Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Trešdien startē LBL čempionāts

Jānis Pārums

Trešdien startē LBL čempionāts
Mareks Jurevičus, "Ventspils" kapteinis
Foto: Renārs Buivids

Rīt, 2009.gada 7.oktobrī, ar VEF – Ventspils un Ķeizarmežs – Liepājas Lauvas spēlēm sāksies Latvijas Basketbola Līgas 19.sezona. LBL 1.divīzijā piedalīsies 7 komandas – bez jau pieminētajām, arī Valmiera, Barons un Jelgavas Zemgale.

Divi klubi, kas piedalīsies Eiropas kausu izcīņās "Ventspils" un VEF spēlēs divus apļus, pārējās piecas komandas - sešus apļus. Seši labākie pēc regulārās sezonas piedalīsies izslēgšanas turnīrā, kurā tiks noskaidrots Latvijas čempions basketbolā.

Pirmssezonas favorīti ir abi Eirokausos spēlējošie klubi – Latvijas čempioni "Ventspils" un 4. vietas īpašnieki VEF. "Ventspils" ir saglabājuši savā sastāvā galvenos pērnās sezonas līderus – Mareku Jurēviču, Jāni Strēlnieku, Dairi Bertānu un Ronaldu Zaķi. Eirolīgas kvalifikācijas spēlēs lieliski aizvadīja arī amerikāņu leģionārs Ārons Petvejs. Arī VEF palikuši vairāki līderi – Jurijs Aleksejevs, Andrejs Šeļakovs, Gatis Jahovičs. No Valmieras vefiņu pārnācis Ingus Bankevics un pievienojies arī daudzsološs amerikāņu saspēles vadītājs Alekss Renfro.

Baltijas Basketbola Līgā Latviju pārstāvēs arī Valmiera un Liepājas Lauvas, kam teorētisku vajadzētu pretendēt uz bronzas medaļām. Nevaram aizmirst arī par Jelgavas Zemgali. Tomēr vistumšākais "zirdziņš" šobrīd ir "Barons". Komanda sastāvu sāka komplektēt vēlāk par pārējiem, taču neviens nebrīnīsies, ja "Barons" pavasarī iesaistīsies cīņā par čempiona titulu.

Aizvadītajās 18 sezonās Valda Valtera vadīti dažāda nosaukuma "Brocēni" un "Ventspils" ir izcīnījuši pa astoņiem tituliem, pa reizei Latvijas spēcīgākie klubi ir bijuši ASK un "Barons".

LBL komandu sastāvi aplūkojami šeit

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Zandere, LBS

  +3 [+] [-]

, 2009-10-06 17:55, pirms 14 gadiem
Kāpēc LBS/LBL nepublicē, kuri tiesneši tiesās? Futbolā LFF to dara. Hokejā un handbolā arī šāda prakse ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-06 18:07, pirms 14 gadiem
Viļums uz Liepāju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-06 18:23, pirms 14 gadiem
sasperjods rakstīja: Barons pārspēlēsies līdz nemaņai - 24 spēles LBLā un viss
28spēles puis.Ja protams raksta autors nav kļūdijies.Koks ar 2 galiem,tikpat labi Vef var salūzt ar saviem 4 turnīriem.Un komanda tur ir nekāda.Spēle pret Kalev to pierādija.Valters savu karoti visās iespējamā zupas bļodās iebāzis bet komanda lbl līmenim nokomplektēta.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-06 18:43, pirms 14 gadiem
fanu klubs#13 rakstīja: 28spēles puis.Ja protams raksta autors nav kļūdijies.Koks ar 2 galiem,tikpat labi Vef var salūzt ar saviem 4 turnīriem.Un komanda tur ir nekāda.Spēle pret Kalev to pierādija.Valters savu karoti visās iespējamā zupas bļodās iebāzis bet komanda lbl līmenim nokomplektēta.
Nav autors klūdijes, jo ar VEF un Ventspili būs tikai divas spēles. Ar pārējiem - četras. Tā kā sezonā tik tiešām būs 24 spēles + kaut kādas PO spēles (kur gan būs jātiek).

  +1 [+] [-]

, 2009-10-06 18:57, pirms 14 gadiem
dullaazane rakstīja: Labākā sporta menedžmenta spēle, kāda jebkad radīta, tagad pieejama arī jums - http://ppm.powerplaymanager.com/lv
nobanojat kāds viņu

     [+] [-]

, 2009-10-06 19:02, pirms 14 gadiem
Ev mūsu tv atkal sūkā nekur nerāda Ventspils -Vef spēli

  -1 [+] [-]

, 2009-10-06 19:41, pirms 14 gadiem
1 rakstīja: Kāpēc LBS/LBL nepublicē, kuri tiesneši tiesās? Futbolā LFF to dara. Hokejā un handbolā arī šāda prakse ir.
arī UEFA un FIFA publicē, IIHF arī publicē,bet kaut kā neesmu redzējis ka FIBA vai ULEB publicētu tiesnešus pirms spēlēs, tāpēc arī LBS drošvien nepublicē!! ja jau baigi interesē ieej tiesnešu mājas lapā tur ir saraksts kas kuru līgu tiesās!!

     [+] [-]

, 2009-10-06 20:55, pirms 14 gadiem
AlfonsTrīcvaidziņš rakstīja: arī UEFA un FIFA publicē, IIHF arī publicē,bet kaut kā neesmu redzējis ka FIBA vai ULEB publicētu tiesnešus pirms spēlēs, tāpēc arī LBS drošvien nepublicē!! ja jau baigi interesē ieej tiesnešu mājas lapā tur ir saraksts kas kuru līgu tiesās!!
FIBA/ULEB? Lūdzu - bkventspils.lv: "Arēnā" tiesās ukraiņi un lietuvietis , euroleague.net: DKV Joventut vs. Union Olimpija - Preview -...

Kur tiesnešu mājas lapa esot?

     [+] [-]

, 2009-10-06 22:01, pirms 14 gadiem
ZhanisVimba rakstīja: Nav autors klūdijes, jo ar VEF un Ventspili būs tikai divas spēles. Ar pārējiem - četras. Tā kā sezonā tik tiešām būs 24 spēles + kaut kādas PO spēles (kur gan būs jātiek).
Nu tad žani izskaidro raksta sākumā minēto piecas komandas sešus apļus!!!!!!!!!