Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Kas notiek ar LBL?

Viedoklis: Kas notiek ar LBL?
Rīgas VEF galvenais treneris Valdis Valters
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Neskatoties uz basketbola popularitātes kritumu, kopējais līmenis un intriga Latvijas Basketbola līgā (LBL) ir pietiekoši augstā līmenī.

Šogad vairs nav tik izteikta atšķirība meistarīgā starp lielo trijnieku un pārējiem (neskaitot pašreizējo "Zemgali"), ko pierāda "Ventspils" un "Barons" zaudējumi un intriga par vietu sadalījumu tabulā iespējams saglabāsies līdz pēdējai spēļu kārtai.

Prognozes ir nepateicīga lieta, bet ir interesanti ielūkoties turnīra tabulā un izvērtēt katras komandas iespējas un draudus.

Komandu gala izvietojums tiks vērtēts pēc uzvaru/zaudējumu procentuālās attiecības. Tas ir saistīts ar to, ka "VEF" un "Ventspils" ir piedalījušies eirokausos un ir aizvadījuši tikai duvus spēļu apļus. Tieši šī iemeslā dēļ katrai uzvarai priekš šī pāra ir dubulta vērtība. "VEF" bilancē ir viens zaudējums no tiešiem (vienīgajiem) konkurentiem par pirmo vietu - "Barons". Palikušas izspēlēt tik divas spēles – pret pāridarītājiem "Barons" un "Ventspils", kuriem savukārt uzvaras ir ekstra nepieciešamas. Visnepateicīgākā situācijā ir tieši Ventspils – ir atlikusi viena spēle pret "VEF" un labāka sasniedzama bilance ir 60%. Un zaudēt viņi nedrīkst, jo šajā gadījumā paliek ar 50% bilanci un reāliem draudiem noslīdēt uz 4/5 vietu, jo gan Liepāja (5 atlikušas spēles), gan Valmiera (6 atlikušas spēles) var sasniegt labāku bilanci.

Savukārt visdrošāk par sevi var justies "Barons" – ja nenotiks nekas ekstra ordinārs, pēdējā sezonas spēlē viņi pacīnīsies ar "VEF" par pirmo vietu. Zemāk par otro vietu viņi arī diez vai noslīdēs.

"VEF" ,lai saglabātu pirmo vietu ,ir jāuzvar vienu no atlikušajām spēlēm un šī spēle ir pret "Barons". Ja vien Barons, kuram ir palikušas izspēlēt 4 spēles, nezaudē kādam pirms spēlē ar "VEF".
Gadījumā, ja "VEF" zaudē abas atlikušās spēles, viņi būs otrie, ar ko neapšaubāmi sarežģīs sev dzīvi, jo pusfinālā būs jātiekas ar Ventspils komandu (pieņemot, ka "Ventspils" paliek sezonas kopvērtējumā trešie un uzvar ceturtdaļfinālu sēriju).

Kas attiecināms uz Liepāju un Valmieru, viss ir pašu rokās - abām ir iespējas uzlabot savas bilances un aizspēlēties pat līdz trešajai vietai . Gadījumā, ja atlikušajās spēlēs tiek vairāk zaudēts nekā uzvarēts, nekas traģisks nenotiks – abas saglabā pašreizējās pozīcijas un vienīgā negatīvā lieta ir tā, ka play-off būs jāuzsāk viesos (ņemot vērā Latvijas ģeogrāfiju un fanu atbalsta līmeni mājas spēles reti nospēlē noteicošo lomu iznākuma kaldināšanā) .

Vienīgā komanda, kas vairs nevar ietekmēt savas pozīcijas tabulā ir "Zemgales" komanda, kas visticamāk neizrādīs nopietnu pretošanos sezonas kopvērtējuma trešajai vietai.

Katrai no komandām ir palikusi iespēja papildināt sastāvu ar vienu spēlētāju un lielais trijnieks noteikti izmantos šo iespēju. "VEF" ģenerālis jau ir paziņojis, ka abi centri ir uz slimības lapas un tiek meklēts aizstājējs. Nevajag būt lielam pareģotājam, ka uz izšķirošajām spēlēm tiks piesaistīts gana pieredzējis un meistarīgs spēlētais, kurš uzreiz būtu gatavs uzņemties vadošo lomu vāji organizēto uzbrukumu kaldināšanā. Kādas pozīcijas vēlētos pastiprināt "Barons" ar "Ventspili" ir grūti pateikt. Ventspils tik tikko parakstīja Bad Boy Šķēli, kuram ir potenciāls vienatnē izšķirt jebkuras spēles iznākumu. Cits jautājums, cik ātri viņš spēs atgūties no slimības un iejusties jaunā kolektīvā. Kas attiecināms uz "Baronu", tad no vienas puses, viņiem ir nokomplektēta komanda, no otras, zinot komplektācijas īpatnības, var gaidīt arī pārsteigumus. Liepāja ar Valmieru ir "tumšie zirdziņi" un viss ir atkarīgs no sponsoru ticības iespējamos panākumos.

Izšķirošās spēles ir klāt un katrai spēlei ir liela loma – turpmākās četras nedēļas būs saspringtu maču pārbagātība un visas komandas ir pelnījušas atbalstu!

Slēpts komentārs: balkons
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-03-11 15:22, pirms 14 gadiem
Interesanta bus spēle Vef-Barons. Pastav ļoti reāla iespēja,ka uzvarēt nebūs nemaz tik patīkami,jo tad 1/2 jāspēlē pret Vpili(ja šamie paliek 4/5 vietā). Bet play-off ,kā jau pēdējos gados,būs ļoti aizraujošs

balkons rakstīja: Uz doto brīdi pat handbols ir interesantāks no sportiskā līmeņa un intrigas viedokļa.Bimbambols ar 3.šķiras nēģeriem un zemo līmeni pelnīti virzās uz skuju taku.Laikam pelnīti!
Ārsti bieži spēj izārstēt dažādas kaites,bet tu esi izņēmums,kam speciālistu palīdzība vairs nelīdzēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-03-11 16:21, pirms 14 gadiem
Labvēlis rakstīja: Interesanta bus spēle Vef-Barons. Pastav ļoti reāla iespēja,ka uzvarēt nebūs nemaz tik patīkami,jo tad 1/2 jāspēlē pret Vpili(ja šamie paliek 4/5 vietā)
man gan šķiet, ka Baronam šogad vieglāk ir nokost V-pili nevis Valmieru tāka ticamāk skatos uz to, ka centīsies izvairīties no Valmieras...

  +3 [+] [-]

, 2010-03-11 16:22, pirms 14 gadiem
Autor.Barons pat teorētiski nevar nokrist zemāk par 2 vietu.

     [+] [-]

, 2010-03-11 16:25, pirms 14 gadiem
Šobrīd tikai par 2 vietām LBL noslēguma tabulā var būt 99% droši: Zemgale ir 6.vietā, VEF ir 1.vietā, jo neticas, ka Barons no atlikušajām 4 spēlēm (Lauvas, Valmiera, Lauvas, VEF) nezaudēs, tāpēc uz 1.vietu reāli nepakāpsies, kas nozīmē, ka nepavieksies tam, kurš spēlēs pret Ventspili. Bet vai Ventspils būs 3.vai 4.vietā - lūk te ir jautājums!
Intriga LBL šogad tik tiešām liela, kā nekad! PAR LAUVĀM!

     [+] [-]

, 2010-04-04 14:43, pirms 14 gadiem
Nekas nenotiek, žēl uz LBL skatīties