Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Laksa pārtrauc sadarbību ar Ungārijas komandu "Alba Fehervar"

Emils Ozerinskis

Laksa pārtrauc sadarbību ar Ungārijas komandu "Alba Fehervar"
Mārtiņš Laksa. Foto: Alba Fehervar

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Mārtiņš Laksa šķīries no Ungārijas komandas "Alba Fehervar", šobrīd izskatot iespējas sezonas atlikušajai daļai pievienoties kādai citai vienībai.

Divus metrus garais un 31 gadu vecais uzbrucējs Mārtiņš Laksa šajā sezonā Ungārijas čempionātā aizvadījis 15 spēles, caurmērā gūstot 12,7 punktus, izcīnot 4,2 atlēkušās bumbas un veicot 1,5 rezultatīvas piespēles. Ar pieklājīgu precizitāti latviešu tālmetienu speciālists realizēja arī trīs punktu metienus, trāpot 40,5% no saviem trejačiem.

Kā vēstīts "Alba Fehervar" mājas lapā, klubs ar spēlētāju veicis abpusēju vienošanos par līguma pārtraukšanu ģimenes apstākļu dēļ. Ungāru komandai šī sezona nav bijusi tik sekmīga kā cerēts, vietējā čempionātā 18 aizvadītās spēlēs uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm, kas liek "Alba" kā pēdējai atrasties izslēgšanas spēļu zonā.

Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija liecina, ka ilgi bez darba Laksa nepaliks, jo latviešu snaiperim esot piedāvājumi gan no Grieķijas, gan Vācijas.

Mārtiņš Laksa ir viens no dažiem basketbolistiem, kuri Latvijas basketbola līgā kļuvuši par čempioniem ar trīs dažādu pilsētu komandām, triumfējot vietējā čempionātā "VEF Rīga", "Ventspils" un "Valmiera/Ordo" vienību rindās. Latvijā uzbrucējs pārstāvējis arī "Jūrmala/Fēnikss" komandu.

Leģionāra gaitās basketbolists bijis kopš 2017. gada, pārstāvot Spānijas komandu "Obradoiro", poļu vienību "Start Lublin" un šosezon ungāru "Alba Fehervar".

Izmantotie resursi:
https://www.albakosar.hu/index.php?...

  +1 [+] [-]

, 2022-01-19 16:52, pirms 2 gadiem
VEFam iespeeja brunjoties, ljoti labs speeleetaajs. Vai tikai man liekas, ka Maartinjam galva izskataas kaa Lego cilveecinjam?

     [+] [-]

, 2022-01-19 17:19, pirms 2 gadiem
Sportazinas raksta, ka visticamak uz Griekijas augstakas ligas klubu Iraklis! Tad jau solis uz augsu!