Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" groza apakšu trešo sezonu pēc kārtas cementēs somu centrs Madsens

Agris Suveizda

"VEF Rīga" groza apakšu trešo sezonu pēc kārtas cementēs somu centrs Madsens
Alekss Madsens triec bumbu grozā. Foto: FIBA

Latvijas basketbola čempionvienība "VEF Rīga" pavēstījusi par 26 gadus vecā somu centra Aleksa Madsena palikšanu komandā. Viņam bija spēkā esošs līgums, kuru varēja izpirkt līdz jūnija beigām.

"Esmu ļoti priecīgs jau trešo sezonu spēlēt "VEF Rīga" komandā. Tā ir vieta, kur katrs treneris un organizācijas darbinieks dara visu, lai spēlētāji kļūtu labāki katru dienu. Nevaru sagaidīt jauno sezonu un ar visiem kopā sasniegt vēl augstākus mērķus," Madsens citēts kluba mājaslapā.

FIBA Čempionu līgas sezonā Madsens vidēji 28,4 minūtēs sakrāja 6,7 punktus, 5,7 atlēkušās bumbas, 1,6 rezultatīvas piespēles, 1,2 bloķētus metienus un 1,8 kļūdas. Latvijas-Igaunijas līgā, sākot 17 no 20 spēlēm, Madsens vidēji 21,0 minūtēs atzīmējās ar 9,0 punktiem, 6,4 atlēkušajām bumbām, 1,6 rezultatīvām piespēlēm un 1,7 kļūdām, bet Latvijas izslēgšanas spēlēs, visos septiņos mačos ejot uz maiņu, viņš vidēji 17,1 minūtēs tika pie 10,3 punktiem, 6,4 atlēkušajām bumbām, 1,4 rezultatīvām piespēlēm un 1,0 kļūdām.

208 centimetrus garais Madsens pirms diviem gadiem rīdziniekiem sākotnēji pievienojās uz pārbaudes laiku un to izturēja. Pirms tam Madsens spēlēja Spānijas kluba "Gran Canaria" sistēmā, pabija arī Čehijas klubā "Praha", bet karjeru sāka Somijas komandā "Kouvot", tiekot arī pie Somijas čempiona titula.

Izmantotie resursi:
“VEF Rīga” sastāvā turpinās spēlēt Aleksandrs...