Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jahovičs: ''VEF komplektācija nav noslēgta. Viena leģionāra vietā var nākt cits''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Jahovičs: ''VEF komplektācija nav noslēgta. Viena leģionāra vietā var nākt cits''
Gatis Jahovičs. Foto: VEF Rīga

Latvijas spēcīgākās basketbola komandas ''VEF Rīga'' prezidents Gatis Jahovičs sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atklāja, ka komplektācija gaidāmajai sezonai nav noslēgta. 2021./2022. gada sezonā VEF spēlēs pieci leģionāri, taču iespējams izmaiņas, un ar vienu leģionāru tiks priekšlaicīgi pārtraukta sadarbība, kura vietā tiks parakstīts cits ārzemnieks. Skaidrību plānots rast tuvāko dienu laikā.

Latvijas spēcīgākā basketbola komanda ''VEF Rīga'' turpina gatavoties jaunajai sezonai. Līdz šim vienība parakstījusi piecus leģionārus un sešus vietējos basketbolistus. Kā pēdējais pastiprinājums svētdien tika paziņots amerikāņu uzbrucējs Devondriks Vokers, kurš iepriekšējā sezonā kļuva par Jaunzēlandes līgas izslēgšanas cīņu rezultatīvāko basketbolistu.

Kā portālam ''Sportacentrs.com'' atzina ''VEF Rīga'' prezidents Gatis Jahovičs komplektācija sezonai vēl nav noslēgta. Zināms, ka komandā spēlēs pieci leģionāri, bet iespējamas korekcijas saistībā ar kādu no ārzemniekiem, ar kuru šovasar panākta vienošanās. Viņa vietu varētu ieņemt cits leģionārs.: ''Vēl esam procesā. Ir radušās zināmas domstarpības ar vienu ārzemnieku, kuru iepriekš parakstījām, tāpēc vedam pārrunas ar vienu citu leģionāru. Skaidrība būs tuvāko dienu laikā.''

Jahovičs atzina, ka šajā starpsezonā komplektācija bijusi sarežģītāka, jo vēlāk kā citkārt apjausts, ka kārtējo sezonu komandu nāksies būvēt no jauna. To ietekmēja fakts, ka vairākiem spēlētājiem kā Aleksandram Madsenam un Kailam Olmenam bija iestrādāta izpirkuma iespēja līgumā. Ja Madsenam līdz 30. jūnijam, tad Olmenam 15. jūlijam. ''Olmena paziņojumu saņēmām pēdējā dienā. Kamēr nokārtojām visas formalitātes un iedevām brīvlaišanas vēstuli, bija jau jūlija beigas.'' Gatavošanos un komplektāciju sarežģījis arīdzan vakcinācijas jautājums, jo Latvijā ir grūtības ar ASV sertifikātu nolasīšanu.

Kopumā komplektācijas akcenti nav mainījušies, vispirms parakstot latviešu basketbolistus un vēlāk trūkstošās pozīcijas aizlāpot ar ārzemniekiem. Uzrunāti esot daudzi latviešu basketbolisti, taču daži vēlējušies sevi apliecināt leģionāra gaitās, kamēr citiem bijušas prāvākas finansiālās prasības. ''Uzrunājām tos latviešu basketbolistus, kuri mums interesēja, atbilda finansiālajām iespējām un iespējamajam līmenim. Spēles stila ziņā turpināsim spēlēt ātru basketbolu, jo nav mums sastāvā smagnēju centru. Ceru, ka Iļja Gromovs spēs šādam stilam ātri pielāgoties.''

No leģionāriem šajā starpsezonā parakstīti Aleksandrs Madsens, Džeilens Railijs, Rons Karijs, Devondriks Vokers un Kvinsijs Fords. ''Šobrīd mēs parakstām statistiku. Iepriekšējā sezonā, kad parakstījām Kaizeru un Olmenu, tad arī visi teica, kas tie par spēlētājiem. Viens ir statistika, bet otrs, ko dod komandai. Vienā komandā spēlētājs var būt līderis, bet citā rodas domstarpības ar treneri vai ir saņēmis neīsto lomu, kas ietekmē sniegumu,'' par plašākai publikai nezināmajiem viesspēlētājiem izteicās Jahovičs. VEF prezidents bilda, ka bijuši gadījumi, kad kāds cits noskatīts spēlētājs pirms roku paspiešanas saņēmis labāku piedāvājumu citviet, kamēr ar dažiem no šajā starpsezonā parakstītajiem vienošanās panākta ātri. Atzīmi par komplektāciju Jahovičs vēl nevēlējās likt, paužot, ka jāsagaida pirmās sezonas spēles.

Mērķi komandai ir skaidri - uzvara Latvijas basketbola līgā un Latvijas kausa izcīņā, pirmo reizi izcīnīt Latvijas-Igaunijas līgas trofeju, kā arī iekļūt starp 16 labākajām FIBA Čempionu līgā. VEF ielozēts vienā grupā ar Atēnu AEK, ungāru ''Falco Szombathely'' un kvalifikācijas B grupas uzvarētāju, kas pēc Jahoviča vārdiem, visticamāk, būs Minskas ''Tsmoki'' vai itāļu ''Nutribullet Treviso''. Kluba prezidents izlozi vērtējis kā labu: ''Teiktu, ka veiksmīga izloze. Citās grupās grandi un nosacītie favorīti ir ar iespaidīgākiem vārdiem. Mūsu grupā pēc nosaukuma favorīte ir AEK, kamēr ar pārējām komandām varēsim cīnīties un uzvarēt.'' FIBA Čempionu līga uz šo sezonu mainījusi formātu, kas ļaus arī trešo vietu ieguvējām piedalīties cīņā par iekļūšanu Top16, jo notiks ''play-in'' tipa pārspēles, kura formāts daļēji aizgūts no NBA.

''VEF Rīga'' sastāvs

SpēlētājsPoz.Dz.g.Aug.Komanda 2021
Džeilens Railijs11993.182 cmPorto (Portugāle)
Emīls Krūmiņš12001.185 cmVEF Rīga
Kristers Zoriks1/21998.193 cmVEF Rīga
Rons Karijs21993.191 cmAlba Fehervar (Ungārija)
Artis Ate2/31989.192 cmVEF Rīga
Devondriks Vokers2/31992.196 cmHawke's Bay Hawks (Jaunzēlande)
Kvinsijs Fords3/41993.203 cmPromitheas (Grieķija)
Māris Gulbis3/41985.200 cmVentspils
Anrijs Miška42000.207 cmLatvijas Universitāte
Aleksandrs Madsens4/51995.208 cmVEF Rīga
Iļja Gromovs51994.208 cmLiepāja

     [+] [-]

, 2021-08-23 17:17, pirms 3 gadiem
...Līdz šim vienība parakstījusi četrus leģionārus....

     [+] [-]

, 2021-08-23 19:01, pirms 3 gadiem
nahren pensionārs Gulbis? 36 gadi

     [+] [-]

, 2021-08-23 19:19, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: nahren pensionārs Gulbis? 36 gadi
Varbut tapec, jo labs un pieredzejis speletajs?

  +1 [+] [-]

, 2021-08-23 19:56, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: nahren pensionārs Gulbis? 36 gadi
Komandā ir vajadzīgs kāds pieredzējis kadrs. Skaidrs, ka Gulbis nebūs pamatspēlētājs un caur viņu spēle neies, tomēr uz soliņa un ģērbtuvē, kā arī treniņos Gulbis būs ļoti labs palīgs.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-23 22:30, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: nahren pensionārs Gulbis? 36 gadi
Es arī viņu īpaši negaidu, bet es arī komandu saprotu, jo mums nav diži lielas izvēles no vietējiem, kurus tam līmenim paņemt

  +3 [+] [-]

, 2021-08-24 00:12, pirms 3 gadiem
Ja VEF varēja labi kapāties pret Burgos un tiem grieku Peresteri, tad kāpēc Gatis uzskata, ka nevar uzvarēt AEK ???
Tie nav ne Olympiacos ne Panathinaikos !

     [+] [-]

, 2021-08-24 10:43, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Ja VEF varēja labi kapāties pret Burgos un tiem grieku Peresteri, tad kāpēc Gatis uzskata, ka nevar uzvarēt AEK ???
Tie nav ne Olympiacos ne Panathinaikos !
AEK komplektācija pagaidām ok iet bet vefs vai spēs aizvietot Olmenu un Kaizeru to rādīs pirmās spēles tikai

     [+] [-]

, 2021-08-24 15:39, pirms 3 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Komandā ir vajadzīgs kāds pieredzējis kadrs. Skaidrs, ka Gulbis nebūs pamatspēlētājs un caur viņu spēle neies, tomēr uz soliņa un ģērbtuvē, kā arī treniņos Gulbis būs ļoti labs palīgs.
Unikums, kaut kas nedzirdēts, pērk spēlētāju, kurš palīdzēs uz soliņa citām sviedrus noslaucīt un ģērptuvē muguru nomazgāt tāds sviests vēl nebija dzirdēts...

     [+] [-]

, 2021-08-30 10:06, pirms 3 gadiem
serbs rakstīja: nahren pensionārs Gulbis? 36 gadi
Tāpēc lai pretinieks būtu vājāks, Gulbis var noderēt savām 5-7 minūtēm, citā konkurentu komandā būtu viens no vilcējiem