Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Visas Igaunijas trofejas sakrājušais Kaufmanis atgriežas Valmierā

Emils Ozerinskis

Visas Igaunijas trofejas sakrājušais Kaufmanis atgriežas Valmierā
Jānis Kaufmanis. Foto: Renārs Koris

Valmieras basketbolists Jānis Kaufmanis pēc sezonas Igaunijas basketbola flagmanī Tallinas "Kalev/Cramo" atgriežas dzimtajā pilsētā un nākamsezon spēlēs "Valmiera Glass/ViA" vienības rindās pie trenera Edmunda Valeiko.

Aizvadītajā sezonā 31 gadu vecais un 185 cm garais aizsargs Jānis Kaufmanis izcīnīja visus titulus, kurus Igaunijas basketbolā iespējams sakrāt. Decembrī Kauča kopā ar "Kalev/Cramo" svinēja triumfu Igaunijas kausā. Aprīlī Kaufmanis ar savu enerģisko spēli kaldināja Tallinas komandas triumfu "Pafbet" Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas finālsešinieka turnīrā, savukārt maijā komanda nokārtoja uzvaru arī Igaunijas čempionātā.

Igaunijas galvaspilsētas komandas rindās Kaufmanis aizvadītajā sezonā spēlēja arī Krievijas atklātajā čempionātā. Vienotās līgas turnīra 19 spēlēs valmierietis guva 4,9 punktus. Savukārt Latvijas - Igaunijas apvienotās līgas 25 mačos aizsarga rēķinā 7,7 punkti, 2,2 atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles.

2007. gadā Kaufmanis bija Vara Krūmiņa vadītās Latvijas U18 izlases dalībnieks. Šī izlase kļuva par pirmo Latvijas jaunatnes izlasi, kas spēja izcīnīt Eiropas čempionāta medaļu, pārvedot mājās bronzu. Karjeru aizsargs iesāka "Valmierā", bet pirmais gads ārpus dzimtās pilsētas Kaufmanim bija "VEF Rīga" sastāvā. Rīdzinieki 2011./2012. gada sezonā tika pie valsts čempiontitula, bet Kaufmanim sezona beidzās pāragri ceļgala savainojuma dēļ. 2013. gadā Kaufmanis bija atpakaļ mājās, kaldinot "Valmierai" LBL bronzas medaļu. Pirmajās leģionāra gaitās Kaufmanis devās uz Spānijas otro līgu "Forca Lleida" komandu, bet pēc atgriešanās no Spānijas Kaufmanis palīdzēja valmieroešiem izcīnīt Latvijas čempiontitulu.

Pēc vairākiem Valmierā pavadītiem gadiem 2018./2019. gada sezonā aizsargs pievienojās "Ventspils" komandas rindām, taču pacīnīties sezonas izšķirošajās cīņās liedza Covid-19 pandēmija, kas apturēja sezonu. Pagājušajā gadā Kaufmanis devās uz ziemeļiem, papildinot Roberta Štelmahera vadīto komandu.

Jāņa Kaufmaņa komentārs: "Man ir prieks atkal atgriezties savā dzimtajā pilsētā un palīdzēt tās basketbola komandai! Valmieras komanda ir ļoti labi nokomplektēta, ir jauns treneris un varu apsolīt, ka ceļu negriezīsiem nevienam! Ne tikai negriezīsim, bet jāsāk arī uzvarēt jau no pirmajām spēlēm - tāpēc esmu te ieradies - dot savu pienesumu un palīdzēt izcīnīt uzvaras! Ceru, ka būs atļauti līdzjutēji tribīnēs un varēsim kopīgi izbaudīt lielisko basketbola atmosfēru Valmieras Olimpiskajā centrā!"

Roberta Zeiles komantārs: "Jānis atgriežas Valmierā pēc divu gadu prombūtnes, kuras laikā paspējis uzkrāt pieredzi tādās komandās, kā "Ventspils" un Tallinas "Kalev/Cramo". Pirms trīs gadiem Jānim bija izcila sezona kā komandas līderim un vienmēr labi spēlējis tieši mājās. Viņš ir tas spēlētājs, kurš ir ļoti spēcīgs individuāli, spēj izšķirt spēles likteni un parāda nevainojamu raksturu spēļu galotnēs. Nešaubos ne mirkli, ka ar šis sezonas komandas sastāvu, Jānis sevi noteikti parādīs kā komandas līderi un vedīs Valmieru pretī jaunām uzvarām."

Pirmo reizi kopš 2016. gada Jānim Kaufmanim būs iespēja spēlēt kopā ar savu brāli Edgaru, kurš pēdējos gadus pavadījis ASV.

"Valmiera Glass/ViA" sastāvs

SpēlētājsPoz.Dz.g.AugumsKomanda 2020/21
Jānis KaufmanisSG1989.185 cmKalev/Cramo (Igaunija)
Edgars KaufmanisSG1999.193 cmBemidji State (NCAA)
Kārlis ApsītisSG/SF1992.201cmValmiera Glass/ViA
Valters LiepiņšSF1998.198 cmValmiera Glass/ViA
Jānis EngersSF1995.200 cmValmiera Glass/ViA
Ervīns JonātsPF1991.203 cmValmiera Glass/ViA
Klāvs DubultsC1996.204 cmValmiera Glass/ViA
Viktors IļjinsC1991.212 cmPhoenix Brussels (Beļģija)

Jānis Kaufmanis ir visvairāk punktu sakrājušais basketbolists Valmieras basketbola vēsturē kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas. Kaufmanis apsteidzis tādus Valmieras basketbolam leģendārus spēlētājus kā Sandis Amoliņš un Dainis Bertāns, kuru formas tērpu numuri iemūžināti pie Valmieras Olimpiskā centra griestiem.

     [+] [-]

, 2021-08-27 15:37, pirms 3 gadiem
Andzits priecīgs 🙈😂

     [+] [-]

, 2021-08-27 16:02, pirms 3 gadiem
Elksnis nepaliek?

     [+] [-]

, 2021-08-27 16:11, pirms 3 gadiem
BOMBA! #ValmieraMilBasketbolu

     [+] [-]

, 2021-08-27 17:34, pirms 3 gadiem
Guru no geto rakstīja: Elksnis nepaliek?
Edmundam divu gadu līgums ar Tartu.