Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

Kuksika komandas biedrs gatavojas NBA draftam

Kuksika komandas biedrs gatavojas NBA draftam
Rihards Kuksiks un Džefs Pendergrāfs
Foto: AP

Latvijas basketbolista Riharda Kuksika komandas biedrs pagājušajā sezonā Arizonas štata universitātes "Sun Devils" vienībā centrs Džefs Pendergrāfs pašreiz aktīvi gatavojas NBA draftam.

Kopš savas karjeras pabeigšanas Arizonas štata universitātē Džefs Pendegrāfs jau paspējis viesoties Ņujorkā, kur vienojies ar aģentu Čārlzu Greinthamu par savu interešu pārstāvēšanu. Greinthama klientu sarakstā ir arī Fīniksas "Suns" zvaigzne Amāre Stadamairs. Vēl Pendegrāfs devies uz Sakramentu, kur nolīdzis finanšu menedžeri. Un, protams, Pendergrāfs aktīvi trenējas Arizonas štata apkaimē, kur cītīgi gatavojas NBA draftam. 21 gadus vecais spēka uzbrucējs/centrs Pendergrāfs trenējas pie Rasa Penela, kurš aizvadītajā sezonā bija viņa konkurentu Arizonas universitātes pagaidu galvenais treneris.

Tāpat arī Pendegrāfs tuvākajā laikā plāno tikties ar Dagu Kolinsu, kurš vairākus gadus strādājis kā NBA klubu galvenais treneris, lai uzzinātu sev interesējošo. Pendegrāfa aģents viņam iedevis arī Stadamaira telefona numuru gadījumam, ja Pendegrāfam ir kas jautājams. Pendegrāfs vēl šādu iespēju nav izmantojis, jo negrib būt uzbāzīgs. Tomēr konsultēšanās ar Stademairu vēl nav izslēgta.

Pats Pendergrāfs uzskata, ka aizvadītajā sezonā viņš pierādīja sevi pietiekami. 35 spēlēs viņš vidēji guva 14,5 punktus un izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas. 206 cm garais spēlētājs atteicās no iespējas pagājušajā nedēļā piedalīties PIT pirmsdrafta nometnē. Pendergrāfs uzskata, ka šajā pirmsdrafta turnīrā viņš neesot varējis pacelt savu vērtību. Pašreiz Pendegrāfam tiek prognozētas atšķirīgas vietas NBA draftā. Visaugstāk Pendegrāfu vērtē nbadraft.net, kas viņu ierindojis pašās pirmā raunda beigās, kad ar 30. numuru viņu izvēlētos Klīvlendas "Cavaliers". Tad seko thehoopsreport.com prognoze, kur Pendegrāfam dota vieta otrā raunda vidū, kad viņu ar 45. numuru izvēlētos Minesotas "Timberwolves". Savukārt draftpexpress.com viņam prognozē 57. numuru un vietu Fīniksas "Suns".

"Jūtu, ka varēšu pārsteigt daudzus cilvēkus," izteicies Pendegrāfs. Vai tas izdosies, lielā mērā noteiks NBA drafta iznākums. Šīgada drafts notiks 25. jūnijā Ņujorkā.

Izmantotie resursi:
azcentral.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-19 13:37, pirms 15 gadiem
lai Džefam veicas draftaa!
Toms Leimanis. Foto: FIBA
1

Leimanis pievienojas no Spānijas augstākās līgas izkritušajai "Obradoiro"

LETA. Latvijas basketbolists Toms Leimanis karjeru turpinās Santjago de Kampostelas "Obradoiro" vienībā, kas šosezon pameta Spānijas augstāko līgu (ACB) un nākamsezon spēlēs Spānijas pēc spēka otrajā līgā, sestdien pavēstīja klubs.
Toms Leimanis. Foto: Movistar Estudiantes
5

Leimanis neturpinās spēlēt Spānijas otrās līgas klubā "Movistar Estudiantes"

LETA. Latviešu saspēles vadītājs Toms Leimanis neturpinās spēlēt Spānijas pēc spēka otrās basketbola līgas komandā "Movistar Estudiantes", trešdien paziņoja klubs.
Laura Meldere "Reyer" čempionu braucienā 2024. gada maijā. Foto: Reyer

Oficiāli: Laura Meldere pievienojas Itālijas pusfinālistei "Campobasso"

Laura Meldere 2025. gada sezonā pārstāvēs Itālijas virslīgas komandu "La Molisana Magnolia Campobasso", otrdien, 25. jūnijā, informēja kluba preses dienests. Līgums parakstīts uz diviem gadiem.