Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Laksa līdz sezonas beigām pārceļas uz Vācijas Bundeslīgu

Emils Ozerinskis

Laksa līdz sezonas beigām pārceļas uz Vācijas Bundeslīgu
Mārtiņs Laksa. Foto: Falco KC

Latvijas basketbolists Mārtiņš Laksa karjeru turpinās Vācijas Bundeslīgā, pievienojoties Gīsenes "46ers" komandai, kas jau šovakar Vācijas čempionātā cīnīsies ar Hamburgas komandu.

Sezonas pirmo pusi 31 gadu vecais latviešu snaiperis Mārtiņs Laksa pavadīja Ungārijas vienībā "Alba Fehervar", kuras sastāvā uzbrucējs 15 spēles, caurmērā guva 12,7 punktus, izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas un veica 1,5 rezultatīvas piespēles. Šonedēļ pienāca ziņas, ka basketbolista un komandas ceļi šķīrušies un Laksa izskata piedāvājumus no komandām Grieķijā un Vācijā.

Par divus metrus garā Latvijas izlases basketbolista jauno darba vietu līdz šīs sezonas beigām kļuvusi Gīsenas "46ers" komanda, kas Vācijas Bundeslīgā ieņem 17. pozīciju ar trīs uzvarām un 13 zaudējumiem. Decembra un janvāra periods Gīsenas vienībai nav bijis veiksmīgs, komandai piedzīvojot astoņas neveiksmes pēc kārtas. Ar Laksas piesaisti komanda centīsies uzlabot savu spēli, lai cīnītos par vietas saglabāšanu Bundeslīgas čempionātā.

Ar trīs dažādām pilsētām Latvijas čempiontitulus izcīnījušajam Laksam līdz šim ārzemju pieredze bijusi Spānijā, Polijā un Ungārijā. Laksa nu kļuvis par trešo Latvijas basketbolistu Bundeslīgā. Jau kopš sezonas sākuma Vircburgas "s.Oliver" rindās spēlē aizsargs Aigars Šķēle, bet vakardien savas jaunās komandas Braunšveigas "Lowen" rindās debitēja Artūrs Žagars.

  +2 [+] [-]

, 2022-01-22 18:21, pirms 2 gadiem
Izcila zina! Veiksmi!

     [+] [-]

, 2022-01-22 23:45, pirms 2 gadiem
Griekija nav, toties ir Vacijas elite! Ne nu sudzeties nebutu pamata! Prieks, jo Martins vienozimigi ir DARITAJS!