Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Iļjins cīnīsies par "Sūduvas" ievešanu Lietuvas spēcīgāko sabiedrībā

Emils Ozerinskis

Iļjins cīnīsies par "Sūduvas" ievešanu Lietuvas spēcīgāko sabiedrībā
Viktors Iļjins. Foto: Itzehoe Eagles

Lietuvas basketbolā šosezon Latvija būs pārstāvēta ne tikai valsts augstākajā līgā, bet arī Lietuvas Nacionālās līgas turnīrā, kura favorītes Marijampoles "Sūduva-Mantinga" rindās spēlēs centrs Viktors Iļjins.

Vidzemes Eifelis Viktors Iļjins jaunajā sezonā sliesies Suvalkijas kulturreģiona galvaspilsētā Marijampolē un pārstāvēs Lietuvas NBL turnīra galveno favorīti "Sūduva-Mantinga". Komandas mērķis jaunajā sezonā būs atgriezties turnīra čempiones godā, kurā vienība jau ir bijusi četras reizes piecu gadu periodā no 2016. līdz 2020. gadam. Pērn "Sūduva" uzvarēja regulārajā sezonā, bet turnīra izslēgšanas spēļu finālā piekāpās "Gargždai", kas šosezon cīnīsies starp 12 Lietuvas čempionāta dalībniecēm.

212 cm garais un 31 gadu vecais centra pozīcijas spēlētājs Iļjins pagājušās sezonas pirmajā pusē spēlēja "Valmiera Glass/ViA" sastāvā, kur pildot otrā centra spēlētāja lomu caurmērā guva 7,2 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Sezonas gaitā Valmieras basketbola audzēknis pārcēlās uz Vācijas Pro A līgu, kurā pārstāvēja Iceho "Eagles" komandu. Vācijā līdz sezonas izskaņai Iļjins paspēja aizvadīt 13 spēles, atzīmējoties ar 9,2 punktiem un 5,2 atlēkušajām bumbām.

Starpsezonas periodā Iļjins trenējās kopā ar Valmieras vienību, kuras rindās piedalījās arī pārbaudes spēlēs, pēdējā no tām piekāpjoties LU komandai. Iļjins par spīti ne tik lielam spēles laikam bija komandas otrais rezultatīvākais spēlētājs ar 16 punktiem un septiņām izcīnītām atlēkušajām bumbām.

Latvijā Iļijns spēlējis "Valmieras", "Jūrmalas", "Ogres" un "VEF Rīga" komandās. Basketbolists guvis pieredzi arī leģionāra gaitās Spānijā, Igaunijā, Beļģijā un Vācijā.

Latvijas basketbolisti Lietuvā

SpēlētājsLietuvas LKL
Rolands ŠmitsKauņas "Žalgiris"
Rinalds MālmanisKlaipēdas "Neptūnas"
Rihards KuksiksPasvāles "Pieno žvaigždes"
Artūrs ŽagarsĶēdaiņu "Nevežis"
Lietuvas NKL
Viktors IļjinsMarijampoles "Sūduva"

Izmantotie resursi:
https://www.suduva-mantinga.lt/

     [+] [-]

, 2022-09-13 13:03, pirms 2 gadiem
Žēl. Te laikam izšķirošais faktors bija piedāvātā alga, jo vēl mačā pret LU Iļjins bija pat kā kapteinis protokolā. Pieļauju, ka uz Viktora palīdzību cerēja arī Valmiera, taču... Tagad valmieriešiem būs aktīvs meklēšanas periods, jo garie puiši tuvākajā apkārtnē gluži rindā uz profesionāla basketbola spēlēšanu nestāv.

     [+] [-]

, 2022-09-13 13:53, pirms 2 gadiem
Bāc , vot tas ir gan nepatīkams pārsteigums es biju pilnā pārliecībā , ka Iļjins spēlēs Valmierā . Ja pat Lietuvas otrās līgas klubs spēj vairāk piedāvāt nekā Valmiera !!!! Vārdu pietrūkst ! Finansējums būšot lielāks šķiedra varēšot sponsorēt daudz lielākā apjomā .... pagaidām tas viss pēc bla,bla,bla,bla izskatās . Kāds manus apgalvojumus var apgāzt ?

     [+] [-]

, 2022-09-13 14:15, pirms 2 gadiem
juings rakstīja: Bāc , vot tas ir gan nepatīkams pārsteigums es biju pilnā pārliecībā , ka Iļjins spēlēs Valmierā . Ja pat Lietuvas otrās līgas klubs spēj vairāk piedāvāt nekā Valmiera !!!! Vārdu pietrūkst ! Finansējums būšot lielāks šķiedra varēšot sponsorēt daudz lielākā apjomā .... pagaidām tas viss pēc bla,bla,bla,bla izskatās . Kāds manus apgalvojumus var apgāzt ?
Nomierinies. Ir piesaistiti divi loti kvalitativi amerikanu legionari, kuri noteikti nav no pasa letaka gala. Pec si negaidita Iljina manerva uz garo bus jaskatas arpus LV, jo tirgu vienkarsi brivu centru sobrid nav!

     [+] [-]

, 2022-09-13 14:26, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Nomierinies. Ir piesaistiti divi loti kvalitativi amerikanu legionari, kuri noteikti nav no pasa letaka gala. Pec si negaidita Iljina manerva uz garo bus jaskatas arpus LV, jo tirgu vienkarsi brivu centru sobrid nav!
Kāds šodien datums , apskaties kalendārā , kad sākas LAT-EST līgā droši vien zini . Nav tā kā par vēlu tikai tagad SĀKT meklēt centru 2 nedēļas pirms līgas starta ???!!!! Kad viņš/i vēl būs klāt dokumenti jāsakārto, adaptācija , iekļaušanās komandā.
Kur tad tie varianti par ukraiņu U-18 centriem un citiem variantiem .
Un kas spēlēs par C kamēr neviens nezin kad kāds atbrauks?
Un ko vispar varēs nopirkt ja naudas nav ?

     [+] [-]

, 2022-09-13 15:33, pirms 2 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Nomierinies. Ir piesaistiti divi loti kvalitativi amerikanu legionari, kuri noteikti nav no pasa letaka gala. Pec si negaidita Iljina manerva uz garo bus jaskatas arpus LV, jo tirgu vienkarsi brivu centru sobrid nav!
Es esmu brīvs!

     [+] [-]

, 2022-09-13 15:36, pirms 2 gadiem
Sūduva tomēr ir cienījamāk nekā ģinamo !

     [+] [-]

, 2022-09-13 16:20, pirms 2 gadiem
nevienam nevajag 1.8m džeku ar 125kg
Ulrihs rakstīja: Es esmu brīvs!