Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Nākamajā sezonā Latvijas-Igaunijas līgā varētu spēlēt Ukrainas basketbola klubi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Nākamajā sezonā Latvijas-Igaunijas līgā varētu spēlēt Ukrainas basketbola klubi
Kristaps Janičenoks. Foto: Facebook.com

Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks raidierakstā ''Basketstudija 2+1'' atklāja, nākamajā Latvijas-Igaunijas basketbola līgas sezonā varētu piedalīties arī vienības no Ukrainas.

''Ir ļoti liela interese no spēcīgiem Ukrainas klubiem. Pašlaik aktīvi pie tā strādājam. Vairāk gan negribētu neko teikt. Esam arī vienojušies ar igauņiem, ka ukraiņu klubi vai klubs nākamajā sezonā varētu spēlēt Latvijā. Tas, manuprāt, kopējam basketbola līmenim iedotu vilkmi - citu prestižu un citu līmeni gan Latvijas pusei, gan Igaunijas pusei, gan arī skatītājiem,'' raidierakstā ''Basketstudija 2+1'' sacīja Latvijas basketbola līgu direktors Kristaps Janičenoks.

Tāpat Janičenoks piebilda, ka Ukrainas klubi Latvijā varētu bāzēties ne tikai Rīgā.

Pēc medija ''Delfi'' rīcībā esošās informācijas viena no potenciālajām apvienotās līgas dalībniecēm ir ''Kyiv Basket'', ko trenē Ainars Bagatskis. Janičenoks šo informāciju gan nekomentēja.

Krievijai iebrūkot Ukrainā un uzsākot karu, tika pārtraukts basketbola čempionāts. Līdz 24. februārim Toms Leimanis un Lauris Blaus pārstāvēja ''Odessa'', Ainars Bagatskis trenēja ''Kyiv Basket'', bet brāļi Miglinieki vadīja citu Kijivas klubu ''Budivelnyk''.

Jau ziņojām, ka Ainara Bagatska trenētā Ukrainas izlase 1. un 7. jūlijā Rīgā aizvadīs pasaules kausa kvalifikācijas mačus, uzņemot attiecīgi Gruziju un Spāniju.

Izmantotie resursi:
Kristaps Janičenoks "Basketstudijā 2+1": “Ir...
https://www.delfi.lv/sports/news/ba...

  -1 [+] [-]

, 2022-05-26 18:19, pirms 2 gadiem
Tie ukr klubi būs nabagu nabagi... Bagijam laiks atrast normālo klubu.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-26 18:54, pirms 2 gadiem
Super ideja! Malači

  +1 [+] [-]

, 2022-05-26 19:26, pirms 2 gadiem
Vēl viena laba ziņa. Zemgale Mestis līgā, pie mums spēlēs ukraiņu klubi. Jo vairāk izejam pasaulē , jo atvērtāki citiem jo lielāka interese, izaugsmes iespējas.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-26 20:45, pirms 2 gadiem
malaks rakstīja: Tie ukr klubi būs nabagu nabagi... Bagijam laiks atrast normālo klubu.
Vienīgais nabags esi tu

     [+] [-]

, 2022-05-26 20:46, pirms 2 gadiem
Jautājums, kurš viņus sponsorēs?