Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas" perimetrā turpinās spēlēt jaunos basketbolistus trenējošais Šulcs

Emils Ozerinskis

"Liepājas" perimetrā turpinās spēlēt jaunos basketbolistus trenējošais Šulcs
Kristiāns Šulcs. Foto: Ģirts Gertsons

Basketbola klubs "Liepāja" pavēstījis par sadarbības turpināšanu ar 21 gadu veco aizsargu Kristiānu Šulcu. Gulbenietis liepājnieku krāsas Latvijas - Igaunijas apvienotajā līgā pārstāvēs trešo gadu pēc kārtas.

21 gadu vecais Gulbenes basketbola audzēknis pavadīs savu trešo sezonu "Liepājas" komandas rindās. Pagājušajā basketbola gadā apvienotās līgas turnīrā aizsargs piedalījās 27 spēlēs, pildot rotācijas spēlētāja lomu. Viņa vidējie rādītāji sasniedza vidēji četrus punktus spēlē un 1,4 izcīnītas atlēkušās bumbas zem groziem.

Savā pirmajā "Liepājā" pavadītajā sezonā Kristiāns Šulcs iedzīvojās ļoti nepatīkamā apakšdelma lūzumā. Taču ar kluba fizioterapeites neatlaidīgo darbu Šulcs paspēja tikt atpakaļ ierindā, lai 2023. gada pavasarī palīdzētu liepājniekiem izcīnīt LBL bronzas godalgas.

Karjeru Šulcs iesāka "Gulbenes Buku" rindās, kļūstot par 2018. gada LBL 2. divīzijas čempionu. Pirmā pieredze ārpus dzimtās pilsētas kluba un Latvijas augstākajā basketbola līgā aizsargam bija "Jūrmalas" rindās, bet 2020. gadā basketbolists pārcēlās uz "Ventspili", kur pavadīja divas sezonas. Pagājušais gads liepājnieku rindās Šulcam bija statistiski produktīvākais kopš sezonas Jūrmalā.

"Liepājas" galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis: "Mēs Kristiānā joprojām saredzam jaunu basketbolistu, kurš, mērķtiecīgi strādājot, noteikti var progresēt. Bet vēl vairāk - mēs viņu redzam Liepājai kā pievienoto vērtību, jo Kristiāns ir treneris 2014. gadā dzimušajiem puišiem un attīstās arī šajā arodā. Mums ir svarīgi, ka Liepājā paliek tādi cilvēki kā Kristiāns."

Paša basketbolista komentārs: "Esmu patīkami saviļņots un priecīgs, ka jau trešo sezonu varēšu spēlēt BK "Liepāja" kreklā. Liepāja ir vieta, kur varu turpināt attīstīties un kļūt labāks. Ar smagu darbu palīdzēšu komandu vest pretī tās mērķiem. Paldies kluba vadībai un treneriem, ka deva iespēju Liepāju pārstāvēt arī šosezon! Tiekamies spēlēs!"

BK "Liepāja"

SpēlētājsPoz.AugumsDzimisValstsKlubs 2024'
Ričards VitoļskisPG185 cm2001.LatvijaLiepāja
Mārtiņš KilupsPG191 cm2006.LatvijaLiepāja
Kristiāns ŠulcsSG193 cm2002LatvijaLiepāja
Kristaps ĶilpsSF194 cm2001.LatvijaLiepāja
Rodijs MačohaSF201 cm2002.LatvijaFuenlabrada (Spānija II)
Vitālijs KuzņecovsPF204 cm2005.UkrainaFortitudo (Itālija II)
Klāvs DubultsC204 cm1996.LatvijaLiepāja
Henriks BajārsC213 cm2002.LatvijaLiepāja

     [+] [-]

, 2024-07-13 00:12, pirms 2 mēnešiem
4 punkti arī punkti