBA šos līdzekļus novirzīs fondam, kas cīnās ar rasu un dzimumu aizspriedumiem darba vietās.

Diskvalifikācijas laikā Sārveram būs jāiziet programma, kurā "Suns" amatpersona apgūs cieņpilnu uzvedību darba vietā.

Sārvers "Suns" un "Mercury" komandas iegādājās 2004.gadā. Pirms sešiem gadiem viņš iegādājās arī Spānijas futbola klubu "Mallorca".

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2022-09-13 19:41, pirms 2 gadiem
Tad Servers vai Sārvers?

     [+] [-]

, 2022-09-13 19:50, pirms 2 gadiem
Piedi*sas servers vai sārvers, par ko divos vārdos ir sods, jo tukšs raksts, nevārda par konkrētu pārkāpumu, tikai par to, ka ir bijusi izmeklēšana, ka milions cilvēki un 1000000milionu dokumentu pārbaudīti, KĀDS IEMESLS ! ?

  +1 [+] [-]

, 2022-09-13 19:53, pirms 2 gadiem
Tu lohs esi? Skaidri un gaiši pateikts par ko.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-13 19:57, pirms 2 gadiem
Visai interesants sods atceroties kas notika ar Klipers īpašnieku.
Tur liekas bija tikai viens audio ieraksta un uzreiz izlidināja ar zābaku no līgas

  +1 [+] [-]

, 2022-09-13 20:00, pirms 2 gadiem
GreenBoston#7 rakstīja: Visai interesants sods atceroties kas notika ar Klipers īpašnieku.
Tur liekas bija tikai viens audio ieraksta un uzreiz izlidināja ar zābaku no līgas
Nu šitas mož godīgāk izrunājās un vajadzēja lielu kombināciju ar faktiem. Balmeram tak tajā audio ierakstā bija trakas runas, ja nemaldos.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-13 20:03, pirms 2 gadiem
Ā... sajaucu, tas bija Sterlings

  -1 [+] [-]

, 2022-09-13 21:27, pirms 2 gadiem
Tāpēc, ka neko jēdzīgu jau nepiesēja. Ekpresīvāk un tiešāk runā cilvēks. Vienkārši sniegpārsliņām un liberastiem nepatīk lielie naudīgie baltie veči. Un tad jau uzbrūk, tikai tāpēc ka nepatīk. Gan jau nav nekāds patīkamais cilvēks, bet nu kas tas par stulbu sodu. Gan jau tāpat piedalīsies lēmumu pieņemšanā un uzliks mīksto. 10.milj. kaut kādām mistiskām liberastu organizācijām. Sviestaini.

     [+] [-]

, 2022-09-14 09:15, pirms 2 gadiem
Heiteris parastais rakstīja: Nu šitas mož godīgāk izrunājās un vajadzēja lielu kombināciju ar faktiem. Balmeram tak tajā audio ierakstā bija trakas runas, ja nemaldos.
Man liekas ka nekas ārkārtējs tur nebija. Iespējams rupjāk pateica, bet doma bija tāda - dari ko gribi ar viņiem, vari arī gulēt ar viņiem bet nevelc viņus uz spēlēm.

     [+] [-]

, 2022-09-14 09:38, pirms 2 gadiem
Kaut kur bija minēts, ka čalis 5x esot teicis N vārdu un nejauki izteicies par sportistu izskatu (pie kam, nešķirojot, vīrieši vai sievietes)
Laikam viņi tur joprojām cīnās ar verdzību un šis ir veids kā pierādīt, ka īpašnieks šādā veidā nevar motivēt savas investīcijas

     [+] [-]

, 2022-09-14 17:53, pirms 2 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Man liekas ka nekas ārkārtējs tur nebija. Iespējams rupjāk pateica, bet doma bija tāda - dari ko gribi ar viņiem, vari arī gulēt ar viņiem bet nevelc viņus uz spēlēm.
Nu tur viena intervija ar Sterlinu tāda, ka vecene pati provocējusi viņu un pati 10x saukusi par N, un šis teica, ka viņš tikai izmantojis viņas vārdus.