Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Aprīlī NBA spēlētāji saņems pilnu atalgojumu, sarunas turpinās par nākamo izmaksu

Andrejs Siliņš

Aprīlī NBA spēlētāji saņems pilnu atalgojumu, sarunas turpinās par nākamo izmaksu
Stefens Karijs ir lielākās algas saņēmējs šosezon NBA - 40,2 miljoni dolāru./ Foto: AP / Scanpix

15. aprīlī paredzētās algas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji saņems pilnā apmērā, vēstī ESPN basketbola apskatnieks Eidriens Vodžnarovskis.

Iepriekš izskanēja informācija, ka NBA varētu samazināt algas pat par 50%, taču spēlētāji vēl tam nav piekrituši. Vodžnarovskis tagad vēstī, ka 15. aprīlī paredzētās izmaksas joprojām būs pilnā apmērā. Tā kā spēlētāji saņem algas izmaksas divreiz mēnesī, tad nākamais datums, kas tās tiks izmaksātas, paredzēts 1. maijā.

Spēlētāju arodbiedrība sākotnēji piedāvātajai 50% ieturēšanai nepiekrita, tā vietā piedāvājot, ka spēlētāji piekritīs 25% algas samazinājumam, sākot no maija vidus. Tagad abas puses runā par to, ka 1. maijā paredzētās izmaksas varētu tikt samazinātas attiecībā pret to, cik spēļu nav aizvadītas ārkārtas stāvokļa dēļ.

Lielākā daļa NBA spēlētāju algu saņem maksājumos divreiz mēnesī, laika periodā no novembra līdz novembrim, iepriekš ziņoja ESPN, taču ir arī neliels spēlētāju skaits, kuriem algas maksājumi līgumā paredzēti tikai līdz maija sākumam.

NBA sezona aizvien ir tikai pārtraukta, nevis atvelta pavisam. Sezonas atcelšanas gadījumā kolektīvais līgums paredz, ka spēlētāju algas netiek izmaksātas pilnā apjomā, noņemot daļu par atceltajām spēlēm. NBA vadība gan pagaidām iespēju atcelt sezonu nevērtē augstu un ir noskaņota pabeigt sezonu.