Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ukraiņu uzbrucēja Voinaloviča 23 punkti kaldina valmieriešu uzvaru play-off ievadā

Emils Ozerinskis

Ukraiņu uzbrucēja Voinaloviča 23 punkti kaldina valmieriešu uzvaru play-off ievadā
Andrijs Voinalovičs. Foto: Jānis Lārmanis

Latvijas čempionātā izslēgšanas spēļu turnīru ar nebūt ne vieglu uzvaru pār "Latvijas Universitāti" sāka "Valmiera Glass/ViA" basketbolisti, tiekot pie sērijas pirmās uzvaras ar 75:68.

# Šī ir pirmā "Latvijas Universitātes" tikšanās izslēgšanas spēļu turnīrā ar Valmieras komandu kopš 2013. gada, kad BK "Valmiera" ceturtdaļfinālā uzveica studentus ceļā uz bronzas medaļām. Savukārt sezonu iepriekš - 2012. gadā LU izdevās valmieriešus ceturtdaļfinālā apspēlēt, kas arī ir vienīgā sezona kurā studenti iekļuvuši LBL pusfinālā.

# "Valmiera Glass/ViA" vienībai šī ir trešā play-off sērija kopš ienākšanas Latvijas basketbola augstākajā līgā. 2019. gadā vidzemnieki ar 0-3 piekāpās "Ogrei", bet pagājušajā pavasarī piecu spēļu sērijā nācās atzīt liepājnieku pārspēku.

# Liels nopelns "Valmiera Glass/ViA" uzvarai sērijas pirmajā spēlē bija ukraiņu spēka uzbrucējam Andrijam Voinalovičam, kurš studentu grozā sabēra 23 punktus. Vidzemnieku labā 16 punktus guva amerikāņu aizsargss Dariuss Klārks.

# Studentu rindās ar 16 punktiem rezultatīvākais bija savus pirmos soļus profesionālajā basketbolā tieši Valmierā sākušais siguldietis Dāvids Vīksne. Savukart zem groziem ar 15 punktiem atzīmējās Edvards Mežulis.

Sākumsastāvi:
Valmiera: Kaufmanis, Greitāns, Klārks, Jonāts, Dubults.
LU: Vitoļskis, Putāns, E.Avotiņš, Vīksne, Mežulis.

Ar lielāku enerģiju spēli iesāka LU studenti, kuri pirmajās trīs minūtēs ar entuziastiskām aizsardzības darbībām palīdzēja sev iekrāt 10:4 pārsvaru. Ar milzu enerģiju savā laukuma pusē cīnījās Alberts Putāns, bet uzbrukumā studentiem sanāca groza apakšā izbrīvēt metienus Edvardam Mežulim. Pēc nospēlētām desmit minūtēm, būdami labāki visos galvenajos statistikas rādītājos, ar rezultātu 25:15 priekšā bija "Latvijas Universitāte".

Otrās desmitminūtes ievadā LU vienībai punkti krājās gausāk, bet mājinieku rindās slaidais ukraiņu uzbrucējs Andrijs Voilanovičs ar plastiskiem caurgājieniem guva valmieriešiem punktus, palīdzot pietuvoties līdz viena metiena tiesai. Tieši ukraiņu uzbrucēja sekmīgais trīs punktu gājiens pirmo reizi kopš paša spēles sākuma izvirzīja Vidzemes komandu vadībā, tomēr Putāns puslaika beigās trāpīja metienu ar atsitienu pret vairogu, aizsūtot komandas atpūtā pie minimāla LU pārsvara - 36:35.

Otrais puslaiks iesākās ar viena cilvēka šovu Dāvida Vīksnes izpildījumā, LU līderim savai vienībai gūstot punktus trīs uzbrukumos pēc kārtas. No mājinieku puses sekoja daudzveidīgāki uzbrukumi, kas ar Jāņa Kaufmaņa un Dariusa Klārka sekmīgajām darbībām pirmo reizi ļāva panākt vidzemniekiem pārsvaru divu metienu vērtībā. Pie panāktā sešu punktu pārsvara Edmunda Valeiko komanda nenoturējās un ceturkšņa beigas labākas bija studentiem, kuri pirms izšķirošajām desmit minūtēm bija priekšā ar 54:52.

Pēdējās ceturtdaļas ievadā valmieriešu ukraiņu jaunpienācējs Voilanovičs veica gan 2+1 gājienu, pateicoties caurgājienam, gan raidīja bumbu grozā no tālās distances, ļaujot vadības grožus pārņemt Valmieras basketbolistiem. Pusstundu teju bez liekām kļūdām iztikušIe LU basketbolisti pēdējās desmit minūtēs sāka pagurt un pieļāva gan kļūdas piespēlēs, gan vairākkārt zaudēja cīņas zem sava groza. Cīņas izskaņā spēles pavedienu zaudējušie studenti vairs nespēja mainīt spēles gaitu un "Valmiera Glass/ViA" varēja atzīmēt uzvaru sērijas pirmajā duelī ar 75:68.

"Valmiera Glass/ViA" - "Latvijas Universitāte" 75:68 (15:25, 20:11, 17:18, 23:14)
Valmiera: Voinalovičs 23, Klārks 16, Kaufmanis 12, Engars 8, Apsītis 7, Dubults 6 (12 atl.b.), Greitāns 2, Liepiņš 1, Jonāts.
LU: Vīksne 16, Mežulis 15, E.Avoitiņš 12, Vitoļskis 11, Kampuss 7, Putāns 6, R.Avotiņš 1, Briedis, Miglinieks, Strautiņš, Vārna.

"Pafbet" LBL izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināli

Pāris1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēleSērija
Valmiera Glass/ViA - LU75:6816.04.19.04.21.04.*23.04.*1-0
Ogre - Liepāja14.04.16.04.20.04.22.04.*24.04.*0-0

  -1 [+] [-]

, 2022-04-13 21:37, pirms 2 gadiem
Parak vienkarši, 3-0. Valmiera jasak gatavoties pusfinalam

     [+] [-]

, 2022-04-13 21:58, pirms 2 gadiem
vienība rakstīja: Parak vienkarši, 3-0. Valmiera jasak gatavoties pusfinalam
Lūdzams, nemuldi! LU puikas kapājās sev ierastā stilà plus vēl daži līderi pirms mača bija pakavējušies ģērbtuvju diskrētajā telpā, jo LU pirmajā puslaikā un arī vēl trešajā ceturtdaļā grozā krita visas uz to pusi aizmestās bumbas... Jā, būtu interesanti uzzināt, ar kādu transportu tiesnešu trio bija no Rīgas ieradies, ka tik ne ar uzsauktām autobusa brīvbiļetēm... Jo svilpšana veselā virknē epizožu bija, maigi sakot, neizprotama...
Mājiniem šī noteikti nebija labākā spēle, kaut arī pretinieks taču labi zināms. Tādu īstu niknumu čaļi ieslēdza tikai tad, kad ūdens kārtējo reizi atkal sāka smelties mutē. Plus tie garām no grozapakšas aizmestie metieni! Tiesnešu svilpes, protams, klusē, bet nevar tā garām mētāt! Lielākais paldies par uzvaru, ukrainim, Klārkam un Kaučam, laba spē Engeram. Pārējiem krietni vien jaudīgāk vajag sevi laukumā parādīt! Rīgā būs grūta spēle, jāgudro, kā tikt galā ar Mežuli, Vīksni un vēl pāris tālšāvējiem, kuri gan jau mēģinās arī savā zālē izpausties... Par lielu Valmieru!

     [+] [-]

, 2022-04-14 00:17, pirms 2 gadiem
Kāpēc nesspēleja Vēveris?

     [+] [-]

, 2022-04-14 01:11, pirms 2 gadiem
Majas no pecspeles pasedesanas! Isuma - spele bija diezgan lidziga, bet neviena bridi neradas saubas par Valmieras puiku uzvaru! Ista Playoff atmosfera sodien bija ka tribines, ta laukuma. Loti labas emocijas! Tagad sestdien janem viesos! P.S Ukrainas legionars perfekts papildinajums, Robis trapijis 10nieka! #ValmieraMilBasketbolu #ParPusfinalu

     [+] [-]

, 2022-04-14 08:48, pirms 2 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Kāpēc nesspēleja Vēveris?
Trauma.