Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Džeimss varētu daudz spēlēt 4.pozīcijā

Džeimss varētu daudz spēlēt 4.pozīcijā
Šakils O'Nīls un Lebrons Džeimss
Foto: AP

Klīvlendas laikraksta "Plain Dealer" basketbola apskatnieks Braiens Vindhorsts uzskata, ka viena no lielākajām Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) superzvaigznēm Lebrons Džeimss varētu ļoti daudz šosezon spēlēt ceturtā numura pozīcijā savā Klīvlendas "Cavaliers" vienībā.

203 centimetrus garais un 113 kilogramus smagais basketbolists lielāko savas karjeras daļu pavadījis, spēlējot trešā numura pozīcijā, taču individuālā tehnika uzbrukumā un fiziskās dotības aizsardzībā ļauj spēlēt pat pirmā un otrā numura pozīcijās. Lebrons ir tendēts uz spēli no ārpuses - caurgājieniem, metieniem palēcienā, metieniem pēc dribla, metieniem no distances, taču retumis uzbrucējs spēlējis arī groza apakšā.

Džeimsam ir starptautiska pieredze, spēlējot spēka uzbrucēja postenī ASV valstsvienībā un reizēm arī NBA spēlēs. Vindhorsts uzskata, ka Džeimss šosezon varētu tikt izmantots ceturtajā pozīcijā krietni vairāk nekā līdzšinējā karjerā, tādejādi paātrinot "Cavs" spēli. Skaidrs, ka laukumā esot Šakilam O'Nīlam kā centram un Andersonam Varežo kā spēka uzbrucējam, spēle krietni palēninās. Džeimss ir pietiekami spēcīgs, lai aizsardzībā tiktu galā pretinieku ceturtajiem un pietiekami meistarīgs un ātrs, lai uzbrukumā tos viegli apspēlētu.

Izmantotie resursi:
cleveland.com


, 2009-10-12 02:26, pirms 15 gadiem
shaja komandaaa galvenais jacer ka visi saspeeleesies un bus skataama speele
, 2009-10-12 03:26, pirms 15 gadiem
es gan shaubos,vai speelees daudz 4.poziicijaa, jo Cavs jau ir 2 - Vareyao un Hickson,kas ir krietni porgreseejis. vieniigi pret Magic,kur ir Rashards Lewis,kas daudz aaraa speelee un ar augstu procentu me triispunktniekus.
, 2009-10-12 06:36, pirms 15 gadiem
NBA experti uzskata ka Cavs zaudēja Luisa&Turkoglu dēļ jo Džeimss nevar 2 segt uzreiz tagad Lebrons varēs cīnīties ar Rašardu vienu pašu.
, 2009-10-12 07:11, pirms 15 gadiem
Vynilz rakstīja: NBA experti uzskata ka Cavs zaudēja Luisa&Turkoglu dēļ jo Džeimss nevar 2 segt uzreiz tagad Lebrons varēs cīnīties ar Rašardu vienu pašu.
jā un kārters segs pats sevi
Slēpts komentārs: Vynilz
, 2009-10-12 08:52, pirms 15 gadiem
šīs sezonas interesantākais tandēms
, 2009-10-12 09:03, pirms 15 gadiem
Šaks gan laimes krekliņā dzimis - būs spēlējis kopā ar 3 no pašlaik labākajiem basketbolistiem - Kobi, Veidu un Lebronu, no kuriem 2 vai pat visi 3 galu galā var atrasties top 5 visu laiku lakāko sarakstā...
, 2009-10-12 10:49, pirms 15 gadiem
Andree rakstīja: Šaks gan laimes krekliņā dzimis - būs spēlējis kopā ar 3 no pašlaik labākajiem basketbolistiem - Kobi, Veidu un Lebronu, no kuriem 2 vai pat visi 3 galu galā var atrasties top 5 visu laiku lakāko sarakstā...
Es teiktu, ka pats šaks ir viens no pašlaik spēlējošajiem, labākajiem basketbolistiem.
, 2009-10-12 10:53, pirms 15 gadiem
Par LBJ. Kāds viņš 4. Nr. Ok, augums atļauj (ja jau mums kambis var Centrā spēlēt, tad...)
Bet viņa lietderība tur ir daudz mazāka. Pieļauju tikai to tādā veidā, ka lai šakam lielāka vaļa zem groza, jo LBJ savējo pretspēlētāju būs izvilcis ārā. un pretēji, Ja uz Centru aiziet abi garie tad LBJ ir brīvs un met no distances. bet tas viss ir tikai niansēs un nav nekur nav rakstīts, ka strādās. Jo tas varētu darboties ja LBJ nav bumba, bet zināms, ka LBJ ļoti patīk tieši spēlēt ar bumbu, tākā, visbiežāk arī redzēsim viņu 2., 3. pozicijā...
, 2009-10-12 11:16, pirms 15 gadiem
Par Lebrona spēli zem groza daudzi speciālisti vairāk runā tādā sakarā, ka viņš varētu sākt piestrādāt pie savas "post-game" - spēles grozam ar muguru, un tas nebūt nenozīmē, ka viņam noteikti jāspēlē kā ceturtajam - Čonsijs Bilaps, Kobī Braients ir vieni no labākājiem tieši spēlē ar muguru pret grozu, un abi ir aizsargi, kas lieliski izmanto savu fizisko un meistarības pārsvaru pār sedzējiem....To ka Lebrons ir fiziski spēcīgākais spēlētājs savā pozīcijā, škiet neivienam nav noslēpums, un daudzi norādā, ka viņš pilnībā neizmanto savas priekšrocības - spēlējot ar muguru viņš vai nu 1 sedzēju iestums zem groza, vai arī ja viņu segs divatā, tad viņš atdos kādam no snaiperiem uz perimetra, vai Šakam blakus soda laukumā.....Pret labu aizsardzību, kad viņš nevar vnk nonest katru kas stājās viņa ceļā, viņš biežāk izvēlās mest no distances, kas vismaz pagaidām nav viņa labākais ierocis.....
, 2009-10-12 11:37, pirms 15 gadiem
Vynilz rakstīja: Kāds Kārteram sakars ar Džeimsu???
moshk kaarters nav suudiigaaks pat to pashu turkoglu? Un moshk Kaarters speelee magic? nu ja nesaprati kaads sakars, tad padomaa veelreiz.
, 2009-10-12 12:04, pirms 15 gadiem
hypnoss66 rakstīja: Par Lebrona spēli zem groza daudzi speciālisti vairāk runā tādā sakarā, ka viņš varētu sākt piestrādāt pie savas "post-game" - spēles grozam ar muguru, un tas nebūt nenozīmē, ka viņam noteikti jāspēlē kā ceturtajam - Čonsijs Bilaps, Kobī Braients ir vieni no labākājiem tieši spēlē ar muguru pret grozu, un abi ir aizsargi, kas lieliski izmanto savu fizisko un meistarības pārsvaru pār sedzējiem....To ka Lebrons ir fiziski spēcīgākais spēlētājs savā pozīcijā, škiet neivienam nav noslēpums, un daudzi norādā, ka viņš pilnībā neizmanto savas priekšrocības - spēlējot ar muguru viņš vai nu 1 sedzēju iestums zem groza, vai arī ja viņu segs divatā, tad viņš atdos kādam no snaiperiem uz perimetra, vai Šakam blakus soda laukumā.....Pret labu aizsardzību, kad viņš nevar vnk nonest katru kas stājās viņa ceļā, viņš biežāk izvēlās mest no distances, kas vismaz pagaidām nav viņa labākais ierocis.....
jap tieši tas ar ī ir kas plānojas, daudzi posto, arī pg posto viens otru, ja kāds ir lielāks ievērojami par otru
, 2009-10-12 12:37, pirms 15 gadiem
MartinsS rakstīja: moshk kaarters nav suudiigaaks pat to pashu turkoglu? Un moshk Kaarters speelee magic? nu ja nesaprati kaads sakars, tad padomaa veelreiz.
Bet Kārteram nav tāds auguma pārsvars pāri Cavu aizsargiem, kāds bija Turkoglu. Neaizmirsīsim, ka Cavi arī dabūja Pārkeru un Moonu. Tātad, viens no tiem var vislaik būt uz Kārtera, James uz Lewisa vai otrādi. Skaidrs ir tas, ka Magic spēlētājus vairs nesegs cilvēki, kas ir ~20 cm īsāki.
, 2009-10-12 13:56, pirms 15 gadiem
basketbols rakstīja: jā un kārters segs pats sevi
Antonijs Pārkers šo segs!
, 2009-10-12 14:34, pirms 15 gadiem
lebronam nav problemas neviena pozicija. vuisas vins domineetu nju tik nez kaa buutu centraa
, 2009-10-12 15:40, pirms 15 gadiem
redz kā - savā debijas spēlē Lebrons faktiski spēlēja kā 1.nr bet nu jau ir aizgājis līdz 4tajam...
kas attiecas uz viņa lietderību tieši 4.nr pozīcijā, tad šobrīd tas viss ir diezgan nosacīti, it īpaši, ja ir runa par tādu spēlētāju kā Džeimss, kurš faktiski ir kā libero futbolā - spēlē visur! jau pagājušo sezon Lebrons pietiekami daudz spēlējā nomināli kā 4.nr, tajā pat laikā vadot saspēli! un vēl viena nianse - nav jau precīzi minēts par to - vai viņš kā 4.nr spēlēs uzbrukumā vai aizsardzībā, jo skaidrs, ka, ja aizsardzībā viņš spēlēs tuvāk grozam, tad nebūs tik efektīvs ātrajos pretuzbrukumos tieši to noslēgšanas fāze, lai gan - Džeimss tik pat labi var atdot ļoti labu tālo piespēli...dzīvosim, redzēsim, bet domājams, ka parasta basketbola acij tas, ka Lebrons spēlēs kā 4. vai kā sev ierastais 3.nr, varētu arī paskriet secen! tik vien, kā jau te experti izteicās - būs vairāk spēles postā!
, 2009-10-12 15:42, pirms 15 gadiem
nu nez vai sii zina ir tik veertiiga ka taa jaaraksta zinu portaalaa
Tad jau vareetu rakstiit arii to ka Kobe vareetu speeleet pa saspeeli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Luka Dončičs pret Lū Dortu. Foto: Reuters/Scanpix
15

Dončičam 29+10+10, Mavs dzēš 17 punktu deficītu un izslēdz ''Thunder''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) par pirmo Rietumu konferences finālisti kļuvusi Dalasas ''Mavericks'', kas sērijas sestajā mačā ar 117:116 apspēlēja Oklahomsitijas ''Thunder'', sērijā esot pārāka ar 4-2.
Aizeja Džeksons aizsardzībā pret Džeilenu Bransonu. Foto: AFP. Scanpix
6

Saldais ēdiens Ņujorkā: "Pacers" uzvar "Knicks", visu izšķirs septītais mačs MSG arēnā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo uzvaru sērijā pret Ņujorkas "Knicks" izcīnījusi Indianas "Pacers". Pateicoties uzvarai (116:103), "Pacers" izdevās izlīdzināt rezultātu sērijā (3-3) un nokārtot septīto spēli starp abām vienībām. Savainojumā šajā spēlē iedzīvojās "Knicks" spēlētājs Džošs Hārts.
Kristaps Porziņģis Atlantā. Foto: USA Sports Today/Scanpix
37

Porziņģis, visticamāk, izlaidīs Austrumu konferences fināla pirmās divas spēles

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" spēlētājs Kristaps Porziņģis turpina atlabt no ikra muskuļa savainojuma, kurā iedzīvojās play-off pirmajā sērijā pret Maiami "Heat". Kā ziņo ESPN, latvietis ir tuvu tam, lai atgrieztos laukumā, tomēr vēl pāris spēles, visticamākais, Porziņģis izlaidīs.