Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Par LBL labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Kristaps Dārgais

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Par LBL labāko aizsardzības spēlētāju atzīts Kristaps Dārgais
Raimonds Vējonis un Kristaps Dārgais. Foto: LBS Twitter

Vakar par 2022. gada Latvijas čempioniem basketbolā kļuva ''VEF Rīga''. Bez čempionu apbalvošanas tika pasniegtas arī individuālās balvas vairākās kategorijās. Labākais aizsardzības spēlētājs Kristaps Dārgais un progresējušākais basketbolists Dāvids Vīksne savas balvas saņēma pēc bronzas sērijas noslēguma.

Par gada aizsardzības speciālistu tika atzīts ''Ogres'' līderis Kristaps Dārgais. Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs Dārgais piedalījās 11 mačos, vidēji laukumā pavadīdams 31:15 minūtes. Uzbrucējs atzīmējās ar 10,6 punktiem, 11,7 atlēkušajām bumbām un 4,6 rezultatīvām piespēlēm. Tāpat Dārgais ik maču pārtvēra 1,1 bumbu un bloķēja 0,5 pretinieku metienus.

''Latvijas Universitātes'' līderis Dāvids Vīksne izpelnījās progresa apbalvojumu. Siguldietis LBL play-off cīņās atzīmējās ar 16,1 punktu, 5,5 atlēkušajām bumbām un 2,2 piespēlēm. Vīksne ar ļoti augstu precizitāti realizēja divpunktu metienus, trāpīdams 61,2%. Viņa pārstāvētās komandas galvenais treneris Guntis Endzels saņēma atzinību kategorijā ''solis uz priekšu''.

Jānis Gailītis tika atzīts par gada treneri, viņa vadītajai VEF arī izcīnot čempiontitulu. Deviņkārtējā LBL trofejas ieguvēja arī izpelnījās apbalvojumu par labāko darbu ar līdzjutējiem. Latvijas vicečempionu ''Ventspils'' ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics saņēma koleģialitātes balvu.

Izmantotie resursi:
https://basket.lv/lbllsbl/pafbet-la...

     [+] [-]

, 2022-05-20 10:40, pirms 2 gadiem
Dārgais tač' ir spraušanas speciālists.