Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Video: "Sports Tuvplānā": PČ noskaņas, NBA "play-off" un sarunas ar Vilcānu, Akmeni un Vētru

Jānis Celmiņš
"Sports Tuvplānā" šoreiz piedāvā intervijas ar Latvijas smaiļotāju Robertu Akmeni, kurš nupat kā kvalificējās olimpiskajām spēlēm, Latvijas sieviešu basketbola izlases jauno galveno treneri Gundaru Vētru un Ralfu Vilcānu, latviešu bokseri, kuram dienā, kad sāksies pasaules čempionāts hokejā, paredzēta cīņa Belgradā par WBC starpkontinentālā čempiona jostu. Savukārt noslēdzošajā daļā par LBL finālsērijas iznākumu un NBA regulārās sezonas kopsavilkumu aicinājām kompānijā portāla "Delfi" apskatnieku un žurnālistu Reini Lāci.
Vērtējums:

     [+] [-]

, 2021-05-19 10:10, pirms 3 gadiem
Almants Poikāns ir jaunās paaudzes mankurts, kurš atļaujas nosaukt un apšaubīt vecākās paaudzes fanus kā fanus, kuri atceras Vētras nodevību 1992.gadā un šis mēsls nav ne tikai atzinis savu nodarījumu Latvijas izlasei, kura tāpēc netika uz olimpiādi, bet nav lūdzis publiski piedošanu tās paaudzes faniem par to !
Almant Poikān - tev nav nākotnes kā kārtīgam cilvēkam, būsi kāju slaukāmais tepiķītis dažādiem nodevējiem...

     [+] [-]

, 2021-05-19 11:48, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Almants Poikāns ir jaunās paaudzes mankurts, kurš atļaujas nosaukt un apšaubīt vecākās paaudzes fanus kā fanus, kuri atceras Vētras nodevību 1992.gadā un šis mēsls nav ne tikai atzinis savu nodarījumu Latvijas izlasei, kura tāpēc netika uz olimpiādi, bet nav lūdzis publiski piedošanu tās paaudzes faniem par to !
Almant Poikān - tev nav nākotnes kā kārtīgam cilvēkam, būsi kāju slaukāmais tepiķītis dažādiem nodevējiem...
Beidz ņemties ap šo jautājumu. Basketbols ir tikai sports un nevajag to visu dramatizēt. Es 1992. gadā biju jau pieaudzis, labi atceros visu to situāciju un kontekstu, biju toreiz nikns un dusmīgs, jutos piečakarēts, bet nu un tad.. Ja Vētras un Igora Miglinieka nodarīto sauc par baigo nodevību, tad kāpēc neprotestē pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa Rīgas centrā (Ulmanis 1934. gada likvidēja Saeimu, turpmāk vienpersoniski pieņema lēmumus, tai skaitā, vai atdot pavēli 1940.gadā pretoties okupācijai vai ne)? Kāpēc neprotestē pret Labvakar puišiem, kur visas tolaik populārās trijotnes uzvārdi atrodami VDK kartotēkā, tapat kā daudzi citi tā laika ievērojami kultūras, zinātnes un sporta cilvēki (ieskaitot slaveno V.V.)? Kāpēc neprotestē pret Latvijas sportā joprojām ietekmīgo Savicka kungu, kas ir bijis VDK štata darbinieks un kam joprojām ir plaši sakari Austrumos un viņš šos sakarus atklāti izmanto, lai noturētu no grimšanas Rīgas Dinamo projektu?

  -1 [+] [-]

, 2021-05-19 17:56, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: ... tad kāpēc neprotestē pie Kārļa Ulmaņa pieminekļa Rīgas centrā (Ulmanis 1934. gada likvidēja Saeimu, turpmāk vienpersoniski pieņema lēmumus, tai skaitā, vai atdot pavēli 1940.gadā pretoties okupācijai vai ne)?
K.Ulmanis nevis likvidēja Saeimu, bet apturēja tās darbību uz laiku, bija dots solījums, ka tā tiks atjaunota...tobrīd Eiropā bija populāri autoritāri režīmi, tādi bija arī kaimiņiem - leišiem, poļiem, vāciešiem, krieviem u.c., tobrīd demokrātijai nebija atbalsta, bet Kārlis Ulmanis bija pelnījis pieminekli jau vien par to, ka izaudzināja paaudzi ar Latviju sirdī, bez šīs paaudzes nebūtu iespējama Latvijas neatkarības atjaunošana, savukārt mūsu paaudze ir izaudzinājusi tādus mankurtus kā Almants Poikāns, kas nesola neko labu Latvijas valstij nākotnē...

  +3 [+] [-]

, 2021-05-19 18:07, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Kāpēc neprotestē pret Labvakar puišiem, kur visas tolaik populārās trijotnes uzvārdi atrodami VDK kartotēkā, tapat kā daudzi citi tā laika ievērojami kultūras, zinātnes un sporta cilvēki (ieskaitot slaveno V.V.)?
jāskatās uz darbiem un rīcību, bet ne uz VDK kartiņām, kas neko nepierāda un visas tiesas attaisno šos cilvēkus, jo citu pierādījumu nav....vai Labvakar puiši veicināja Atmodu un neatkarības atgūšanu, tad atbilde ir JĀ!...vai Labvakar puiši kaut kā kavēja šos procesus, tad atbilde ir, ka tādu ziņu nav!
Ko VV kā VDK aģents ir izdarījis?....nostučīja, ka Marčuļonis ārzemju turneju laikā pērk kožļeni?...tie, kas tolaik brauca uz ārzemēm, viens otru uzmanīja, lai neaizmūk no "laimes zemes", kas nozīmē, ka pašu VV kā labāko Eiropas čempionāta spēlētāju uzmanīja daudz vairāk!

  +3 [+] [-]

, 2021-05-19 18:18, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Kāpēc neprotestē pret Latvijas sportā joprojām ietekmīgo Savicka kungu, kas ir bijis VDK štata darbinieks un kam joprojām ir plaši sakari Austrumos un viņš šos sakarus atklāti izmanto, lai noturētu no grimšanas Rīgas Dinamo projektu?
Latvija ir demokrātiska valsts un Dinamo ir Savicka projekts, Dinamo ir klubs, nevajag jaukt klubus ar izlasi..
Vētra var trenēt klubus, vienalga TTT vai Dinamo, bet izlase ir valsts simbols, valsts dod tiesības tai startēt ar valsts karogu un himnu, kurai viņš uzspļāva un nodeva, nav atvainojies faniem par to apvainojumu, ko tiem nodarīja 1992.gadā!
Saki, ka atceries tos laikus?
Redzēji bronzas spēli starp leišiem un krieviem ar mūsu nodevējiem?
Dzirdēji, ko leišu komentētāji izteicās par Vētru, Miglinieku un vispārināja uz pārējiem mums? ... un viņiem bija taisnība!
Par šo Vētram un Migliniekam ir publiski jāatvainojas faniem!

     [+] [-]

, 2021-05-19 18:23, pirms 3 gadiem
Ņemot vērā, ka tā bija PIRMĀ atjaunotās Latvijas izlase, kuras spēli gaidījām 50 gadus, tad tā bija lielāka nodevība no Vētras un Miglinieka, kā ja šodien Porziņģis un Dāvis Bertāns paziņotu, ka maina Latvijas izlasi uz krievu...nez ko tas Almants Poikāns teiktu par Kristapu un Dāvi, ja tas notiktu?...ka tādi laiki?

     [+] [-]

, 2021-05-19 18:29, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: K.Ulmanis nevis likvidēja Saeimu, bet apturēja tās darbību uz laiku, bija dots solījums, ka tā tiks atjaunota...tobrīd Eiropā bija populāri autoritāri režīmi, tādi bija arī kaimiņiem - leišiem, poļiem, vāciešiem, krieviem u.c., tobrīd demokrātijai nebija atbalsta, bet Kārlis Ulmanis bija pelnījis pieminekli jau vien par to, ka izaudzināja paaudzi ar Latviju sirdī, bez šīs paaudzes nebūtu iespējama Latvijas neatkarības atjaunošana, savukārt mūsu paaudze ir izaudzinājusi tādus mankurtus kā Almants Poikāns, kas nesola neko labu Latvijas valstij nākotnē...
Jautājums jau par to, ka 1940. gadā visu noteica Ulmanis un viņam pietuvinātie cilvēki. Tiem, kam bija cits viedoklis, tie vienkārši bija atstumti malā. Tāpēc tā gada jūnijā nekāda diskusija nenotika - bija apmulsums, bailes, neziņa un Ulmaņa lēmums neko nedarīt. Un diez vai var piekrist, ka Ulmanis izaudzināja paaudzi ar Latviju sirdī. Tad no kurienes nāca tie, kas 18. novembrī dibināja Latviju, kas cīnījās brīvības cīņās? Tur bija arī Ulmanis, bet ne jau viņs viens. Bija vēl daudzi citi. Un vēl. Ir liela starpība starp Ulmani pirms 15. maija apvērsuma un to Ulmani, kas bija pēc tam. Tad kuram Ulmanim ir tas piemineklis?

     [+] [-]

, 2021-05-19 18:35, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: jāskatās uz darbiem un rīcību, bet ne uz VDK kartiņām, kas neko nepierāda un visas tiesas attaisno šos cilvēkus, jo citu pierādījumu nav....vai Labvakar puiši veicināja Atmodu un neatkarības atgūšanu, tad atbilde ir JĀ!...vai Labvakar puiši kaut kā kavēja šos procesus, tad atbilde ir, ka tādu ziņu nav!
Ko VV kā VDK aģents ir izdarījis?....nostučīja, ka Marčuļonis ārzemju turneju laikā pērk kožļeni?...tie, kas tolaik brauca uz ārzemēm, viens otru uzmanīja, lai neaizmūk no "laimes zemes", kas nozīmē, ka pašu VV kā labāko Eiropas čempionāta spēlētāju uzmanīja daudz vairāk!
es jau tikai uzdodu jautājumus... Ar to gribēju teikt, ka lietas nav tik vienkāršas. Kā tu Vātram paslidini kādu spriedumu, tā arī šajos gadījumos varētu dažādi spriest. Protams, lietas jāskatās kontekstā. Vilis Lācis arī līdz 1940. gadam bija Ulmaņa režīmam pietuvināts rakstnieks, visai pat populārs, bet beigās izrādījās sirdī kangars. Ojārs Vācietis rakstīja komunismu slavinošus dzejoļus savas karjeras sākumā, bet beigās kļuva par tautā mīlētu dzejnieku, pat tādu kā gaismas staru 80to gadu sākuma visai bezcerīgajā stagnācijā.

     [+] [-]

, 2021-05-19 18:47, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Latvija ir demokrātiska valsts un Dinamo ir Savicka projekts, Dinamo ir klubs, nevajag jaukt klubus ar izlasi..
Vētra var trenēt klubus, vienalga TTT vai Dinamo, bet izlase ir valsts simbols, valsts dod tiesības tai startēt ar valsts karogu un himnu, kurai viņš uzspļāva un nodeva, nav atvainojies faniem par to apvainojumu, ko tiem nodarīja 1992.gadā!
Saki, ka atceries tos laikus?
Redzēji bronzas spēli starp leišiem un krieviem ar mūsu nodevējiem?
Dzirdēji, ko leišu komentētāji izteicās par Vētru, Miglinieku un vispārināja uz pārējiem mums? ... un viņiem bija taisnība!
Par šo Vētram un Migliniekam ir publiski jāatvainojas faniem!
30 gadi pagājuši. Neesmu skatījies un lasījis visas Vētras intervijas un izteikumus posmā no 1992. gada līdz šai dienai. Varbūt tur ir bijusi arī kāda atvainošanās. Varbūt arī nē. Nezinu, bet man tas tagad neliekas tik svarīgi. Bet atceries vienu - izlasi ir jātrenē labākajam speciālistam un šajā brīdī sieviešu basketbolā tas ir Vētra (jā vērtējam latviešu speciālistus). Nevajag "pievilkt" pie izlases klāt lietas, kas nav pašas par sevi būtiskas. Ne jau izlasē jāaudzina patriotisms, izlasei ir jānes rezultāts!!! Tad jau arī Banki, Hārtliju, savulaik Nolanu, Jurzinovu (2006. gadā), Dikeulaku un vēl daudzus citus navarēja ņemt par izlašu treneriem, jo kādi viņi ir Latvijas patrioti. Noteikti Vetras kungs nav mazāks patriots par šiem...

  +2 [+] [-]

, 2021-05-19 18:52, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Jautājums jau par to, ka 1940. gadā visu noteica Ulmanis un viņam pietuvinātie cilvēki. Tiem, kam bija cits viedoklis, tie vienkārši bija atstumti malā. Tāpēc tā gada jūnijā nekāda diskusija nenotika - bija apmulsums, bailes, neziņa un Ulmaņa lēmums neko nedarīt. Un diez vai var piekrist, ka Ulmanis izaudzināja paaudzi ar Latviju sirdī. Tad no kurienes nāca tie, kas 18. novembrī dibināja Latviju, kas cīnījās brīvības cīņās? Tur bija arī Ulmanis, bet ne jau viņs viens. Bija vēl daudzi citi. Un vēl. Ir liela starpība starp Ulmani pirms 15. maija apvērsuma un to Ulmani, kas bija pēc tam. Tad kuram Ulmanim ir tas piemineklis?
par 1940.gadu runājot, ir jāsaprot, ka padomju karaspēks nāca iekšā Latvijā ne tikai no robežas, bet arī no Lietuvas, kurā iegāja nedaudz ātrāk, tādu fronti, kas aptver visu Latvijas robežu, mūsu armija nespētu noturēt...atceroties 2.p.k., varbūt varētu izveidot kādu cietoksni, kaut ko līdzīgu Kurzemei, bet tādu plānu nebija....armija gatavojās kaujām uz robežas, bet ja krievi nāk iekšā pa Bauskas ceļu, tad viss veltīgi....pēc kaujām 1940.-41.gadā izsūtītu visu nāciju kā čečenus, kalmikus...Ulmaņa padošanās dēļ izraidīja pirmskara gados "tikai" ap 20 tūkstošus...ir tak starpība ar 2 miljoniem?

     [+] [-]

, 2021-05-19 18:55, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: es jau tikai uzdodu jautājumus... Ar to gribēju teikt, ka lietas nav tik vienkāršas. Kā tu Vātram paslidini kādu spriedumu, tā arī šajos gadījumos varētu dažādi spriest. Protams, lietas jāskatās kontekstā. Vilis Lācis arī līdz 1940. gadam bija Ulmaņa režīmam pietuvināts rakstnieks, visai pat populārs, bet beigās izrādījās sirdī kangars. Ojārs Vācietis rakstīja komunismu slavinošus dzejoļus savas karjeras sākumā, bet beigās kļuva par tautā mīlētu dzejnieku, pat tādu kā gaismas staru 80to gadu sākuma visai bezcerīgajā stagnācijā.
jā, Vētra ir kā Vilis Lācis....Ojārs Vācietis nožēloja savu nodarīto, viņš visu ir izpircis

     [+] [-]

, 2021-05-19 19:02, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: 30 gadi pagājuši. Neesmu skatījies un lasījis visas Vētras intervijas un izteikumus posmā no 1992. gada līdz šai dienai. Varbūt tur ir bijusi arī kāda atvainošanās. Varbūt arī nē.
Nav atvainojies!
Ir fani, kuri pieprasa, lai Vētra nožēlo izdarīto...tas ir par daudz prasīts, cilvēki parasti nenožēlo izdarīto, ja tas viņam ir devis ieguvumu..pat ja teiktu, tam ticības maz un tad kāda no tā jēga?
Lai nenožēlo, bet atvainojas faniem par aizskartajām jūtām, par leišu teikto patiesību, ka mums viņu (Vētras un Miglinieka) dēļ tas bija jādzird par sevi!

  -1 [+] [-]

, 2021-05-19 19:29, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: Nav atvainojies!
Ir fani, kuri pieprasa, lai Vētra nožēlo izdarīto...tas ir par daudz prasīts, cilvēki parasti nenožēlo izdarīto, ja tas viņam ir devis ieguvumu..pat ja teiktu, tam ticības maz un tad kāda no tā jēga?
Lai nenožēlo, bet atvainojas faniem par aizskartajām jūtām, par leišu teikto patiesību, ka mums viņu (Vētras un Miglinieka) dēļ tas bija jādzird par sevi!
Un tomēr...Jā, šķiet, tāda pārliecinoša atvainošanās nav bijusi, ir kaut ko riņķī apkārt runājis. Bet nu labi. Vai tas tiešām liedz cilvēkam trenēt izlasi? Tad kāpēc Banki ielikām par vīriešu izlases treneri? Jā, no viņa neprasa atvainošanos, bet arī patriotismu viņš tur neaudzinās.. Man liekas, nevajag pārvērtēt prasības izlases trenera amatam! Lai strādā un veicas, lai izdodas!! Un ja vēl spēs izveidot no Latvijas sieviešu izlases kaujniecisku kolektīvu, kas reāli spēs cīnīties par augstām vietām (bet tas noteikti Vetras kungam ir pa spēkam), tad ar to jau viņš liela mērā būs izpircis savus "parādus"...

     [+] [-]

, 2021-05-19 19:43, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: jā, Vētra ir kā Vilis Lācis....Ojārs Vācietis nožēloja savu nodarīto, viņš visu ir izpircis
Viļa Lāča kaitējums ir fiziskās ciešanās izmērams un tiem nodarījumiem nav noilguma. Toreiz uz spēles bija valsts brīvība, tautas liktenis. Tikmēr Vētras nodarījumam ir kāda morāla dimensija un nekas vairāk. Pie tam basketbols tiešam ir tikai sports. Esmu azartisks līdzjutējs, bet ne ultra fans. Sakāpinātas emocijas ap sporta notikumiem ir liekas. Ja Balderis 1977. gadā neaizietu līdzi Tihanovam uz CSKA, tad tajā PSRS izlasē vairāk nekad nespēlētu. Varbūt. Bet vai tāpēc mazāk spožs meistars. Starp citu...Ja runājam par PSRS izlasi, tad es vienmēr biju par tās pretiniekiem, lai ar ko tā spelētu, kādā turnīrā un par kādu titulu cīnītos, vienalga kādā sportā! Arī pret Balderi, pret Valteru un pret visiem lietuviešiem.. Vienalga kas spēlēja, tikai lai PSRS zaudētu. Reti jau tas gadījās, bet, ja gadījās, tad bija lielie prieki...

     [+] [-]

, 2021-05-19 19:45, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Un tomēr...Jā, šķiet, tāda pārliecinoša atvainošanās nav bijusi, ir kaut ko riņķī apkārt runājis. Bet nu labi. Vai tas tiešām liedz cilvēkam trenēt izlasi? Tad kāpēc Banki ielikām par vīriešu izlases treneri? Jā, no viņa neprasa atvainošanos, bet arī patriotismu viņš tur neaudzinās.. Man liekas, nevajag pārvērtēt prasības izlases trenera amatam! Lai strādā un veicas, lai izdodas!! Un ja vēl spēs izveidot no Latvijas sieviešu izlases kaujniecisku kolektīvu, kas reāli spēs cīnīties par augstām vietām (bet tas noteikti Vetras kungam ir pa spēkam), tad ar to jau viņš liela mērā būs izpircis savus "parādus"...
tas, kurš nodevis vienreiz, neatvainojas, jo uzskata, ka darījis pareizi, nodos arī nākošo reizi...atliek pirms spēles ar krieviem, kādam "šabtajam" ieminēties, ka Jekaterinburga meklē jaunu treneri, bet tas būs atkarīgs vai latvietes zaudēs....nu, un Šteinberga, Laksa visu spēli sēdēs uz soliņa....

     [+] [-]

, 2021-05-19 19:52, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: tas, kurš nodevis vienreiz, neatvainojas, jo uzskata, ka darījis pareizi, nodos arī nākošo reizi...atliek pirms spēles ar krieviem, kādam "šabtajam" ieminēties, ka Jekaterinburga meklē jaunu treneri, bet tas būs atkarīgs vai latvietes zaudēs....nu, un Šteinberga, Laksa visu spēli sēdēs uz soliņa....
Tās ir tikai tavas iedomas...

     [+] [-]

, 2021-05-19 22:40, pirms 3 gadiem
Varēja uzjautāt, cik 1991.gadā ilgi nācās domāt, vai arī ātri sanāca lēmumu pieņemt.. tik tā, intereses pēc!

     [+] [-]

, 2021-05-20 00:14, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: K.Ulmanis nevis likvidēja Saeimu, bet apturēja tās darbību uz laiku
Cik bija plānots 6 gadu vietā? 16? 26? Bl, kaut ko tik stulbu sen nebiju dzirdējis.

     [+] [-]

, 2021-05-20 10:52, pirms 3 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Cik bija plānots 6 gadu vietā? 16? 26? Bl, kaut ko tik stulbu sen nebiju dzirdējis.
tev ir virspusējas zināšanas par LV vēsturi....protams, šodien nav iespējams teikt kā būtu ja būtu...Saeimu atlaida dēļ tā bardaka, kas notiek arī patreiz....arī šodien daudzi uzskatīs, ka autoritārs līderis šo pandēmijas krīzi novadītu labāk....un 1934.gadā tādu domātāju bija vairākums, kas zin - ja vairākums atkal vēlētos Saeimu, tad tā tiktu atjaunota vēl pie Ulmaņa...viņš ņēma vērā latviešu tautas viedokli