Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Šmita un Mālmaņa debijas spēlē Lietuvas čempionātā pārāks "Žalgiris"

Emils Ozerinskis

Šmita un Mālmaņa debijas spēlē Lietuvas čempionātā pārāks "Žalgiris"
Rinalds Mālmanis izdara metienu pāri Rolandam Šmitam. Foto: Klaipēdas Neptūnas

Lietuvas basketbola līgas pērnās sezonas bronzas medaļnieks Kauņas "Žalgiris" sezonu iesācis ar 79:71 uzvaru izbraukumā pār Klaipēdas "Neptūnas". Savas pirmās spēles Lietuvas līgā aizvadīja Rolands Šmits un Rinalds Mālmanis.

• Savā debijas spēlē Lietuvas basketbola līgā tikās divi bērnības dienu komandas biedri. Viens otram pretī stājās Valmieras basketbola audzēkņi, kuri kopš 2011. gada savas basketbola prasmes slīpējuši Spānijas basketbola sistēmas piramīdā.

• "Neptūnas" sākumsastāvā spēli sākušais Rinalds Mālmanis laukumā pabija 23:52 minūtes. Rūjienietim savas jaunās mājas arēnas grozu piešaut nesanāca, metot garām mērķim visus savus izpildītos metienus (2p. 0/2, 3p. 0/2, s.m. 0/2). Mālmanis tika pie vienas atlēkušās bumbas un negatīva efektivitātes rādītāja -5.

• Arī Rolands Šmits devās "Žalgiris" starta pieciniekā un laukumā atradās 22:43 minūtes. Latvijas izlases spēka uzbrucējs guva četrus punktus (2p. 2/4, 3p. 0/1), izcīnīja piecas bumbas zem groziem, atdeva rezultatīvu piespēli un pārtvēra vienu pretinieku bumbu. Šmitam tika efektivitātes rādītājs +8.

• Pirmajās desmit minūtēs rezultāts turējās līdzīgs, Klaipēdas "Neptūnas" no valsts titulētākā kluba atpaliekot vien par viena precīza metiena tiesu (18:20). Otrajā spēles periodā sāka izteiktāk izpausties "Žalgiris" pārspēks, Kauņas komandai līdz pirmā puslaika beigām panākot sev labvēlīgo 45:34.

• Otrā puslaika ievadā Kauņas vienībai desmit punktu pārsvaru ļāva sasniegt Šmita izcīnītā atlēkusī bumba uzbrukumā un divi punkti no groza apakšas. Tālākā atrāvienā "Žalgiris" nedevās. Lai gan Klaipēdas vienībai uz brīdi izdevās pietuvoties līdz sešiem punktiem, tomēr pirms noslēdzošajām desmit minūtēm mājinieki bija iedzinējos ar 53:64.

• Pēdējā desmitminūtē tituliem bagātākais Lietuvas klubs lielākoties turējās desmit punktu atstatumā, tomēr Igna Brazdeiķa nesportiskais noteikumu pārkāpums pusotru minūti pirms cīņas izskaņas pavēra lodziņu mājiniekiem. Mats Jogela ar pielabotu kolēģa metienu sadeldēja starpību līdz četriem punktiem. "Žalgiris" sensāciju sezonas ievadā gan nepieļāva, droši nospēlējot spēles izskaņu un uzvarot ar 79:71.

• Kauņas vienības panākumā četri spēlētāji pārsniedza desmit punktu robežu. Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija amerikānis Kevariuss Heijss, bet pie 13 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām tika Igns Brazdeiķis. "Neptūnas" rindās ar 14 punktiem un astoņām izcīnītām bumbām atzīmējās Roks Gustis.

• Lietuvas čempionāta pirmajā spēļu aplī līdz ar to uzvaras svinējuši divi Latvijas basketbolisti. Bez Rolanda Šmita pie panākuma sezonas ievadspēlē tika arī Jonavas "CBet" pārstāvošais Mārtiņš Laksa.

Latvijas basketbolisti Lietuvā

SpēlētājsLietuvas LKL
Rolands ŠmitsKauņas "Žalgiris"
Mārtiņš LaksaJonavas ''CBet''
Rinalds MālmanisKlaipēdas "Neptūnas"
Rihards KuksiksPasvāles "Pieno žvaigždes"
Artūrs ŽagarsĶēdaiņu "Nevežis"
Lietuvas NKL
Viktors IļjinsMarijampoles "Sūduva"

• Ja piepildīsies runas par potenciālo Kaspara Bērziņa pievienošanos "Juventus" rindām, tad puse no Lietuvas čempionāta augstākās līgas komandām būs pārstāvēta ar Latvijas basketbolistiem.

Izmantotie resursi:
https://lkl.lt/

Slēpts komentārs: wolmar

  +5 [+] [-]

, 2022-09-26 23:10, pirms 2 gadiem
Šajā spēlē rullēja sūdīgi.

  +3 [+] [-]

, 2022-09-26 23:19, pirms 2 gadiem
Slikti

  +3 [+] [-]

, 2022-09-26 23:47, pirms 2 gadiem
statisti

  +3 [+] [-]

, 2022-09-27 06:24, pirms 2 gadiem
Negribās nevienu nolikt, bet stirpi šaubos, ka Šmits būs līders.

     [+] [-]

, 2022-09-27 08:20, pirms 2 gadiem
coldasice rakstīja: Negribās nevienu nolikt, bet stirpi šaubos, ka Šmits būs līders.
Tavas šaubas ir patiesas,tikai nekur pirms tam nebija teikts,ka viņš būs punktu mašīna,prieks tam parasti ir kāds melnītis un noteikti leitis....
ŠMITA uzdevums ir atlekušās ,sodiņi,bloķēšana,utt ,melnais darbs...

  +2 [+] [-]

, 2022-09-27 09:08, pirms 2 gadiem
norden rakstīja: Tavas šaubas ir patiesas,tikai nekur pirms tam nebija teikts,ka viņš būs punktu mašīna,prieks tam parasti ir kāds melnītis un noteikti leitis....
ŠMITA uzdevums ir atlekušās ,sodiņi,bloķēšana,utt ,melnais darbs...
Cik sapratu, tad Šmitam komandā ir lielākā alga. Melnā darba darītājiem komandā nav lielākā alga. Būs vien Šmitam jākļūst par vienu no komandas līderiem arī uzbrukumā.

     [+] [-]

, 2022-09-27 12:11, pirms 2 gadiem
Smitam ir plats solis atpaka no Barcas uz Zalgiri , tas ir no top uz lejas galu , tas jau ari Jasikeviciusa nopelns , butu gajis uz jebkuru Spaninjas ACB komandu butu tikai ieguvejs .

     [+] [-]

, 2022-09-27 12:21, pirms 2 gadiem
Šmits LĪDERIS!!! HHAHAHAHA