Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmita 11 punkti kaldina "Žalgiris" otro uzvaru, Mālmanis piekāpjas čempionei

Emils Ozerinskis

Šmita 11 punkti kaldina "Žalgiris" otro uzvaru, Mālmanis piekāpjas čempionei
Rolands Šmits. Foto: Žalgiris Kaunas

Lietuvas basketbola līgā (LKL) pie otrās uzvaras tika Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" vienība, kas ar rezultātu 91:66 guva panākumu Prieņos. Savukārt Rinaldam Mālmanim nācās piekāpties spēlē pret Viļņas "Rytas".

• Savā otrajā Lietuvas čempionāta spēlē Rolands Šmits gāja Kauņas komandas sākuma pieciniekā un nospēlēja 18:03 minūtes. Valmierietis sakrāja 11 punktus (2p. 3/5, 3p. 1/2, s.m. 2/2), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles kā arī pieļāva divas kļūdas.

• Prieņos pret "Labas Gas" komandu "Žalgiris" ieguva pārsvaru pirmajā spēles ceturksnī un aptuveni desmit punktu vadībā turējās līdz puslaika izskaņai - 44:34. Arī trešajā ceturksnī Lietuvas tituliem bagātākais klubs saglabāja desmit punktu pārsvaru. Pēdējā periodā zaļibaltā komanda iespieda gāzi grīdā, dodoties atrāvienā un beigās tiekot pie drošas uzvaras ar 91:66.

• "Žalgiris" sezonas otro panākumu sezonā ar 16 gūtiem punktiem kaldināja centrs Laurins Birutis, kurš visas piecas savas izcīnītās atlēkušas bumbas sakrāja uzbrukumā. Par Šmitu vairāk punktus guva arī Igns Brazdeiķis, kurš tika pie 14 punktiem. Prieņu komandā ar 14 punktiem rezultatīvākais bija amerikānis Brendons Brauns.

• Smags kalendārs sezonas sākumā sanācis Klaipēdas "Neptūnas" komandai, kas pēc zaudējuma grandam Kauņas "Žalgiris" devās cīņā pret Lietuvas čempioni Viļņas "Rytas". Lietuvas galvaspilsētas komandas pārsvars iezīmējās otrajā ceturtdaļā, kad mājinieki panāca 40:27. Turpinājumā spēlējot ķerenes, Klaipēdas komanda īpaši tuvāk netika, spēles izskaņā nonākot visai dziļos mīnusos. Spēles beigu signālu komandas sagaidīja pie 93:67 Viļņas "Rytas" uzvaras.

• Savas komandas sākumsastāvā gājušais Rinalds Mālmanis laukumā pabija 21:23 minūtes. Rūjienietis uzbrukumā bija samērā kūtrs līdz pēdējai ceturtdaļai, kad spēka uzbrucējs sāka aktīvāk komandas biedriem prasīt bumbu spēlē ar muguru pret grozu. Mālmanis guva divus punktus (2p. 1/3), izcīnīja divas bumbas zem groziem, kā arī veica divas rezultatīvas piespēles un pārtvēra vienu bumbu, pieļaujot arī vienu kļūdu.

• Lietuvas čempionei panākumu ar 16 punktiem kaldināja Marģiris Normans, bet attiecīgi 12 un 11 punktus guva Markuss Fosters un Gitis Radzevičs. Sanda Buškevica trenētajā Klaipēdas komandā ar 12 punktiem arzīmējās Ostins Vilijs.

Latvijas basketbolisti Lietuvā

SpēlētājsLietuvas LKL
Rolands ŠmitsKauņas "Žalgiris"
Mārtiņš LaksaJonavas ''CBet''
Rinalds MālmanisKlaipēdas "Neptūnas"
Kaspars BērziņšUtenas "Juventus"
Rihards KuksiksPasvāles "Pieno žvaigždes"
Artūrs ŽagarsĶēdaiņu "Nevežis"
Lietuvas NKL
Viktors IļjinsMarijampoles "Sūduva"

Izmantotie resursi:
https://lkl.lt/

  +1 [+] [-]

, 2022-09-29 20:23, pirms 2 gadiem
Nu jau pieklājīgāk, jāmet 10+ punkti katrā spēlē, tad būs okey

  -2 [+] [-]

, 2022-09-29 20:34, pirms 2 gadiem
Ņēma kā 20pt spelētāju spēle, totāla izgāšanas, var doties uz vef pēc kādam 10 spēlēm.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-29 20:36, pirms 2 gadiem
visi kaldina
tildei ir sinonīmu vārdnīca

  -2 [+] [-]

, 2022-09-29 20:43, pirms 2 gadiem
Luka Magic rakstīja: Ņēma kā 20pt spelētāju spēle, totāla izgāšanas, var doties uz vef pēc kādam 10 spēlēm.
Pajolis. cik vispār eiropas basketā met 20 ppg. varbūt pieci top līgās.
un no Šmita neviens neko tādu arī negaidīja. ja metīs vismaz 10-12 ppg tad būs okey

     [+] [-]

, 2022-09-30 16:12, pirms 2 gadiem
Carmello rakstīja: Pajolis. cik vispār eiropas basketā met 20 ppg. varbūt pieci top līgās.
un no Šmita neviens neko tādu arī negaidīja. ja metīs vismaz 10-12 ppg tad būs okey
Nav taisnība. Šmitu ņēma kā līderi. VIņš ir apmaksātākais spēlētājs Žalgiris sastāvā. Ja viņš nedos treneriem to, ko no viņa gaida, tad var nākties arī citu komandu mekklēt, bet visticamāk, ka Šmita uzdevumi ir daudz savādāki un punktu gūšana ir tikai viens no daudziem, bet nu LKL viņam vajadzētu būt ap 15 punktiem spēlē