Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL nosauc individuālo balvu ieguvējus; Māris Gulbis rezultatīvākais spēlētājs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

LBL nosauc individuālo balvu ieguvējus; Māris Gulbis rezultatīvākais spēlētājs
Māris Gulbis (BK "Ventspils"). Foto: Ritvars Raits

Latvijas basketbola līga (LBL) paziņojusi individuālo balvu ieguvējus deviņās nominācijās. Par sezonas rezultatīvāko spēlētāju ar vidēji 16 gūtiem punktiem spēlē kļuvis BK ''Ventspils'' kapteinis Māris Gulbis, BK ''Ogre'' basketbolists Kristaps Dārgais bijis labākais cīnītājs zem groza, kamēr Renārs Birkāns - labākais piespēlētājs.

Latvijas basketbola līgā (LBL) šobrīd norit finālsērija, kurā ''VEF Rīga'' piektdien nonāca vienas uzvaras attālumā no astotā titula iegūšanas, ar 31 punktu pārsvaru pārspējot ''Ventspili''. Savukārt bronzas sērija šobrīd ir apturēta saistībā ar Covid-19 inficēšanās gadījumu BK ''Ogre'' vienībā.

Līga pirms pirmdien gaidāmās ceturtās finālspēles starp ''Ventspili'' un VEF publicējusi individuālo balvu ieguvējus. Par līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuvis Māris Gulbis, kurš vidēji spēlē izcēlies ar 16 punktiem. Labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām ar vidēji 9.08 bumbām spēlē bijis ''Ogres'' viens no kapteiņiem Kristaps Dārgais, kamēr liepājnieks Renārs Birkāns ar 6.63 rezultatīvām piespēlēm vidēji mačā kļuvis par līgas labāko piespēlētāju.

Par sezonas labāko aizsardzības spēlētāju atzīts ''Ventspils'' leģionārs Kriss Kofijs, kurš šosezon bijis otrs labākais cīnītājs par atlēkušajām bumbām (8.56) un otrs labākais metienu bloķētājs (1.27). Par sezonas papildspēku atzīts ''VEF Rīga'' leģionārs Aizeja Pinjeiro, bet gada progresējušākā spēlētāja tituls pienācies ''Latvijas Universitātes'' basketbolistam Anrijam Miškam, kurš līdzīgu novērtējumu guva arī ''Sportacentrs.com'' vērtējumā.

Par gada menedžeri tika noteikts BK ''Ogre'' menedžeris Jānis Laganovskis, bet VEF galvenais treneris Jānis Gailītis tika atzīts par labāko treneri. Savukārt VEF darbs ar līdzjutējiem sezonas gaitā pamanīts, komandai saņemot balvu nominācijā gada darbs ar sekotājiem.

LBL individuālo balvu ieguvēji

NominācijaUzvarētājsKlubs
Visvairāk gūto punktuMāris GulbisBK Ventspils
Visvairāk atlēkušo bumbuKristaps DārgaisBK Ogre
Visvairāk rezultatīvo piespēļuRenārs BirkānsBK Liepāja
Gada aizsardzības spēlētājsKriss KofijsBK Ventspils
Sezonas papildspēksAizeja PinjeiroVEF Rīga
Gada progresējušākais spēlētājsAnrijs MiškaLatvijas Universitāte
Gada menedžerisJānis LaganovskisBK Ogre
Gada darbs ar sekotājiemVEF Rīga
Gada trenerisJānis GailītisVEF Rīga

Izmantotie resursi:
Pafbet LBL: nosaukti 2020./2021. gada sezonas...

     [+] [-]

, 2021-05-16 18:28, pirms 3 gadiem
Kas pagājušajā sezonā ieguva labākā trenera balvu?