Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Helmanis papildina latviešu leģionu Igaunijā un pievienojas ''Rapla''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Helmanis papildina latviešu leģionu Igaunijā un pievienojas ''Rapla''
Arnolds Helmanis. Foto: Basket.lv

Igaunijas bronzas ieguvēja pagājušajā sezonā ''Rapla'' paziņojusi, ka tās sastāvā nākamajā sezonā spēlēs 29 gadus vecais Arnolds Helmanis, ar kuru noslēgta vienošanās uz vienu sezonu. Helmanis pievienojies Andrim Misteram, Ojāram Siliņam un Mārcim Vītolam, kuri nākamajā sezonā spēlēs dažādos Igaunijas klubos.

29 gadus vecais Arnolds Helmanis savas karjeras laikā spēlējis tādās komandas kā ''Liepāja'', ''VEF Rīga'' un Ukrainas ''Odessa''. Iepriekšējo sezonu Helmanis pavadīja Latvijas spēcīgākajā komandā VEF, ar kuru uzvarēja Latvijas čempionātā un iekļuva FIBA Čempionu līgas ''Top16''. Latvijas - Igaunijas līgā Helmanis vidēji laukumā atradās 14.9 minūtes, kurās guva 7.1 punktu un izcīnīja 3.1 atlēkušo bumbu.

Otro reizi karjerā basketbolists dosies leģionāra gaitās, pievienojoties Latvijas līdzjutējiem zināmajā Igaunijas basketbola klubā ''Rapla''. Helmanis kļūs par piekto latvieti aiz Viktora Iļjina, Ervīna Jonāta, Māra Ziediņa un Roberta Freimaņa, kurš pārstāv šo vienību. Vairāk par klubu, tā finansējuma piesaistes modeli un aizrautīgo līdzjutēju bāzi var iepazīties ŠEIT.

Iepriekšējā sezonā ''Rapla'' izcīnīja ceturto vietu Latvijas-Igaunijas līgā un trešo vietu Igaunijas čempionātā. Kluba ilggadējais ģenerālmenedžeris Jāks Karps pēc Helmaņa parakstīšanas pauda, ka skatīties latviešu virzienā ir šim klubam raksturīgi: ''Mēs vienmēr raugāmies Latvijas spēlētāju virzienā, ja domājam par leģionāriem. Tas tādēļ, lai piesaistītu Latvijas līdzjutēju interesi par mūsu klubu, kad tie interesējas par savu basketbolistu gaitām šeit. Papildus tam, Latvijas basketbolistiem piemīt lieliska darba ētika un laba attieksme. To pašu varu attiecināt uz Helmanim, kurš ir arī gana pieredzējis, spēlējot FIBA Čempionu līgā un Vienotajā basketbola līgā. Spēks, agresija un enerģija bija tas, ko meklējām zem grozu, un Arnoldam šīs īpašības piemīt.''

Gaidāmajā sezonā ''Rapla'' piedalīsies Igaunijas čempionātā un Latvijas-Igaunijas basketbola līgā. Bez Helmaņa Igaunijā ''Kalev/Cramo'' rindās spēlēs Ojārs Siliņš un Mārcis Vītols, Pērnavas komandā Andris Misters, bet uz Tartu devies sevi apliecināt Edmunds Elksnis. ''Kalev/Cramo'' trenē Roberts Štelmahers un Akselis Vairogs.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/raplakkmee...