Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Blūms: "Domāju par Kataru vai Saūda Arābiju, taču tur paskatījās manā pasē…"

Blūms: "Domāju par Kataru vai Saūda Arābiju, taču tur paskatījās manā pasē…"
Jānis Blūms. Foto: FIBA

Nu jau bijušajam basketbolistam Jānim Blūmam bijuši piedāvājumi turpināt karjeru, taču viņš no tiem atteicies. Jaunākajā podkāsta “Ārpus kadra” epizodē viņš arī atklāj, ka metis acis Kataras un Saūda Arābijas virzienā.

Ilggadējais Latvijas izlases kapteinis Blūms par basketbolista karjeras beigām paziņoja pagājušajā nedēļā. Kaut arī spēlētājs gatavojās jau 23. profesionālajai sezonai, atbilstošu piedāvājumu nav bijis, tāpēc snaiperis nolēmis kārt kedas uz nagliņas. Nupat Blūms kļuva par Latvijas čempiona "VEF Rīga" kluba padomes priekšsēdētāju.

“Bija varianti Francijas otrajā līgā un Rumānijas čempionātā, bet 39 gados to kaut kā negribējās… Vairāk domāju par Kataru vai Saūda Arābiju, taču tur apskatījās manā pasē. Labu laiku nekur nebiju spēlējis, un bija ļoti grūti kaut kur parakstīt. Ja būtu Itālijas otrā līga, tad, domāju, būtu braucis, jo man patīk spēlēt šajā valstī,” norāda Blūms. “Uzturēju sevi formā un gaidīju, ka varbūt kaut kas parādīsies. Bija varianti, bet kā jau esmu teicis – tev ir savs līmenis, kuru vēlies noturēt un negribi iet zem tā. Tad labāk apstāties. Vienkārši tāpat spēlēt nevēlējos. Gribēju to darīt pēc iespējas augstākā līmenī un par kaut ko cīnīties.”

“Bija jau septembris. Riskēt un gaidīt labu piedāvājumu vai arī pieņemt kādu no variantiem, kas ir izteikti? Man “VEF Rīga” jau kādu laiku piedāvāja darbu klubā, bet ne kā basketbolistam. Zināju, ka pēc karjeras beigām gribu palikt basketbolā, un cik tad ilgi “VEF Rīga” man to piedāvās?” jautā Blūms.

"VEF Rīga" klubā Blūmam būs vairākas darbības sfēras - darbs ar galveno komandu, atbalstītāju projekta vadīšana, kā arī šosezon uzsāktās "VEF Rīga" un Rīgas Stradiņa universitātes sadarbības pārraudzīšana.

“Man “VEF Rīga” piedāvāja darbu jau pirms iepriekšējās sezonas. Taču gribēju vēl spēlēt un aizbraucu uz Itāliju, kur, ņemot vērā manu vecumu, bija diezgan labs līgums. Ja 38 gadu vecumā piezvana no Itālijas A sērijas, atteikt būtu diezgan neērti. Ir jābrauc un jāspēlē!” uzsver bijušais izlases kapteinis.

Viņš norāda, ka pandēmija ļoti ietekmējusi basketbola tirgu. Kaut arī viņš metis acis uz turīgajām Kataru un Saūda Arābiju, viņš piebilst, ka arī tur naudas ziņā neesot nekas ārkārtējs.

“Šobrīd ir aizvēries Ķīnas tirgus, un arī Eiropā daudzi labi basketbolisti pašlaik spēlē par diezgan mazām naudām. Ja mūsdienās vispār parādās kāds labs variants spēlēt, tad tas ir jāņem,” iesaka Blūms. “Pandēmijas laikā klubiem ir mazākas finansiālās iespējas. Pagājušajā sezonā tiem bija jāspēlē pie tukšām tribīnēm. Ja klubi bija rēķinājušies iegūt naudu no līdzjutējiem, tad palika bešā. Arī sponsoriem Covid-19 laiks noteikti nav bijis tas labākais. Bet labi, ka sports vispār ir saglabājies, un ir iespēja spēlēt.”

Podkāstu "Ārpus kadra" ar Blūmu un Radio SWH sporta cilvēku Edgaru Barbaku skaties ŠEIT un klausies populārākajās audio straumēšanas vietnēs.

  +4 [+] [-]

, 2021-09-10 17:04, pirms 3 gadiem
Vajadzēja viltotu pasi ar citu dzimšanas gadu. Gluži kā nēģeri nereti dara, kad šos mēģina notirgot Eiropas klubiem .

     [+] [-]

, 2021-09-10 18:08, pirms 3 gadiem
spēlmanis rakstīja: Vajadzēja viltotu pasi ar citu dzimšanas gadu. Gluži kā nēģeri nereti dara, kad šos mēģina notirgot Eiropas klubiem .
Agrāk Rumānijas vingrotājas šmaucās ar dzimšanas datiem regulari!

     [+] [-]

, 2021-09-11 09:59, pirms 3 gadiem
Nez 3x3 negribēja paprovēt?

  +1 [+] [-]

, 2021-09-11 10:04, pirms 3 gadiem
spēlmanis rakstīja: Vajadzēja viltotu pasi ar citu dzimšanas gadu. Gluži kā nēģeri nereti dara, kad šos mēģina notirgot Eiropas klubiem .
Āfrikas U-19 futbola izlases agrāk visus grāva!
Janka mierīgi dažus gadus varēja mēģināt noblēdīt

     [+] [-]

, 2021-09-11 10:05, pirms 3 gadiem
shubirubi rakstīja: Nez 3x3 negribēja paprovēt?
Ko tur meklēt?
Tur tādi monstri kā Krūmiņš dragā

     [+] [-]

, 2021-09-13 09:12, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Ko tur meklēt?
Tur tādi monstri kā Krūmiņš dragā
Domāju, ka Blūms nav tas sliktākais piemērs 3x3 basketbolam. Vecais kalums un ļoti talantīgs arī savos gados

     [+] [-]

, 2021-09-13 09:31, pirms 3 gadiem
Kāds kapteinis, tātad izlase.

     [+] [-]

, 2021-09-13 20:51, pirms 3 gadiem
.............. rakstīja: Domāju, ka Blūms nav tas sliktākais piemērs 3x3 basketbolam. Vecais kalums un ļoti talantīgs arī savos gados
Domāju gan, ka fizuha nepavilktu. Tur tomēr jāskrien traki daudz, ne tikai jāmet. Janka pēdējos gados aizsardzību vairs nevilka pat tās dažas minūtes, ko viņam deva, kur nu vēl 10 minūtes intensīvi. Bet nu kādā 2.-3. komandā droši vien noderētu vismaz kā snaiperis.