Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Basketbols atkal zirgā!

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Basketbols atkal zirgā!
Foto: bkventspils.lv

Kad hokeja trakumā iestājies pārtraukums, īsti laikā uzvirmojušas basketbola kaislības! Lai arī visu sezonu dzirdēts, kā cilvēki gaužas par groza bumbas zemo līmeni pašu mājās, pēdējie notikumi liek uz situāciju paraudzīties citādāk – intriga ir liela arī šajā sezonā!

"Ventspils" uzvara pār VEF izšķirošā mača pēdējā sekundē, "Barona" uzvaras pār "Ventspili" un VEF, divu līdzvērtīgu komandu "Valmieras" un "Lauvu" cīņa LBL ceturtdaļfinālā, Mārtiņa Meiera pārsteidzošais sniegums, precīzi metieni no laukuma centra, efektīgi "slam dunk", basketbola apskata atgriešanās televīzijā, arvien pilnākās tribīnes arēnās – basketbola eiforija ir atgriezusies!

Pati lielākā intriga vietējā basketbolā vēl priekšā – sestdien šķēpus otro reizi sezonā krustos VEF un "Barons". Likme pietiekami augsta – uzvara regulārajā sezonā un mājas priekšrocības visa play-off garumā. Pirmais mačs Daugavas Sporta namā pirmo reizi pēc ļoti ilga laika piepildīja tribīnes un cilvēkiem bija jāpaliek, kājās stāvot, lai vērotu mača gaitu. Tas izvērtās saspringts gan laukumā, gan tribīnes, bet galotnē labāk nospēlēja mājinieki un uzvarēja (86:82). Abas komandas pēdējam regulārās sezonas mačam briest nopietni, un "Barons", kas ikdienā trenējas gan "Rīdzenes", gan DSN zālēs, aizvadījis treniņus arī VEFiņa mājvietā Olimpiskajā centrā, kur sestdienas vakarā 17:00 tiks mesta gaisā strīda bumba, un mačs varēs sākties!

Aizraujošā cīņā noskaidrojies arī Latvijas pārstāvis Baltijas līgas "Final Four" un jācer, ka uz Viļņu 23. un 24. aprīlī dosies daudz ventspilnieku, lai atbalstītu savējos. Noteikti var teikt, ka mums paveicies ar pretinieku – pret "Žalgiri" šajā sezonā kurzemnieki spēlējuši drosmīgi. Pirmajā mačā izbraukumā tika piedzīvots zaudējums tikai galotnē ar 78:82, bet savās mājās Kauņas superklubam netika atstātas izredzes – 94:80 un netika zaudēts nevienā ceturtdaļā! Šoreiz mačs it kā neitrālā laukumā, bet tai pašā laikā noteikti ne tai patīkamākajā vietā "Žalgirim" – Viļņas "Siemens" arēnā mitinās sīvākie konkurenti mūžīgi mūžos "Lietuvos Rytas".

Ja Amerikā cilvēki jūsmo par nākotnes zvaigznēm Studentu čempionātā, tad Latvijā mums ir LBL otrā divīzija, kurā varam klātienē apskatīt tos jaunos talantus, no kuriem, iespējams, kādus pēc zināma laika varēsim klātienē redzēt vien vasarās izlases spēlēs. Arī šajā līgā šogad pirmo reizi ir nopietns izslēgšanas maču turnīrs, lai noskaidrotu čempionus. Vai "Turība" izcīnīs titulu jau savā debijas sezonā un tiks pie vietas starp LBL labākajiem klubiem? Ko parādīs "DSN/Rīga" ar līderiem no U-18 izlases? Varbūt ventspilnieku vai "baronu" jaunās maiņas iesaistīsies cīņā par titulu, bet uz pārsteigumiem noteikti būs gatavi arī Pētera Ozoliņa ogrēnieši?

Intrigu šopavasar basketbolā ir daudz un dikti! Jābeidz žēloties par visām pasaules likstām, jāiet ārā, jābauda svaigais pavasara gaiss un jāiet uz basketbolu, kur, starp citu, meitenes īsos svārciņos ir arī visas ziemas garumā, ne tikai tad, kad ārā iepūš Dienvidu siltumu!

1 2 3 85 komentāri
Slēpts komentārs: Krokodils
Slēpts komentārs: zidlers

     [+] [-]

, 2010-04-01 19:27, pirms 14 gadiem
Agrāk jā bija interesanti,bet tagad basķetbolam tālu, lai būtu zirgā.

     [+] [-]

, 2010-04-01 19:28, pirms 14 gadiem
Kā es ieraugu Siliņa rakstu, man prātā viena doma - atkal par Knickerbockers

  -2 [+] [-]

, 2010-04-01 19:28, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Nez vai basketbols ir zirgā, zirgā tas bija pirms krīzes, kad tiešām varēja redzēt ļoti augstas klases basketbolu, tagad tās ir vienkārši šausmas. 3. šķiras leģionāri un jaunie gurķi.
nu un kaadi tad legjionaari speelee Dinamo , ja ne 3 shkjiras?? nav tas objektiivaakais raadiitaajs peec kura spriest par liimeni.

ps. Muhtars atgriezhas!

  +3 [+] [-]

, 2010-04-01 19:28, pirms 14 gadiem
Šis jau pēc LBS pasūtījuma raksta ož. Kkas no reanimācijas plāna

Limenis ir un paliek zems, salīdzinot kāds tas bija, var mest kaut vai no otrā gala, ne tikai no centra, amatieri arī to pieprot.
Slēpts komentārs: zidlers

  +4 [+] [-]

, 2010-04-01 19:37, pirms 14 gadiem
Zirgā būsim, kad somi mūs vasarā uz B grupiņu nofīrēs! Sports izskatās pēc jomas, kur mēs klasiski tuvojamies Ziemeļvalstu modelim- hokejs A grupā, futbolam ir iespējas pacīnīties par dalību lielajos finālturnīros, taču, ja neizdodas, tad neviens matus neplēš, bet basketbols pabērna lomā, kur iekļūšana Eiropas finālturnīrā tiek uzskatīta par labu sasniegumu, vājš pašmāju čempionāts un daži spēlētāji labos Eiropas klubos.

     [+] [-]

, 2010-04-01 19:38, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: futbolam ir iespējas pacīnīties par dalību lielajos finālturnīros

vēl mēs redzēsim kā mūs malta izfuksēs

  +6 [+] [-]

, 2010-04-01 19:39, pirms 14 gadiem
Es labāk dodu priekšroku viduvējam pašmāju čempionātam, nevis sporta veida saimniecībai ar vienu klubu...Jā, daudzi tagad ikdienā redz augsta līmeņa hokeju tepat Rīgā, jā, mūsu bāleliņi tagad spēlē tur, kur daudzi bez Dinamo nespēlētu, taču jāatceras, ka visa pamats ir jauniešu sports un vietējais čempionāts. Ja varētu upurēt Dinamo un iegūt viduvēja līmeņa vietējo čempionātu (galvenais - sakārtotu un stabilu čempionātu), nedomājot upurētu Dinamo.
Prieks, ka LBL ir intriga, jo tieši konkurences apstākļos tiek veicināta attīstība. Ceru, ka viss ies savu dabisko ceļu, nevis atkal kāds sāks kalt Eirolīgas kluba plānus...redzēs, kā viss beigsies ar VEF un VTB - proti, kā tas atsauksies uz LBL, jo hokejā LAČ grimst arvien dziļākā un dziļākā purvā.

     [+] [-]

, 2010-04-01 19:40, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Zirgā būsim, kad somi mūs vasarā uz B grupiņu nofīrēs! Sports izskatās pēc jomas, kur mēs klasiski tuvojamies Ziemeļvalstu modelim- hokejs A grupā, futbolam ir iespējas pacīnīties par dalību lielajos finālturnīros, taču, ja neizdodas, tad neviens matus neplēš, bet basketbols pabērna lomā, kur iekļūšana Eiropas finālturnīrā tiek uzskatīta par labu sasniegumu, vājš pašmāju čempionāts un daži spēlētāji labos Eiropas klubos.
Tākā bišku pārspīlē. Basketbols latvijā nekur nepazudīs... Kā nekā nacionālais sporta veids.
Bet būs interesanti ja pēc 2 gadiem pazudīs Dinamo (latvijas hokejs).

  +3 [+] [-]

, 2010-04-01 19:40, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Es labāk dodu priekšroku viduvējam pašmāju čempionātam, nevis sporta veida saimniecībai ar vienu klubu...Jā, daudzi tagad ikdienā redz augsta līmeņa hokeju tepat Rīgā, jā, mūsu bāleliņi tagad spēlē tur, kur daudzi bez Dinamo nespēlētu, taču jāatceras, ka visa pamats ir jauniešu sports un vietējais čempionāts. Ja varētu upurēt Dinamo un iegūt viduvēja līmeņa vietējo čempionātu (galvenais - sakārtotu un stabilu čempionātu), nedomājot upurētu Dinamo.
Prieks, ka LBL ir intriga, jo tieši konkurences apstākļos tiek veicināta attīstība. Ceru, ka viss ies savu dabisko ceļu, nevis atkal kāds sāks kalt Eirolīgas kluba plānus...redzēs, kā viss beigsies ar VEF un VTB - proti, kā tas atsauksies uz LBL, jo hokejā LAČ grimst arvien dziļākā un dziļākā purvā.
visu precizi peteici, bet grimst visa sporta saimnieciba valsti, un jau nekas nemainisies tuvakaja laika, tad liels caurums un zopa bus latvijas sporta. galvenais ir vietejais cempis un jaunatnes sports kura latvija vnk nav, ir loti loti neattistits, amatieri un tas ari viss, visa vadiba ir jamaina , cilveki, zmoti visi

  +5 [+] [-]

, 2010-04-01 19:42, pirms 14 gadiem
čempis nav zirgā, runāt var tikai par triis nopietnaaam komandaam, kuru speelees, protams, ir aizraujošas, bet nu paareejas komandas ir zem katras kritikas.
Speelees, kuru starpa spele Ventspils, Barons vai VeF ir aizraujosi skatiities, bet nu paareejaas nevienam neliekas aizraujosas.
Lai sasniegtu veco liigas liimeni veel vajadzees daudz laika...

  +1 [+] [-]

, 2010-04-01 19:42, pirms 14 gadiem
Plus vēl salīdzināt basketbolu un futbolu ar čempionātu piedalīšanos nav korekti. Jo Eiropā futbolā un basketbolā ir daudz labu komandu, bet iekļūt pasaules čempionātā basītī ir visai nereāli.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-01 19:43, pirms 14 gadiem
zidlers rakstīja: visu precizi peteici, bet grimst visa sporta saimnieciba valsti, un jau nekas nemainisies tuvakaja laika, tad liels caurums un zopa bus latvijas sporta
Taisnība. Ir jāinvestē līdzekļi jauniešu sportā. Taču diemžēl, ja pat izglītību Latvijā nevērtē pārāk augstu, tad ko var gribēt, lai dod jauniešu sportam...

  +3 [+] [-]

, 2010-04-01 19:45, pirms 14 gadiem
nebiju pamanījis, ka basketbols atkal ir zirgā.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-01 19:47, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Taisnība. Ir jāinvestē līdzekļi jauniešu sportā. Taču diemžēl, ja pat izglītību Latvijā nevērtē pārāk augstu, tad ko var gribēt, lai dod jauniešu sportam...
ta jau ir, visiem sporta funkcionariem rup sava ada, ka tikai nahalavu iegut vairak bet tiem kam vairak vajag mazak, ar tadu attieksmi nekas pozitivs nebus, zopa un viss

  -4 [+] [-]

, 2010-04-01 19:47, pirms 14 gadiem
broks7 rakstīja: čempis nav zirgā, runāt var tikai par triis nopietnaaam komandaam, kuru speelees, protams, ir aizraujošas, bet nu paareejas komandas ir zem katras kritikas.
Speelees, kuru starpa spele Ventspils, Barons vai VeF ir aizraujosi skatiities, bet nu paareejaas nevienam neliekas aizraujosas.
Lai sasniegtu veco liigas liimeni veel vajadzees daudz laika...
Kas bija iepriekš? ok, ASK, Barons un Ventspils - trīs komandas, tāpat kā tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-01 19:49, pirms 14 gadiem
Man interesē kā visi nosaka to zemo līmeni, cerams, ka katram ir vismaz 4 kritēriji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-04-01 19:53, pirms 14 gadiem
labītis rakstīja: Man interesē kā visi nosaka to zemo līmeni, cerams, ka katram ir vismaz 4 kritēriji
1) Skatītāju daudzums, kas apmeklē spēles.
2) Klubu budžeti un skaits līgā.
3) Spēlētāju atpazīstamība, zvaigznes, utt.
4) Ažiotāža presē un sabiedrībā.

  +5 [+] [-]

, 2010-04-01 19:55, pirms 14 gadiem
Atceros vēl pirms 4 gadiem, kad Barons ar Žalgiri Arēnā spēlēja, Arēna bija pilna, kas par troksni, ažiotāža ne pa jokam, vēl nesenais Final four 2008. gadā Šauļos, kad spēlēja Barons, ASK, Rytas, Žalgiris, tas bija tiešām ļoti augsta līmeņa basketbols, tagad viss ir kluss un tukšs .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-04-01 20:02, pirms 14 gadiem
Onslovs rakstīja: Kas bija iepriekš? ok, ASK, Barons un Ventspils - trīs komandas, tāpat kā tagad.
saliidzini taa laika pagriides klubu liimeni ar sssiii briizza, taa laika peedeejaas komandas speetu paciiniities par sii gada ccetrinieku.

P.S. Pieskaiti veel Valmieru, kas taja laika bija speeciiga un speeja paciinieties ar Lietuvas klubiem, šobriid lietuvas klubi pat muusu virzienaa neskataaas

  +1 [+] [-]

, 2010-04-01 20:02, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: 1) Skatītāju daudzums, kas apmeklē spēles.
2) Klubu budžeti un skaits līgā.
3) Spēlētāju atpazīstamība, zvaigznes, utt.
4) Ažiotāža presē un sabiedrībā.
Tu aizmirsi baigi svarīgu kritēriju - spēlētāju meistarība.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-01 20:03, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: lielais Barona fans arī izkūpējis? kgan.. tu jau tāds nožēlojams esi, tad pa Baronu, tad $ity, tad Minskas Dinamo.
Es vienkārši gāju uz Barona spēlēm, man patika kā viņi spēlēja, nebiju jau nekāda ultra, kāda tev daļa kuru komandu spēle man šķiet skatāma?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2010-04-01 20:06, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: lielais Barona fans arī izkūpējis? kgan.. tu jau tāds nožēlojams esi, tad pa Baronu, tad $ity, tad Minskas Dinamo.
kā saka - par lūzeriem nefano
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-04-01 20:09, pirms 14 gadiem
Worst Case Ontario rakstīja: Pēdējos gados basketbols palicis kaut kā garlaicīgs nu nezinu, pēdējo reizi kad skatījos basi bija vēl Brocēnu laiki
laikam būsi ziemas miegā iesnaudies

     [+] [-]

, 2010-04-01 20:10, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Es labāk dodu priekšroku viduvējam pašmāju čempionātam, nevis sporta veida saimniecībai ar vienu klubu...Jā, daudzi tagad ikdienā redz augsta līmeņa hokeju tepat Rīgā, jā, mūsu bāleliņi tagad spēlē tur, kur daudzi bez Dinamo nespēlētu, taču jāatceras, ka visa pamats ir jauniešu sports un vietējais čempionāts. Ja varētu upurēt Dinamo un iegūt viduvēja līmeņa vietējo čempionātu (galvenais - sakārtotu un stabilu čempionātu), nedomājot upurētu Dinamo.
Prieks, ka LBL ir intriga, jo tieši konkurences apstākļos tiek veicināta attīstība. Ceru, ka viss ies savu dabisko ceļu, nevis atkal kāds sāks kalt Eirolīgas kluba plānus...redzēs, kā viss beigsies ar VEF un VTB - proti, kā tas atsauksies uz LBL, jo hokejā LAČ grimst arvien dziļākā un dziļākā purvā.
piekriitu,bez Dinamo LV hokejs vispaar nebuutu nekas izmnjemot izlashu speeles
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 85 komentāri