Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Madsens pateicas VEF par traumas sadziedēšanu: "Nekad nebiju redzējis tādu attieksmi"

Agris Suveizda

Madsens pateicas VEF par traumas sadziedēšanu: "Nekad nebiju redzējis tādu attieksmi"
Aleksanders Madsens. Foto: basket.lv

"VEF Rīga" centra spēlētājs Aleksanders Madsens savā līdzšinējā karjerā nebija piedzīvojis, ka kāda komanda tik ļoti ziedotos spēlētāju labā, pēc Latvijas čempiontitula izcīnīšanas sarunā ar aģentūru LETA pauda somu basketbolists.

"VEF Rīga" ceturtdien Rīgā uzvarēja piektajā "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēlē un nodrošināja valsts čempiontitulu. "VEF Rīga" pieveica "Ventspili" ar 93:92 (25:18, 15:32, 27:18, 26:24), sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 uzvaru svinot rīdziniekiem. Madsens finālsērijas piektajā mačā guva 17 punktus, izcīnīja septiņas bumbas zem groziem un izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus.

"Ļoti daudz emociju, kuras vārdos grūti izteikt. Šeit esmu bijis jau trīs sezonas - tik ilgi, cik nevienā citā komandā. "VEF Rīga" klubs manā labā ir ļoti daudz darījis un bijis ar mani kopā ne tikai labajos brīžos, bet arī sliktajos. Esmu ļoti pateicīgs klubam par šiem trīs gadiem. Redzēsim, kā būs, nākamajā gadā varbūt būšu šeit, varbūt arī ne. Šī bija smaga sezona ar visiem kāpumiem un kritumiem. "Ventspils" pret mums parādīja neticami lielisku sniegumu un lika mums smagi strādāt. Varu tikai noņemt cepuri viņu priekšā," pirmajos iespaidos par izcīnīto zelta medaļu stāstīja Madsens.

Lielu daļu sezonas 27 gadus vecais basketbolists izlaida, jo bija jāārstē muguras lejasdaļas trauma. Lai gan vienubrīd nebija skaidrības, vai viņš varēs turpināt sezonu, Madsens atgriezās laukumā un ar rīdziniekiem izcīnīja visus trīs titulus - Latvijas kausu, Latvijas-Igaunijas līgas titulu un LBL titulu. "Klubs darīja fantastisku darbu manā labā un nevienā brīdī nepadevās. Kad uzzinājām, ka šis savainojums var likt izlaist trīs mēnešus, piedzīvoju tādu attieksmi, kādu savā mūžā vēl nebiju piedzīvojis. Dažas stundas pēc tam saņēmu īsziņu no trenera Jevgeņija [Kosuškina], lai nākamajā dienā ierodos stundu pirms treniņa. Viņš nolaida zemāk grozu, pielika krēslu un sākām visu no pamatiem. Nekad nebiju redzējis, ka komanda basketbolistu labā tik ļoti ziedotos. Nav daudz tādu klubu, kas gatavi investēt savu laiku, palīdzot basketbolistiem šādā veidā," stāstīja Madsens.

Latvijas kausa izcīņā Madsens tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju un pirmo reizi karjerā tika pie MVP balvas. "Tā ir individuāla trofeja, kuru basketbolists dabū, ja komandas biedri sekmē viņa nonākšanu labās pozīcijās. Komandas tituli gan ir nozīmīgāki par individuālajiem apbalvojumiem. Man nav mērķis saņemt individuālās balvas, galvenais ir komandas panākumi," uzsvēra Madsens.

Viņš gan minēja, ka ilga laika atpūtai nebūs, jo Somijas izlasei vasarā jācīnās 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijā un arī Eiropas čempionāta finālturnīrā. Madsens cer, ka izlasei talkā dosies somu basketbola zvaigzne Lauri Markanens, kurš spēlē Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). "Iespējams, kādas divas nedēļas varēšu atpūsties un tad jau būs izlases spēles Pasaules kausa kvalifikācijā. Esam labā pozīcijā Pasaules kausa kvalifikācijā un cerams, ka spēsim cīnīties par ceļazīmi. Ceru redzēt Lauri izlasē un arī viņš to grib, jo saprot, cik daudz viņš nozīmē Somijai un cik labs palīgs viņš var būt. Somijā būt nacionālajā izlasē - tas ir liels lepnums. Ceru, arī ka būs daudz skatītāju uz mūsu izlases spēlēm," stāstīja Madsens.

"VEF Rīga" par Latvijas čempioni kronēta deviņas reizes.

     [+] [-]

, 2022-05-20 00:02, pirms 2 gadiem
Paldies, Alex!