Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vidzemes Eifelis Iļjins pastiprina Valmieras centra pozīciju

Emils Ozerinskis

Vidzemes Eifelis Iļjins pastiprina Valmieras centra pozīciju
Andrejs Šeļakovs un Viktors Iļjins cīņā zem groza. Foto: Ģirts Gertsons

Par basketbola komandas "Valmiera Glass/ViA" jaunāko papildinājumu starpsezonu periodā kļuvis 30 gadus vecais centra spēlētājs Viktors Iļjins, kurš atgriezies mājās pēc aizvadītās sezonas Beļģijas čempionātā.

Valmieras basketbola audzēknis Viktors Iļjins pirmo reizi karjerā spēlēs "Valmiera Glass/ViA" komandas sastāvā. Pēdējo reizi 212 cm garais basketbolists Valmieru pārstāvēja 2017./2018. gada sezonā "Valmiera/Ordo" komandā, kas tikai divus gadus iepriekš Latvijas čempiontitulu izcīnījušajām klubam izrādījās pēdējais pastāvēšanas gads.

Pēc līdz šim pēdējās sezonas Valmierā Iļjins nonāca Madrides "Fuenlabrada" sistēmā, spēlējot Spānijas trešās līgas komandā Salamankas "Tormes", bet sezonas izskaņā pievienojoties "Ogrei" ar kuru tika izcīnīta Latvijas čempionāta bronza. Nākamo sezonu par Vidzemes Eifeli iesauktais basketbolists uzsāka "VEF Rīga" sastāvā, bet uz sezonas izskaņu pārcēlās uz igauņu "Avis Rapla", kur pandēmijas uzliesmojuma dēļ izšķirošās cīņa Igaunijas čempionātā aizvadīt gan nesanāca. Jau pagājušajā vasarā Iļjins trenējās kopā ar "Valmiera Glass/ViA" komandu, taču labāks piedāvājums nāca no Beļģijs komandas Briseles "Phoenix", kuras sastāvā 25 Beļģijas līgas spēlēs centrs guva 6,2 punktus un izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas vidēji spēlē.

Iepriekš BK "Valmiera" rindās Iļjins spēlējis septiņas sezonas, iegūstot LBL bronzu 2013. gadā un izcīnot Latvijas čempiontitulu 2016. gadā. Vairākkārt centra spēlētājs nonācis arī "VEF Rīga" rindās, kā arī aizvadījis produktīvu sezonu "Jūrmalas/Fēnikss" sastāvā un atzīmējies ar bronzas medaļu "Ogrē".

Viktors Iļjins: "Esmu priecīgs atgriezties mājās un nevaru sagaidīt jaunās sezonas sākšanos. "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" ir ambicioza komanda un es ļoti vēlos palīdzēt tai sasniegt visaugstākos rezultātus. Ļoti ceru, ka šosezon līdzjutējiem būs iespēja apmeklēt komandas spēles, jo Valmierā ir vislabākie fani un atmosfēra Vidzemes Olimpiskajā centrā ir neaprakstāma. Uz drīzu tikšanos!"

Roberts Zeile: "Prieks, ka pēc trīs sezonām Viktors ir atgriezies mājās, kur viņš aizvadījis savas karjeras labākās spēles. Viktors mūsu redzeslokā bijis katru starpsezonu, kad komplektējam komandu. Lai arī tikai 30 gadu jauns, viņš ir viens no pieredzējušākajiem spēlētājiem un pamatīgs balsts komandai gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Ar Viktoru noteikti rēķinamies ilgtermiņā. Viktor, vēlam Tev panākumus laukumā un skolas solā, kurā šogad atgriezies, papildinot maģistrantu rindas ViA!"

Iepriekš Valmieras komanda vēstījusi par sadarbības turpināšanu ar vieglajiem uzbrucējiem - naukšēnieti Jāni Engeru un rūjienieti Valteru Liepiņu, ar kuru noslēgta vienošanās uz divām sezonām.

Komandas garajā galā turpinās spēlēt Saldus basketbola audzēknis Klāvs Dubults un Cēsīs dzīvojošais spēka uzbrucējs Ervīns Jonāts. Starp komandas papildinājumiem vēstīts par aizsarga Edgara Kaufmaņa atgriešanos Valmierā pēc studijām Amerikā. Komandu trenēs Edmunds Valeiko.

"Valmiera Glass/ViA" sastāvs

SpēlētājsPoz.Dz.g.AugumsKomanda 2020/21
Edgars KaufmanisSG1999.193 cmBemidji State (NCAA)
Valters LiepiņšSF1998.198 cmValmiera Glass/ViA
Jānis EngersSF1995.200 cmValmiera Glass/ViA
Ervīns JonātsPF1991.203 cmValmiera Glass/ViA
Klāvs DubultsC1996.204 cmValmiera Glass/ViA
Viktors IļjinsC1991.212 cmPhoenix Brussels (Beļģija)

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:00, pirms 3 gadiem
Vēveris nepaliks ? Un pārējie tad jaunie būs ticamāk

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 11:48, pirms 3 gadiem
Menedzments Valmiera limeni! Iljinu no Belgijas dabut majas! Kopa ar Dubultu bus viens no labakajiem centru duetiem LV-EST liga! #ValmierasPuikas

     [+] [-]

, 2021-08-12 11:57, pirms 3 gadiem
Witslenamitea rakstīja: Vēveris nepaliks ? Un pārējie tad jaunie būs ticamāk
Par Veveri ir liela interese no citam komandam, bet cerams, ka spes noturet!

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:01, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Menedzments Valmiera limeni! Iljinu no Belgijas dabut majas! Kopa ar Dubultu bus viens no labakajiem centru duetiem LV-EST liga! #ValmierasPuikas
Naivais

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:03, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Menedzments Valmiera limeni! Iljinu no Belgijas dabut majas! Kopa ar Dubultu bus viens no labakajiem centru duetiem LV-EST liga! #ValmierasPuikas
Ko Tu pīpē?

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:18, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Par Veveri ir liela interese no citam komandam, bet cerams, ka spes noturet!
Latvijas vai ārzemju klubi ?

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:20, pirms 3 gadiem
Ieteiktu nesapriecāties, jo tāpat nekas augstāk par 5.vietu LBL nespīd. Ja atkal LAT-EST spēlēs jau regulāro sezonu ar estiem kopā, tad varbūt 1-2 igauņu pastarīšus apsteigs. Protams, pirmssezonas preses konferencē tiks tiks karināti makaroni par medaļām LBL un ploviem EST-LAT.

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:22, pirms 3 gadiem
Cerams ,ka šis būs izlauzšanās gads un Iļjins kļūs par komandas līderi ... ,
bet ja reāli, spriežot pēc piesaistāmiem spēlētājiem ,laikam tikai VEF būs spējīgs pacīnīties par titulu.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 12:30, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Ieteiktu nesapriecāties, jo tāpat nekas augstāk par 5.vietu LBL nespīd. Ja atkal LAT-EST spēlēs jau regulāro sezonu ar estiem kopā, tad varbūt 1-2 igauņu pastarīšus apsteigs. Protams, pirmssezonas preses konferencē tiks tiks karināti makaroni par medaļām LBL un ploviem EST-LAT.
Neredzu nevienu iemeslu, kapec Valmiera Glass Via nearetu cinities vismaz par bronzu

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:33, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Neredzu nevienu iemeslu, kapec Valmiera Glass Via nearetu cinities vismaz par bronzu
Jūs jau arī iepriešējo sezonu cīnījāties.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-12 12:37, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jūs jau arī iepriešējo sezonu cīnījāties.
Nu sosezon izskatas bus lielaks budzets, lidz ar to ari labaks sastavs. Plus tads treneris ka Valeiko piesaistits, Minska visas taktiskas iestrades bija nakusas tiesi no vina

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:41, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Cerams ,ka šis būs izlauzšanās gads un Iļjins kļūs par komandas līderi ... ,
bet ja reāli, spriežot pēc piesaistāmiem spēlētājiem ,laikam tikai VEF būs spējīgs pacīnīties par titulu.
Kalevs šobrīd ir priekšā VEF sastāva ziņā

  -1 [+] [-]

, 2021-08-12 12:43, pirms 3 gadiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Nu sosezon izskatas bus lielaks budzets, lidz ar to ari labaks sastavs. Plus tads treneris ka Valeiko piesaistits, Minska visas taktiskas iestrades bija nakusas tiesi no vina
Jā, protams, Visockis-Rubenis un Mazurs neko nespēs likt pretī ģēnijam Valeiko.

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:45, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Jā, protams, Visockis-Rubenis un Mazurs neko nespēs likt pretī ģēnijam Valeiko.
Vai ne. Valmiera būs spēcīgāka kā pērn, bet nu citi arī neguļ. Izskatās jau, ka savā starpā būs jāspēlē, jo covid skaitļi diezgan aug

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:47, pirms 3 gadiem
Baumu dzirdēju .... šogad komandā būšot , pēc ilga pārtraukuma leģionārs/i

     [+] [-]

, 2021-08-12 12:47, pirms 3 gadiem
Par Vēveri patlaban nevajadzētu spriest, lai viņam veiksmīga rehabilitācija sanāk vispirms. Tas pats ar vēl vienu Valmieras komandas "mazo". Par Viktora atgriešanos milzīgs prieks, jo labākais viņa sniegums līdz šim bijis tieši Valmierā, nekur citur viņš tā īsti nav "atvērts", to prot tikai valmierieši. Uz tikšanos laukumā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja