Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

ČL: Ukrainas čempione "Prometey" "play-in" izšķirošajā spēlē uzvar Jeruzālemē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

ČL: Ukrainas čempione "Prometey" "play-in" izšķirošajā spēlē uzvar Jeruzālemē
Slobožanskes "Prometey" basketbolisti svin iekļūšanu FIBA Čempionu līgas "top 16" posmā. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgā šovakar tika aizvadīta pēdējā "play-in" kārtas spēle, kurā Ukrainas čempionvienība Slobožanskes "Prometey" izbraukumā ar 85:75 pārspēja Jeruzālemes "Hapoel", sērijā triumfējot ar 2-1.

• Sērijas pirmajā cīņā "Hapoel" savā laukumā bija pārāka ar pārliecinošu 95:70, savukārt atbildes mačā Ukrainā "Prometey" likvidēja ievērojamu deficītu, ar 82:79 uzvarot pagarinājumā.

Viesi no Ukrainas ļoti jaudīgi uzsāka spēli, gūstot pirmos deviņus punktus un pirmajā ceturksnī esot pārāki ar 27:12. "Hapoel" atbildēja ar iespaidīgu otrās ceturtdaļas ievadu, pirmajās četrās minūtēs veicot 11:0 izrāvienu, kas mājiniekiem ļāva pietuvoties līdz 23:27.

• Mača turpinājumā "Prometey" ne reizi neizlaida vadības grožus no rokām, kaut trešās desmitminūtes beigās Jeruzālemes klubs pietuvojās nieka viena punkta attālumā - 55:56. Izšķirošajos un kritiskākajos brīžos "Prometey" sastāvā līderu lomas veiksmīgi uzņēmās amerikāņu leģionāri D'Andželo Harisons, Dīdžejs Stīvenss un Dīdžejs Kenedijs.

Šosezon Ukrainas Superlīgā 24 uzvaras 24 spēlēs guvušās "Prometey" rindās ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Harisons. 17 punktus un deviņas atlēkušās pievienoja Kenedijs. Uzvarētāju labā produktīvi cīnījās arī Stīvenss - 15 punkti, kā arī piecas bumbas zem groziem. "Hapoel" sastāvā 19 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles Beļģijas basketbolistam Retēnam Obasoānam.

• "Top 16" posmā "Prometey" spēkosies K grupā pret Malagas "Unicaja", Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania" un Ostendes "Filou".

FIBA Čempionu līgas "Top 16"

I grupaJ grupaK grupaL grupa
Ludwigsburg (1-0)Tofaş (1-0)Cluj-Napoca (0-1)Tenerife (1-0)
Dijon (0-1)Darüşşafaka (0-1)Unicaja (1-0)Strasbourg (1-0)
GalatasarayTrevisoPrometeyRytas (0-1)
Hapoel HolonManresaOostendeSzombathely (0-1)

Izmantotie resursi:
https://www.championsleague.basketb...