Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Beizmors centīsies lauzt Sakramento lāstu un atgriežas ''Kings'' rindās

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Beizmors centīsies lauzt Sakramento lāstu un atgriežas ''Kings'' rindās
Kents Beizmors (#9) vēl ''Lakers'' rindās. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) brīvais aģents Kents Beizmors vienojies par saistībām ar savu bijušo klubu Sakramento ''Kings'', vēsta ''The Athletic'' apskatnieks Šams Čaranija. Līguma summa, pagaidām, nav precīzi zināma, taču zināms, ka tas noslēgts uz vienu sezonu.

Beizmors Sakramento pavadīja 2019./2020. sezonas izskaņu. 25 mačos viņš izcēlās ar vidēji 10.3 punktiem, 4.9 atlēkušajām bumbām, 1.3 rezultatīvām piespēlēm, 1.2 pārtvertām bumbām un 0.4 bloķētiem metieniem.

33 gadus vecais uzbrucējs līgā ir pavadījis desmit pilnas sezonas, kurās devies laukumā 657 pamatturnīra mačos. Pagājušajā sezonā viņš pārstāvēja Losandželosas ''Lakers''. 39 mačos viņš izcēlās ar vidēji 3.4 punktiem, 1.8 atlēkušajām bumbām, 0.9 rezultatīvām piespēlēm un 0.6 pārtvertām bumbām.

Karjeras gaitā viņš ir paguvis pārstāvēt Goldensteitas ''Warriors'', Atlantas ''Hawks'', Portlendas ''Trail Blazers'', kā arī ''Lakers'' un ''Kings''. Jaunās saistības ar Sakramento, visticamāk, ļaus viņam sasniegt 90 miljonu ASV dolāru lielus kopējos ienākumos no NBA līgumiem. Dotajā brīdī tie ir 87.2 miljoni.

Interesanti, ka Beizmors jau iepriekš ir vairākkārt atgriezies iepriekš pārstāvētā komandā. Viņš līgai pievienojās 2012. gadā, kad viņš pārstāvēja ''Warriors''. Klubā viņš pēcāk atgriezās 2020. gadā. ''Lakers'' rindās viņš uzspēlēja 2013. gadā un tur atgriezās pēc septiņiem gadiem.

Individuāli produktīvāko sezonu viņš aizvadīja 2017. gadā, kad pārstāvēja ''Hawks''. 65 spēlēs viņš izcēlās ar vidēji 12.9 punktiem, 3.8 atlēkušajām bumbām, 3.5 rezultatīvām piespēlēm, 1.5 pārtvertām bumbām un 0.7 bloķētiem metieniem. Kluba rotācijā viņš pavadīja piecas sezonas.

Beizmors centīsies palīdzēt lauzt Sakramento lāstu. Klubs nav iekļuvis NBA izslēgšanas spēlēs jau 16 gadus pēc kārtas, kamēr pēdējo reizi izcīnīja titulu 1950./1951. gada sezonā. Aizvadītajā sezonā karaļi tika pie vien 30 uzvarām 82 mačos un ierindojās 12. pozīcijā Rietumu konferencē. Veterāna klātbūtne komandai noteikti palīdzēs, ņemot vērā, ka caur draftu tai pievienojās talantīgais Kīgans Marejs.