Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autoavārijā miris NBA drafta kandidāts Klārks

Rolands Eliņš

Autoavārijā miris NBA drafta kandidāts Klārks
Terenss Klārks. Foto: USATSI

Aizvadītajā naktī Losandželosā miris 19 gadus vecais basketbolists Terenss Klārks, kurš cieta autoavārijā un vēlāk slimnīcā nomira no gūtajām traumām. Klārks spēlēja slavenajā Kentaki universitātes komandā un bija pieteicies šīs vasaras NBA draftam.

Losandželosas policija apstiprināja Ziemeļamerikas medijiem, ka Terenss Klārks automašīnā šķērsoja krustojumu pie sarkanās gaismas un cieta sadursmē ar citu auto. Traģiskā notikuma brīdis tika ierakstīts video novērošanas kamerā, kurā redzama sadursme un Klārka automašīnas ietriekšanās nožogojumā pēc tam.

Klārks bija vienīgā persona savā automašīnā, kamēr otra auto vadītājs negadījumā necieta. Klārks savukārt tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk no gūtajiem savainojumiem mira.

Klārks NCAA bija aizvadījis vienu sezonu, pārstāvot prestižo Kentaki vienību. Traumas dēļ tās rindās viņš aizvadīja tikai astoņas spēles, vidēji mačā gūstot 9.6 punktus un savācot 2.6 atlēkušās bumbas. Nesen viņš bija paziņojis par savu apņemšanos pieteikties Nacionālās basketbola asociācijas draftam.

Sezonas ievadā Klārkam tika prognozēta NBA drafta augšgalā, bet pēc ilgā izlaistā laika traumas dēļ viņam tika prognozēta vieta drafta otrajā kārtā.

"Esmu pilnībā satriekts," paziņojumā citēts Kentaki komandas galvenais treneris Džons Kalipari. "Jauna persona, kuru mēs visi mīlējām, ir zaudējusi savu dzīvību pārāk ātri, lai gan viņam priekšā vēl bija visi sapņi un cerības. Mēs visi esam šokā."

Līdzjutību basketbolista piederīgajiem izteica arī NBA un līgas spēlētāju arodbiedrību. Īpaši viņu pieminēja Bostonas "Celtics" spēlētāji, jo tieši šajā pilsētā Klārks uzauga.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/mens-college-b...