Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jahovičs: ''Meklējam garo spēlētāju, kas varētu palīdzēt ''play-in'' spēlēs''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jahovičs: ''Meklējam garo spēlētāju, kas varētu palīdzēt ''play-in'' spēlēs''
Gatis Jahovičs. Foto: VEF Rīga

''VEF Rīga'' prezidents Gatis Jahovičs sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka pēc nobrukušā darījuma ar Frenku Haselu vienība turpinās meklēt pastiprinājumus garajā galā, taču Eiropas spēlētāju vidū. Savukārt esošie ārzemnieki kā Devondriks Vokers un Rons Karijs līdz šim ne līdz galam attaisnojuši uz sevi liktās cerības - ar viņiem vienošanās pagaidām ir līdz ''play-in'' spēļu beigām.

Astoņkārtējā Latvijas basketbola līgas (LBL) čempione ''VEF Rīga'' šo FIBA Čempionu līgas sezonu savā apakšgrupā noslēdza trešajā vietā ar bilanci divi panākumi un četri zaudējumi. Tas ļāva rīdziniekiem turpināt turnīru ''play-in'' izspēlē, kur sērijā līdz divām uzvarām pret Francijas ''Dijon'' noskaidrosies vienība, kas iekļūs ''Top16''. Pirmā spēle Francijā paredzēta uzreiz pēc gadu mijas - 4. janvārī.

Iekļūšanu Čempionu līgas ''Top16'' VEF izvirzīja kā vienu no sezonas mērķiem un sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' kluba prezidents Gatis Jahovičs pauda, ka šobrīd ir paveikts puse no darba, lai to izpildītu. ''Pēc pirmajām zaudētajām spēlēm mums bija maza cerība palikt pirmajiem. Spēle kvalitātes ziņā bija laba, tomēr dažos zaudējumos pietrūka tikai mazliet - piemēram, Itālijā pirmajā spēlē labi sākām, bijām vadībā, tomēr mūs iegāza muļķīgas kļūdas galotnē.'' Tieši pirmais zaudējums pret ''Treviso'' bijis sāpīgākais no turnīra tabulas viedokļa, jo šāda veida uzvara izbraukumā vairotu spēlētāju ticību pār saviem spēkiem.

Lai arī pirms grupu turnīra šķietami likās, ka VEF divas reizes apspēlēs ungāru ''Falco Szombathely'', beigās tieši šī komanda izcīnīja pirmo vietu grupā, kamēr grands Atēnu AEK no tālākās cīņas izstājās. ''Kad uzzinājām izlozi, tad ''Treviso'' un AEK bija zināmi vārdi ar atrašanos augstāk virs mums rangā. Šķita, ka pret ''Falco'' ies visvieglāk, taču dzīvē viss izrādījās citādāk,'' grupas rezultātu vērtēja Jahovičs.

Pēdējās spēles VEF aizvadīja ar būtiskiem iztrūkumiem sastāvā - tā, piemēram, pēdējā apakšgrupas mačā pret ''Falco Szombathely'' nespēlēja trīs leģionāri - Aleksandrs Madsens, Reišons Hemondss un Džeilens Railijs. Visvieglākais savainojums ir Railijam, kamēr abu pārējo leģionāru dalība jau pirmajā ''play-in'' spēlē ir apšaubāma. ''Aleksandram ir muguras trauma, un šī brīža versija ir, ka viņš varētu atgriezties janvāra vidū. Spēlēšana pirmajā spēlē pret ''Dijon'' ir apšaubāma. Hemondsam ir sejas kaula lūzums, un arī ārstu ieteikums ir izlaist līdz aptuveni janvāra vidum. Railijam ir cirkšņa savainojums, taču viņš spēlēs,'' esošo lazareti VEF skaidroja prezidents.

Līdz ar būtiskajiem iztrūkumiem VEF lūkojās spēlētāju tirgū pēc papildinājuma un tādu atrada Frenka Hasela personā, taču Covid-19 liegs basketbolistiem pievienoties rīdziniekiem. ''Vakar viņš mūs informēja par pozitīvām Covid-19 analīzēm, tāpēc darījums ir nojucis,'' portālam atklāja Jahovičs, paužot, ka nākamie meklējumi noritēs Eiropas basketbolistu vidū. ''Skatāmies tādu spēlētāju, kas atbilst mūsu iespējām un vajadzībām. Zinot, cik mums ir maz laika, tad raudzīsimies Eiropā. Meklējam garo spēlētāju, kas varētu mums palīdzēt ''play-in'' spēlēs.'' Šī nav pirmā reize, kad šogad saistībā ar Covid-19 nobrūk kāda spēlētāja darījums. Vasarā ceļi šķīrās ar Kvinsiju Fordu, kurš atteicās no līgumā paredzētās obligātās vakcinācijas pret Covid-19.

Čempionu līgā komandas rezultatīvākie ir trīs - Kristers Zoriks un Džeilens Railijs ar 14 punktiem vidēji spēlē, bet Rons Karijs pievienojis 13.3 punktus. Jahovičs atklāja, ka ar diviem viesspēlētājiem - Ronu Kariju un Devondriku Vokeru vienošanās noslēgtas līdz ''play-in'' sērijas beigām, pēc tām vērtējot, vai sadarbība tiks pagarināta. Prezidents gan nebija līdz galam apmierināts ar abu līdzšinējo sniegumu: ''Uzskatu, ka viņi var spēlēt labāk. Vokers ne vienmēr spēlē izliekas ar visu atdevi, kamēr Karijs ļoti cenšas, taču, ja ir jāpilda pienākumi, kas ir ārpus viņa komforta zonas, tad rodas problēmas.'' Tieši latviešu spēlētāju sniegumā ir lielāka stabilitāte, kamēr ārzemnieki šajā sezonā nav bijuši tik vienmērīgi, lai gan tieši no viņiem tiek sagaidīts līderu cienīga spēle.

''Play-in'' pret ''Dijon'' pirmā spēle 4. janvārī paredzēta Francijā, bet atbildes mačs 11. janvārī Rīgā. Nepieciešamības gadījumā izšķirošā trešā spēle plānota 18. janvārī ''Dijon'' laukumā.

     [+] [-]

, 2021-12-27 17:06, pirms 2 gadiem
Baigie profiņi skaitās, ja viens zaudējums viesos sagrauj ticību spēkiem.
Spēli zaudē treneris, bet uzvar komanda. Tur arī problēma jāmeklē.