Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāna 8 punkti palīdz "Spurs" izglābties pret "Kings" un gūt 50. uzvaru

Emils Ozerinskis

Bertāna 8 punkti palīdz "Spurs" izglābties pret "Kings" un gūt 50. uzvaru
Bertāns bloķē Kauliju-Steinu
Foto: AP/Scanpix

Nespēlējot komandas līderiem Kavai Lenardam un Lamarkusam Oldridžam, Sanantonio "Spurs" atspēlējās no 28 punktu deficīta, ar 114:104 sakaujot Sakramento "Kings". Dāvis Bertāns palīdzēja savai komandai ar 8 gūtiem punktiem.

Laukumā pavadot 19:23 minūtes, Dāvis Bertāns guva astoņus punktus (1p. 1/1, 2p. 2/3, 3p. 1/4), izcīnīja četras atlēkušās bumbas zem groziem, pa reizei izdarīja rezultatīvu piespēli, bloķēja metienu un pārtvēra pretinieku bumbu. Rūjienieša rēķinā divas personīgās piezīmes un +/- koeficients +2.

Pēc divām uzvarām pēc kārtas pagarinājumos un saspringtās uzvaras pār Hjūstonu, Gregs Popovičs spēlē pret "Kings" deva atpūtu saviem komandas līderiem Kavai Lenardam un Lamarkusam Oldridžam.

Spēles pirmo pusotru minūti rezultatīvi iesāka Sakramento basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 7:0. Līdz pirmās ceturtļas vidum Tairiks Evanss terorizēja "Spurs" aizsardzību, sešu spēlētu minūšu laikā gūstot 13 punktus un palielinot "Kings" vadību līdz 24:8. Pēc piešu nesekmīgā sākuma jau pirmās ceturtdaļas vidū spēlē iesaistījās Dāvis Bertāns. Popoviča izvēle sūtīt laukumā latviešu pirmgadnieku attaisnojās, Berānam jau ar pirmo metienu raidot grozā trīs punktus. Trīs minūtes pirms ceturtdaļas noslēguma Manu Džinobil saņēma tehnisko piezīmi, "Kings" panākot 31:15. Ceturtdaļas izskaņā "Spurs" nesekmējās ar punktu gūšanu, kamēr "Kings" realizēja gandrīz visas savas iespējas, tādējādi "Spurs" nonāca iedzinējos ar 22 punktu deficītu - 15:37.

Otrās ceturdaļas ievadā no tālās distances mājinieku grozu apšaudīja Badijs Hīlds, nepilnu trīs minūšu laikā palielinot Sakramento vadību līdz 25 punktiem (46:21). Viesu izrāvienu apturēja Bertāns, izcīnot atlēkušo bumbu uzbrukumā un raidot grozā divus punktus ar sodu. Otrā ceturkšņa vidusdaļā Džonotans Simonss ar tālmetienu sadeldēja starpību līdz 20 punktiem, bet "Kings" ātri palielināja starpību, Hīldam grozā raidot tālmetienu uz ceturkšņa viduspunktā sasniedzot 54:29. Spēles turpinājumā piecus punktus īsā laikā guva Džinobili, tomēr tas neļāva būtiski samazināt starpību, jo rezultatīvi uzbrukumi padevās arī viesiem. Svarīgu izrāvienu "Spurs" basketbolistiem izdevās veikt pirmā puslaika izskaņā, gūstot 11 punktus pēc kārtas. Pārtraukumā "Spurs" devās atrodoties iedzinējos ar 48:63.

Otrā puslaika pirmajā pusē "Spurs" pietuvojās līdz desmit punktu starpībai. Līdz trešā ceturkšņa vidum rezultāta starpība svārstījās desmit līdz 13 punktu robežās. Ceturkšņa otrajā pusē Bertāns raidīja grozā pustālo metienu, panākot 66:67. "Spurs" aktīvi spēlēja aizsardzībā un strauji sāka deldēt starpību, trešā ceturkšņa pēdējā minūtē Pau Gazolam pirmo reizi izlīdzinot rezultātu. Pēdējos divus uzbrukumus gan izdevās realizēt "Kings", pirms izšķirošās spēles daļas atrodoties vadībā ar 86:82.

Vairākas reizes Sanantonio izlīdzināja spēles rezultātu, tomēr vadību pārņemt neizdevās līdz ceturtdaļas vidum, kad beidzot Petija Milza trejacis pirmo reizi spēlē vadību deva teksasiešiem - 95:93. Bertāns šajā laikā aktīvi cīnījās aizsardzībā, kā arī uzbrukumā palīdzēja veidot epizodes komandas biedriem, veidojot aizsegus metieniem. Trīs minūtes pirms mača noslēguma Milzs raidīja grozā vēl vienu trejaci, bet Deivids Lī ar metienu no groza apakšas sasniedza 101:95. Sakramento cerības uz veiksmīgu iznākumu spēles izskaņā noraka Denijs Grīns, kurš dažu minūšu laikā pretinieku grozā salidināja trīs tālmetienus, ļaujot Sanantonio svinēt uzvaru ar 114:104. Dāvim Bertānam ar 8 punktiem šī bija rezultatīvākā spēle "Spurs" sastāvā kopš 8. februāra, kad Filadelfijā latvietis guva 9 punktus.

Ar šo panākumu "Spurs" izcīnīja sezonas 50. uzvaru, sasniedzot šo skaitu 18. gadu pēc kārtas.

"Spurs" - "Kngs" 114:104 (15:37, 33:26, 34:23, 32:18)
Spurs: Džinobili 19, Lī 18 (10 atl. bum.), Milzs 17 (10 rez. pies.), Grīns 14, Simonss 14, Andersons 9, Bertāns 8, Gazols 7, Marejs 4, Pārkers 2, Dedmons 2, Entonijs, Forbss
Kings: Evanss 26, Labisjerē 15, Kofus 12, Hīlds 11, Aflalo 8, Templs 8, Lovsons 8, Kaulijs-Steins 6, Tolivers 5, Kolisons 5

Statistika

KomandaMet. %Tālm. %Soda m.Atl.b.Rez.p.Kļūdas
Spurs42/84 (50%)14/29 (48%)16/21 (76%)453312
Kings42/86 (49%)7/19 (37%)13/16 (81%)422013

1 2 41 komentārs

  +5 [+] [-]

, 2017-03-09 08:05, pirms 8 gadiem
Ieteikums raksta autoram.
Ja reiz sāc rakstīt rezultātu formātā Spurs:Kings, tad pieturies pie šāda formāta visu rakstu, nevis maini vietām komandas ik pa brīdim, dedzinot smadzenes lasītājam.
Ja nemaldos, tad būtu jāraksta mājiniek:viesi.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-09 08:14, pirms 8 gadiem
Lūk piemērs tam, kāpēc Lenardam nevajadzētu būt MVP - pat arī bez otra līdera Spurs ir spējīgi izcīnīt episkas uzvaras. Jā, protams, Kings ir vāja komanda, bet otrajā puslaikā, kad Spurs beidzot pamodās, bija redzams tas, cik fantastiski trenēta, organizēta un aukstasinīga ir visa šī komanda, beņķi ieskaitot.

  +5 [+] [-]

, 2017-03-09 08:43, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Lūk piemērs tam, kāpēc Lenardam nevajadzētu būt MVP - pat arī bez otra līdera Spurs ir spējīgi izcīnīt episkas uzvaras. Jā, protams, Kings ir vāja komanda, bet otrajā puslaikā, kad Spurs beidzot pamodās, bija redzams tas, cik fantastiski trenēta, organizēta un aukstasinīga ir visa šī komanda, beņķi ieskaitot.
Iesaku paskatīties vēlreiz Rockets-Spurs spēli un apdomāt savu teikumu par "vērtīgāko" spēlētāju. Harden/Westbrook ir līgā izcilākie uzbrukuma spēlētāji. Lenards ir izcilākais aizsardzības spēlētājs un ļoti labs uzbrukuma spēlētājs.
Tas, ka NBA kopumā augstāk vērtē uzbrukumu (MVP - fiksētā statistika uzbrukumā) jau sen ir zināms fakts (kādēļ MVP būs Harden/Westbrook), bet teikums par to, ka Lenarda MVP statuss ir atkarīgs no samocītas uzvaras pār Kings ir aplams, jo šī uzvara drīzāk apliecina Popoviča izcilību (spēlētāju izvēle, motivēšana, rotācijas, taktika).

  +3 [+] [-]

, 2017-03-09 08:58, pirms 8 gadiem
Lūk ko nozīmē komandas spēle.. Lieliski Spurs!

  -3 [+] [-]

, 2017-03-09 09:17, pirms 8 gadiem
DainisU rakstīja: Iesaku paskatīties vēlreiz Rockets-Spurs spēli un apdomāt savu teikumu par "vērtīgāko" spēlētāju. Harden/Westbrook ir līgā izcilākie uzbrukuma spēlētāji. Lenards ir izcilākais aizsardzības spēlētājs un ļoti labs uzbrukuma spēlētājs.
Tas, ka NBA kopumā augstāk vērtē uzbrukumu (MVP - fiksētā statistika uzbrukumā) jau sen ir zināms fakts (kādēļ MVP būs Harden/Westbrook), bet teikums par to, ka Lenarda MVP statuss ir atkarīgs no samocītas uzvaras pār Kings ir aplams, jo šī uzvara drīzāk apliecina Popoviča izcilību (spēlētāju izvēle, motivēšana, rotācijas, taktika).
Kā jau teicu vakar, ''vērtība'' ir jāvērtē pēc tā, cik svarīgs tu esi savai komandai. Izņem Lenardu no Spurs, un komanda necietīs tik smagi, cik OKC un Rockets, izņemot RW un Hārdenu. Ja Spurs bez abiem līderiem var izkāpt no bedres pret labi spēlējošu Kings, es domāju tas ir labs piemērs (nevis drošs apstiprinājums) manam argumentam, cik pārspīlēta MVP diskusijas ietvaros ir Lenarda loma ļoti labā Spurs komandā.

  +3 [+] [-]

, 2017-03-09 10:09, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Kā jau teicu vakar, ''vērtība'' ir jāvērtē pēc tā, cik svarīgs tu esi savai komandai. Izņem Lenardu no Spurs, un komanda necietīs tik smagi, cik OKC un Rockets, izņemot RW un Hārdenu. Ja Spurs bez abiem līderiem var izkāpt no bedres pret labi spēlējošu Kings, es domāju tas ir labs piemērs (nevis drošs apstiprinājums) manam argumentam, cik pārspīlēta MVP diskusijas ietvaros ir Lenarda loma ļoti labā Spurs komandā.
Šoreiz nevaru Tev pilnībā piekrist, jo tīri no vērtības viedokļa, Lenards ir daudz vērtīgāks par tādu RW vai Hārdenu. Jā, viņi ir superžilbinošas uzbrukuma un statu mašīnas, bez kurām viņu komandas ne tuvu nebūtu tur, kur ir tagad, jo viņu ietekme uz komandas panākumiem ir milzīga - vairāk kā 50%. Taču te jau ir runa par komandu un Spurs sastāva komplektāciju, spēles stilu utt. Attiecīgi - ja šādā komandā, kurā līderu faktiski nav un nevar būt, tu tomēr esi līderis - tā ir pavisam cita vērtība. MVP balva Lenardam būtu ne tikai kompliments pašam Lenardam, bet arī Popam un Spurs organizācijai kopumā. Protams, var jau iedot MVP RW vai bārdai(visdrīzāk arī iedos), taču tas man šķiet, būs tā baigi prasti un sekli. Sarežģīti izteicos, bet ceru, ka manu dziļo domu saprati.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-09 10:19, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Šoreiz nevaru Tev pilnībā piekrist, jo tīri no vērtības viedokļa, Lenards ir daudz vērtīgāks par tādu RW vai Hārdenu. Jā, viņi ir superžilbinošas uzbrukuma un statu mašīnas, bez kurām viņu komandas ne tuvu nebūtu tur, kur ir tagad, jo viņu ietekme uz komandas panākumiem ir milzīga - vairāk kā 50%. Taču te jau ir runa par komandu un Spurs sastāva komplektāciju, spēles stilu utt. Attiecīgi - ja šādā komandā, kurā līderu faktiski nav un nevar būt, tu tomēr esi līderis - tā ir pavisam cita vērtība. MVP balva Lenardam būtu ne tikai kompliments pašam Lenardam, bet arī Popam un Spurs organizācijai kopumā. Protams, var jau iedot MVP RW vai bārdai(visdrīzāk arī iedos), taču tas man šķiet, būs tā baigi prasti un sekli. Sarežģīti izteicos, bet ceru, ka manu dziļo domu saprati.
Spurs izteikti līderi bija, ir un būs. Reiz bija slavenais trio Pārkers, Dankans un Manu, tagad ir duets Lenards un Oldridžs. Tā galvenā lieta, ar ko Spurs izceļas, ir lieliska komandas saspēle un sistēma, kurā katrs pavadošā sastāva loceklis ir spējīgs pielikt savu roku. Tā ir kā meistara izstrādāts mehānisms, kurā, pat ja kāda detaļa iztrūkst, tās trūkums nav tik jūtams. Analogs tam ir Patriots iekš NFL, kuri arī regulāri pazaudē savus līderus, bet rezultāts no tā nemainās. Taču arī Patriots ir savi izteikti līderi. Tā kā nedomāju, ka līdera statuss iekš Spurs ir kā papildus zīmogs tam, cik izcils tu esi, tieši pretēji - tur līderu loma tieši ir mazāka.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-09 11:51, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Spurs izteikti līderi bija, ir un būs. Reiz bija slavenais trio Pārkers, Dankans un Manu, tagad ir duets Lenards un Oldridžs. Tā galvenā lieta, ar ko Spurs izceļas, ir lieliska komandas saspēle un sistēma, kurā katrs pavadošā sastāva loceklis ir spējīgs pielikt savu roku. Tā ir kā meistara izstrādāts mehānisms, kurā, pat ja kāda detaļa iztrūkst, tās trūkums nav tik jūtams. Analogs tam ir Patriots iekš NFL, kuri arī regulāri pazaudē savus līderus, bet rezultāts no tā nemainās. Taču arī Patriots ir savi izteikti līderi. Tā kā nedomāju, ka līdera statuss iekš Spurs ir kā papildus zīmogs tam, cik izcils tu esi, tieši pretēji - tur līderu loma tieši ir mazāka.
Tās MVP kvalitātes jau parādās tieši tādās spēlēs kā SAS per HOU. Vai SAS bez Lenarda spētu uzvarēt HOU vai OKC? Stipri šaubos. Vai HOU bez Hārdena un OKC bez RW spētu uzvarēt šo Kings sastāvu? Domāju, ka jā. Varētu, protams, arī zaudēt, bet to varēja arī SAS. Tāpat duets Lenards - Oldridžs, nav pielīdzināms trio Dankans-Pārkers-Džinobili. Oldridžs šajā duetā nav tik svarīgs kā kāds no trio dalībniekiem tajā.

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:07, pirms 8 gadiem
Nejeega rakstīja: Tās MVP kvalitātes jau parādās tieši tādās spēlēs kā SAS per HOU. Vai SAS bez Lenarda spētu uzvarēt HOU vai OKC? Stipri šaubos. Vai HOU bez Hārdena un OKC bez RW spētu uzvarēt šo Kings sastāvu? Domāju, ka jā. Varētu, protams, arī zaudēt, bet to varēja arī SAS. Tāpat duets Lenards - Oldridžs, nav pielīdzināms trio Dankans-Pārkers-Džinobili. Oldridžs šajā duetā nav tik svarīgs kā kāds no trio dalībniekiem tajā.
Ne reizi neesmu noliedzis, ka Lenardam ir MVP kvalitātes, viņam tās ir pa pilnam. Bet visi MVP kandidāti un arī plejāde MVP nekandidātu ir savu komandu closeri, kur var izvilkt spēles gluži kā Lenards, tāpēc šajā konekstā viņu nevar izcelt starp pārējiem. Un visas komandas bez saviem MVP kandidātiem kļūst krietni vājākas, bet Spurs atšķiras ar to, ka viņu kolektīvs ir tik labs un tik saliedēts, ka viņi bez Lenarda nebūtu tik nevarīgi, kā OKC un HOU. Tie ir tikai 2 piemēri, kas ciestu vairāk, jo es vēl varētu piemetināt BOS bez Tomasa, Jazz bez Heivorda, Cavs bez Lebrona, Raps bez DD vai Laurija, WAS bez Vola un varbūt pat vēl kāds no plovu komandas.

Ja gribas dzirdēt konkrētus skaitļus - Spurs bez Lenarda šosezon ir 5-1, vienīgais zāģis pret Memfisu, par ko nekādi nav jākaunas. Stipri šaubos, ka citas komandas būtu pat tuvu tādai bilancei bez saviem MVP kandidātiem!

Un kur tu rāvi, ka es salīdzinu veco trio ar mūsdienu duetu?! Es atbildēju uz argumentu, ka Spurs ''līderu nav un nevar būt''. Acīmredzami, Spurs līderi ir bijuši un ir arī tagad!

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:09, pirms 8 gadiem
Ja pusfinālā vai finālā kāds spēlētājs neveiks baisos varoņdarbus (attiecināms uz Kariju, Lebronu, Kairiju Īrvingu, Kavai Lenardu), tad visticamāk, ka MVP diezgan neordināri iedos Vestbrūkam. Jo tas, ko šosezon dara Vestbrūks, tas pēdējā divdesmitgadē pa spēkam nav bijis nevienam. Un viņš nav slikts aizsardzībā, par to visvairāk liecina atlēkušo bumbu skaits.

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:16, pirms 8 gadiem
MVP jau par 99% ir zināms. Par ko jūs diskutējat?

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:28, pirms 8 gadiem
budamank rakstīja: MVP jau par 99% ir zināms. Par ko jūs diskutējat?
kurš tas ir?

  +2 [+] [-]

, 2017-03-09 12:39, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Ne reizi neesmu noliedzis, ka Lenardam ir MVP kvalitātes, viņam tās ir pa pilnam. Bet visi MVP kandidāti un arī plejāde MVP nekandidātu ir savu komandu closeri, kur var izvilkt spēles gluži kā Lenards, tāpēc šajā konekstā viņu nevar izcelt starp pārējiem. Un visas komandas bez saviem MVP kandidātiem kļūst krietni vājākas, bet Spurs atšķiras ar to, ka viņu kolektīvs ir tik labs un tik saliedēts, ka viņi bez Lenarda nebūtu tik nevarīgi, kā OKC un HOU. Tie ir tikai 2 piemēri, kas ciestu vairāk, jo es vēl varētu piemetināt BOS bez Tomasa, Jazz bez Heivorda, Cavs bez Lebrona, Raps bez DD vai Laurija, WAS bez Vola un varbūt pat vēl kāds no plovu komandas.

Ja gribas dzirdēt konkrētus skaitļus - Spurs bez Lenarda šosezon ir 5-1, vienīgais zāģis pret Memfisu, par ko nekādi nav jākaunas. Stipri šaubos, ka citas komandas būtu pat tuvu tādai bilancei bez saviem MVP kandidātiem!

Un kur tu rāvi, ka es salīdzinu veco trio ar mūsdienu duetu?! Es atbildēju uz argumentu, ka Spurs ''līderu nav un nevar būt''. Acīmredzami, Spurs līderi ir bijuši un ir arī tagad!
Pēc uzbrukuma potenciāla jā - Lenardu nevar izcelt starp pārējiem - viņš arī varētu stabili mest tos 30p spēlē, atdot 5 piespēles un savākt 8 bumbas. Taču galvenais, ar ko atšķiras Lenards no pārējiem - viņa spēle aizsardzībā un te nu būtu diezgan smieklīgi viņu salīdzināt ar Hārdenu, piemēram. Tāpat arī visu cieņu RW un viņa aizsardzībai, taču tā nav salīdzināma ar Lenardu. Šajā ziņā(pēc off-def kvalitātēm) viņa vienīgais konkurents ir Lebrons. Varētu būt arī Džordžs, taču viņa uzbrukuma stabilitāte ir krietni zemāka.
Bet, protams, ja mēs ņemam tīri pēc statistikas un nozīmīguma komandas uzvarās, tad jā - Lenards nav tik "gards" kā iepriekš minētie spēlētāji. Bet, no otras puses - vai tad Lenards vainīgs, ka viņš spēlē labākajā KOMANDĀ līgā?! Respektīvi - ka viņa MVP kvalitātēm komandas kopējā mehānismā nav tik liels svars kā tajā pašā Hjūstonā vai Oklahomā, kurā, ja tīri teorētiski, ieliktu Lenardu, tas nozīmīgums būtu tik pat nospiedošs kā Hārdenam vai Vestbrukam...
Kā jau minēju - ja MVP "čudom" iedotu Lenardam, tad tas būtu MVP ne tikai viņam, bet Popam un Spurs organizācijai kopumā.

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:42, pirms 8 gadiem
Nejeega rakstīja: kurš tas ir?
Hārdens

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:53, pirms 8 gadiem
budamank rakstīja: Hārdens
Nezinu vai 99%, bet kādiem 70% vajadzētu būt.

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:57, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Pēc uzbrukuma potenciāla jā - Lenardu nevar izcelt starp pārējiem - viņš arī varētu stabili mest tos 30p spēlē, atdot 5 piespēles un savākt 8 bumbas. Taču galvenais, ar ko atšķiras Lenards no pārējiem - viņa spēle aizsardzībā un te nu būtu diezgan smieklīgi viņu salīdzināt ar Hārdenu, piemēram. Tāpat arī visu cieņu RW un viņa aizsardzībai, taču tā nav salīdzināma ar Lenardu. Šajā ziņā(pēc off-def kvalitātēm) viņa vienīgais konkurents ir Lebrons. Varētu būt arī Džordžs, taču viņa uzbrukuma stabilitāte ir krietni zemāka.
Bet, protams, ja mēs ņemam tīri pēc statistikas un nozīmīguma komandas uzvarās, tad jā - Lenards nav tik "gards" kā iepriekš minētie spēlētāji. Bet, no otras puses - vai tad Lenards vainīgs, ka viņš spēlē labākajā KOMANDĀ līgā?! Respektīvi - ka viņa MVP kvalitātēm komandas kopējā mehānismā nav tik liels svars kā tajā pašā Hjūstonā vai Oklahomā, kurā, ja tīri teorētiski, ieliktu Lenardu, tas nozīmīgums būtu tik pat nospiedošs kā Hārdenam vai Vestbrukam...
Kā jau minēju - ja MVP "čudom" iedotu Lenardam, tad tas būtu MVP ne tikai viņam, bet Popam un Spurs organizācijai kopumā.
Pievienojos domai un vēl, atbildot Mixes, norādu, ka neesmu apgalvojis, ka Lenardam noteikti būtu jāsaņem MVP, bet apgalvojums, ka viņam nevajadzētu saņemt man nav pieņemams. Neapgalvosi taču, ka gadījumā, ja Lenards kaut kādā mistiskā veidā šo apbalvojumu saņemtu, tas būtu nepelnīti?

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:57, pirms 8 gadiem
Domāju, ka nav citu variantu šogad. Lenardam nedos, Lebim, Karijam, RW nespīd.

     [+] [-]

, 2017-03-09 12:58, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Bet, protams, ja mēs ņemam tīri pēc statistikas un nozīmīguma komandas uzvarās, tad jā - Lenards nav tik "gards" kā iepriekš minētie spēlētāji. Bet, no otras puses - vai tad Lenards vainīgs, ka viņš spēlē labākajā KOMANDĀ līgā?! Respektīvi - ka viņa MVP kvalitātēm komandas kopējā mehānismā nav tik liels svars kā tajā pašā Hjūstonā vai Oklahomā, kurā, ja tīri teorētiski, ieliktu Lenardu, tas nozīmīgums būtu tik pat nospiedošs kā Hārdenam vai Vestbrukam...
Es tev piekrītu, ka, ja Lenards spēlētu OKC vai HOU, viņa loma tajās komandās varbūt pat būtu lielāka, ka RW un Hārdenam. Bet tā ir spēle, kā būtu, ja būtu. Tomēr jāskatās ir tikai uz esošo situāciju, un realitāte ir tāda, ka viņš spēlē labākajā sistēmas komandā līgā, tāpēc viņa loma nav tik uzpūsta, kā tas ir līderiem citur. Protams, ka viņš pie tā nav vainīgs, bet diezvai viņš to pārdzīvo, ka jāspēlē pie Popa

Rezultātā, ja MVP piešķirtu viņam, tā balva zaudētu savas pēdējās kredibilitātes kripatas, jo ir pilnīgi skaidrs, ka citu kandidātu loma viņu komandās ir krietni svarīgāka jeb augstāka viņu vērtība reg. sez. nogrieznī. Būtībā tu ar savu pirmo teikumu manis citētajā rindkopā pilnībā apstiprini manu teikto un esi izskaidrojis MVP balvas būtību.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-09 13:05, pirms 8 gadiem
Nejeega rakstīja: Pievienojos domai un vēl, atbildot Mixes, norādu, ka neesmu apgalvojis, ka Lenardam noteikti būtu jāsaņem MVP, bet apgalvojums, ka viņam nevajadzētu saņemt man nav pieņemams. Neapgalvosi taču, ka gadījumā, ja Lenards kaut kādā mistiskā veidā šo apbalvojumu saņemtu, tas būtu nepelnīti?
Tu interesanti pasniedz jautājumu un nonāc pretrunā - ja jau balva saņemta ''mistiski'', tad kā tā var būt pelnīta?

Sezona vēl nav galā, bet, atbildot tieši, ja Lenards saņemtu MVP un situācija būtu tāda, kā tagad, es pavisam noteikti teiku, ka tas būtu nepelnīti. Ne jau tāpēc, ka viņš nav ļoti svarīgs spēlētājs Spurām un nebūtu top 10 čalis līgā, bet tikai tāpēc, ka, manuprāt, ir vairāki citi elites spēlētāji, kas savām komandām ir krietni svarīgāki, nekā Lenards Spurām, RW un Hārdens, protams, kā izteikti favorīti.

Es gan nenoliedzu, ka Lenards ir pelnījis būt diskusijā kā top 10 MVP kandidāts, ja mēs tīri runājam par kkādu MVP reitinga sistēmu, kādu var atrast NBA.com.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 13:06, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Es tev piekrītu, ka, ja Lenards spēlētu OKC vai HOU, viņa loma tajās komandās varbūt pat būtu lielāka, ka RW un Hārdenam. Bet tā ir spēle, kā būtu, ja būtu. Tomēr jāskatās ir tikai uz esošo situāciju, un realitāte ir tāda, ka viņš spēlē labākajā sistēmas komandā līgā, tāpēc viņa loma nav tik uzpūsta, kā tas ir līderiem citur. Protams, ka viņš pie tā nav vainīgs, bet diezvai viņš to pārdzīvo, ka jāspēlē pie Popa

Rezultātā, ja MVP piešķirtu viņam, tā balva zaudētu savas pēdējās kredibilitātes kripatas, jo ir pilnīgi skaidrs, ka citu kandidātu loma viņu komandās ir krietni svarīgāka jeb augstāka viņu vērtība reg. sez. nogrieznī. Būtībā tu ar savu pirmo teikumu manis citētajā rindkopā pilnībā apstiprini manu teikto un esi izskaidrojis MVP balvas būtību.
Tā balva, manuprāt, sevi nedaudz pazaudēja pirms diviem gadiem, kad tika iedota Karijam Hardena vietā.

     [+] [-]

, 2017-03-09 13:09, pirms 8 gadiem
Nejeega rakstīja: Tā balva, manuprāt, sevi nedaudz pazaudēja pirms diviem gadiem, kad tika iedota Karijam Hardena vietā.
Šaks tev pateiks, ka vēl senāk, kad Nešs dabūja viņa vietā!

     [+] [-]

, 2017-03-09 13:10, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Tu interesanti pasniedz jautājumu un nonāc pretrunā - ja jau balva saņemta ''mistiski'', tad kā tā var būt pelnīta?

Sezona vēl nav galā, bet, atbildot tieši, ja Lenards saņemtu MVP un situācija būtu tāda, kā tagad, es pavisam noteikti teiku, ka tas būtu nepelnīti. Ne jau tāpēc, ka viņš nav ļoti svarīgs spēlētājs Spurām un nebūtu top 10 čalis līgā, bet tikai tāpēc, ka, manuprāt, ir vairāki citi elites spēlētāji, kas savām komandām ir krietni svarīgāki, nekā Lenards Spurām, RW un Hārdens, protams, kā izteikti favorīti.

Es gan nenoliedzu, ka Lenards ir pelnījis būt diskusijā kā top 10 MVP kandidāts, ja mēs tīri runājam par kkādu MVP reitinga sistēmu, kādu var atrast NBA.com.
Tev oponēju ne tā iemesla dēļ, ka Lenards balvu šogad būtu pelnījis vairāk, bet gan tavam uzskatam, ka Lenardam to noteikti nevajadzētu saņemt. Es tik kategorisks neesmu, protams, arī subjektīvu iemeslu dēļ.

     [+] [-]

, 2017-03-09 13:11, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Šaks tev pateiks, ka vēl senāk, kad Nešs dabūja viņa vietā!
Zinu arī to. Pieminēju nesenāku gadījumu.

     [+] [-]

, 2017-03-09 13:34, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Tu interesanti pasniedz jautājumu un nonāc pretrunā - ja jau balva saņemta ''mistiski'', tad kā tā var būt pelnīta?
Mistiski, jo, manuprāt, nav šaubu par to, ka MVP balva tiks sadalīta starp JH un RW.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 13:49, pirms 8 gadiem
RW nekad nedabūs MVP. Atliek ieskatīties statos sīkāk.

     [+] [-]

, 2017-03-09 14:00, pirms 8 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Ja pusfinālā vai finālā kāds spēlētājs neveiks baisos varoņdarbus (attiecināms uz Kariju, Lebronu, Kairiju Īrvingu, Kavai Lenardu), tad visticamāk, ka MVP diezgan neordināri iedos Vestbrūkam. Jo tas, ko šosezon dara Vestbrūks, tas pēdējā divdesmitgadē pa spēkam nav bijis nevienam. Un viņš nav slikts aizsardzībā, par to visvairāk liecina atlēkušo bumbu skaits.
Pag. sezon bija pirmais gadījums, kad balvas paziņoja vienā raidījumā visas kopā. Un tāpat balsojumi jau bija apkopoti pirms fināla, kā tas bija agrāk, ka balsošana jau beidzās pirmās kārtas laikā. Neviens vēl nav teicis, ka šogad arī būs mistiskais šovs.

PO galīgi neko nenosaka MVP sakarā. Ja vien pirmās kārtas spēles kko.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:06, pirms 8 gadiem
Nice!!!

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:11, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Es tev piekrītu, ka, ja Lenards spēlētu OKC vai HOU, viņa loma tajās komandās varbūt pat būtu lielāka, ka RW un Hārdenam. Bet tā ir spēle, kā būtu, ja būtu. Tomēr jāskatās ir tikai uz esošo situāciju, un realitāte ir tāda, ka viņš spēlē labākajā sistēmas komandā līgā, tāpēc viņa loma nav tik uzpūsta, kā tas ir līderiem citur. Protams, ka viņš pie tā nav vainīgs, bet diezvai viņš to pārdzīvo, ka jāspēlē pie Popa

Rezultātā, ja MVP piešķirtu viņam, tā balva zaudētu savas pēdējās kredibilitātes kripatas, jo ir pilnīgi skaidrs, ka citu kandidātu loma viņu komandās ir krietni svarīgāka jeb augstāka viņu vērtība reg. sez. nogrieznī. Būtībā tu ar savu pirmo teikumu manis citētajā rindkopā pilnībā apstiprini manu teikto un esi izskaidrojis MVP balvas būtību.
Protams, ka tas "vainīgs" bija domāts ar ironiju, jo skaidrs, ka Lenards labāk spēlē pie Popa un ir viens no svarīgākajiem(ja ne svarīgākais) sistēmas posmiem, nevis pats ir visas sistēma, taču ne pie Popa.
MVP... ja mēs skatāmies uz šo nomināciju tā vispārīgi t.i. līgas vērtīgākais spēlētājs kopumā, tad es teiktu - Lenards vai Džeimss. Ja detalizētāk(un visdrīzāk, kā arī tas ir domāts) - vērtīgākais spēlētājs priekš savas komandas, tad jā - faktiski ir 2 kandidāti - jau irpeikš 100kārt minētie...
p.s. kas interesanti - mēs šajā MVP listē nediskutējam par Durentu. Itkā loģiski - komandā vēl ir 1. Karijs, 2. Grīns, Tomsons. Viņi visi par pavilkt komandu. Taču, ja mēs paskatāmies uz to, kā spēlēja GSW ar Durentu un kā spēlē tagad - bez viņa. Es teiktu - viņa nozīmīgums komandas sniegumā un uzvarās ir daudz lielāks, nekā mēs patiesībā domājām... Tas tā, tīri viela pārdomām.

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:15, pirms 8 gadiem
Kad bija mīnus 30, es jau domaju, ka zaudet bus neizbegami. Nē! Ir mugurkauls šiem čaļiem. Un Bertānam.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:16, pirms 8 gadiem
Nejeega rakstīja: Tā balva, manuprāt, sevi nedaudz pazaudēja pirms diviem gadiem, kad tika iedota Karijam Hardena vietā.
Zini, būšu subjektīvs, taču uzskatu, ka Hārdens nav pelnījis iegūt to MVP! Ko tas dod, ja ar viņa vistiešāko līdzdalību komanda iemet 60 punktus, taču ielaiž 70 - pēc viņa taktiskajām kļūdām, nevēlēšanās un nevarības aizsardzībā un daudzajām kļūdām uzbrukumā?!

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:43, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Protams, ka tas "vainīgs" bija domāts ar ironiju, jo skaidrs, ka Lenards labāk spēlē pie Popa un ir viens no svarīgākajiem(ja ne svarīgākais) sistēmas posmiem, nevis pats ir visas sistēma, taču ne pie Popa.
MVP... ja mēs skatāmies uz šo nomināciju tā vispārīgi t.i. līgas vērtīgākais spēlētājs kopumā, tad es teiktu - Lenards vai Džeimss. Ja detalizētāk(un visdrīzāk, kā arī tas ir domāts) - vērtīgākais spēlētājs priekš savas komandas, tad jā - faktiski ir 2 kandidāti - jau irpeikš 100kārt minētie...
p.s. kas interesanti - mēs šajā MVP listē nediskutējam par Durentu. Itkā loģiski - komandā vēl ir 1. Karijs, 2. Grīns, Tomsons. Viņi visi par pavilkt komandu. Taču, ja mēs paskatāmies uz to, kā spēlēja GSW ar Durentu un kā spēlē tagad - bez viņa. Es teiktu - viņa nozīmīgums komandas sniegumā un uzvarās ir daudz lielāks, nekā mēs patiesībā domājām... Tas tā, tīri viela pārdomām.
Uz to līgas vērtīgāko kopumā arī var skatīties divejādi - īstermiņā jeb vērtīgākais tagad un tūlīt vai arī ilgtermiņā, kur vērtība lielāka ir AD, KAT, ja vadāmies pēc balsojuma, ap kuru spēlētāju līgā GM gribētu būvēt komandu. Un pēc vispārīga principa katru gadu būtu jābalso par labāko spēlētāju jeb Lebronu, kā to ir norādījuši daži eksperti.

Bet runa jau ir par katru doto sezonu un spēlētāju, kurš tajā ir bijis neatsverams savai komandai. Vsm es tā izprotu šo balvu, jo ne velti to sauc par most valuable nevis the best. Savā ziņā tie ir sinonīmi, bet šajā gadījumā uzsvars ir uz lielāko pienesumu. Kā šajā kontekstā var teikt, ka Lenards, bez kura Spurs ir 5-1, ir pelnījis būt MVP vairāk par RW vai Hārdenu, kuri savās komandās dara milzu darbu un bez viņiem tur viss aizietu pa vīlēm, es joprojām šeit neesmu dzirdējis jēdzīgu pamatojumu!

Par KD jau runa bija, bet tagad traumas dēļ par to jēgas runāt vairs nav.

     [+] [-]

, 2017-03-09 15:48, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Zini, būšu subjektīvs, taču uzskatu, ka Hārdens nav pelnījis iegūt to MVP! Ko tas dod, ja ar viņa vistiešāko līdzdalību komanda iemet 60 punktus, taču ielaiž 70 - pēc viņa taktiskajām kļūdām, nevēlēšanās un nevarības aizsardzībā un daudzajām kļūdām uzbrukumā?!
Es jau subjektīva arī negribētu, lai balva tiktu Hārdenam, bet jāatzīst, ka tieši viņš velk HOU un tā vieta tabulā ļoti ļoti lielā mērā ir pateicoties tieši viņam. Par to nevarēšanu aizsardzībā ir daudz lasīts, bet, manuprāt, tā ir nevis nevarēšana, bet nevēlēšanās + treneris tāds, kas uzsvaru liek uz uzbrukumu un tur Hardens ir spīdošs.
Aizsardzībā Hārdens, manuprāt, var nospēlēt. 2012.gada finālos Hārdens bieži sedza Lebronu un cik atceros viņam tīri o.k sanāca. Katrā ziņā nebija tā, ka Lebrons viņam kā tukšai vietai garām gāja.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-09 15:57, pirms 8 gadiem
Mixes rakstīja: Uz to līgas vērtīgāko kopumā arī var skatīties divejādi - īstermiņā jeb vērtīgākais tagad un tūlīt vai arī ilgtermiņā, kur vērtība lielāka ir AD, KAT, ja vadāmies pēc balsojuma, ap kuru spēlētāju līgā GM gribētu būvēt komandu. Un pēc vispārīga principa katru gadu būtu jābalso par labāko spēlētāju jeb Lebronu, kā to ir norādījuši daži eksperti.

Bet runa jau ir par katru doto sezonu un spēlētāju, kurš tajā ir bijis neatsverams savai komandai. Vsm es tā izprotu šo balvu, jo ne velti to sauc par most valuable nevis the best. Savā ziņā tie ir sinonīmi, bet šajā gadījumā uzsvars ir uz lielāko pienesumu. Kā šajā kontekstā var teikt, ka Lenards, bez kura Spurs ir 5-1, ir pelnījis būt MVP vairāk par RW vai Hārdenu, kuri savās komandās dara milzu darbu un bez viņiem tur viss aizietu pa vīlēm, es joprojām šeit neesmu dzirdējis jēdzīgu pamatojumu!

Par KD jau runa bija, bet tagad traumas dēļ par to jēgas runāt vairs nav.
Pret kādām blicēm ir tas 5-1? un personīgi es joprojām neapgalvoju, ka Lenards ir pelnījis vairāk kā RW vai JH. Tikai nevajag noniecināt Lenarda pienesumu un vērtību SAS sniegumā un rezultātos. Bez viņa diez vai būtu kārtāja 50+ uzvaru sezona.
1 2 41 komentārs