Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Virsis turpinās sēdēt "Valmiera Glass/ViA" galvenā trenera krēslā

Emils Ozerinskis

Virsis turpinās sēdēt "Valmiera Glass/ViA" galvenā trenera krēslā
Oskars Virsis. Foto: Jānis Lārmanis

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas basketbola līgas komanda "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" apstiprinājusi 33 gadus vecā Oskara Virša palikšanu komandas galvenā stūrmaņa postenī.

Rūjienietis Oskars Virsis valmieriešu komandas galvenā trenera pozīcijā nonāca pērnā gada oktobra izskaņā, kad nebija attaisnojušās uz lietuviešu speciālistu Tomu Kerši liktās cerības. Lietuvieša vadībā "Valmiera Glass/ViA" sezonu sāka ar pieciem neizteiksmīgiem zaudējumiem. 33 gadus vecais Virsis pie vidzemnieku stūres stājās ar trīs uzvarām sešās apvienotās līgas spēlēs, bet decembra un janvāra zaudējumu sērija nostādīja valmieriešus apvienotās līgas tabulas apakšdaļā, no kuras komanda sezonas gaitā neizkārpījās, kopumā ieņemot 15. vietu 16 komandu konkurencē. Virša vadībā komanda guva sešas uzvaras 25 spēlēs.

"Užavas" basketbola kausā "Valmiera Glass/ViA" iekļuva pusfinālā, kur vidzemnieki piekāpās "Liepājai", savukārt Eiropas Ziemeļu basketbola līgā līdz panākumam Gaujas krasta komanda neaizsniedzās. LBL izslēgšanas spēlēs trīs cīņu ceturtdaļfināla sērijā "Valmiera Glass/ViA" atzina ogrēniešu pārspēku.

Oskars Virsis: "Paldies klubam par uzticību un par to, ka ļauj turpināt pagājušajā sezonā iesākto darbu. Pagājušajā sezonā mums daudzās epizodēs pietrūka tieši pieredze. Prieks, ka mājās ir atgriezušies mūsu pieredzējušie spēlētāji, kuri palīdzēs mūsu jaunajiem basketbolistiem progresēt. Uz nākamo sezonu skatos ar lielu optimismu, jo starpsezonā jau līdz šim esam paveikuši lielisku darbu. Paldies arī līdzjutējiem par lielo atbalstu pagājušajā sezonā. Mēs Jūs jutām! Paldies arī Valmieras novadam par lielisko infrastruktūru. Jau tagad nevaru sagaidīt pilnās Valmieras Olimpiskā centra tribīnes. Valmiera mīl basketbolu!"

Roberts Zeile: "Pagājušajā sezonā uzticējāmies Oskaram un iecēlām viņu galvenā trenera amatā pēc neveiksmīga sezonas ievada. Uzreiz bija jūtamas patīkamas pārmaiņas un uzskatām, ka viņš komandai dod tikai un vienīgi pienesumu. Ticam, ka viņš darīs visu, lai komanda varētu cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Novēlam viņam veiksmi, izturību un pozitīvām emocijām bagātu sezonu."

Virsis trenera karjerai profesionālā līmenī pievērsās 2019./2020. gada sezonā, kļūstot par tā brīža "Valmiera Glass/ViA" galvenā trenera Roberta Zeiles palīgu. Kopā ar Sandi Amoliņu rūjienietis turpināja strādāt valmieriešu treneru štābā arī Edmunda Valeiko vadībā 2021./2022. gada sezonā, bet pērno gadu Virsis iesāka kā Toma Kerša galvenais palīgs, aizstājot lietuvieti pēc neizteiksmīgā sezonas starta.

Kā spēlētājs Virsis pārstāvējis "Ventspili", "Valmieru" un "Jēkabpili". Zīmīgi, ka jēkabpiliešu rindās Virsis kļuva par pirmo komandas parakstīto spēlētāju, nospēlējot sešas sezonas lūšu rindās, kuru laikā tika izcīnītas divas bronzas medaļas. 2018. gadā tobrīd 28 gadus vecais Virsis pārcēlās uz Norvēģijas komandu "Froya Basket", bet drīz pēc tam spēlētāja kedas aizsarga pozīcijā spēlējošais basketbolists ielika kastītē un pastūma pagultē.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera Glass/ViA" komandai bija ļoti jauns treneru kolektīvs. 33 gadus vecajam Virsim palīgos nāca 30 gadus vecais Normunds Lišiks, bet sezonas izskaņā pievienojās 30 gadus vecais Kaspars Vecvagars, kurš traumu dēļ nolēma likt punktu spēlētāja karjerai.

Šajā starpsezonā "Valmiera Glass/ViA" rindās atgriezušies divi Valmieras basketbola pēdējo gadu simboli. Komandā atkal spēlēs Jānis Kaufmanis, kurš 2007. gadā kopā ar Virsi palīdzēja atnest Latvijai pirmās jaunatnes čempionātu medaļas U-18 izlases sastāvā, un Edmunds Elksnis. Abi perimetra spēlētāji pēc būtības ir galvenā trenera vienaudži, Kaufmanim esot pat par 16 dienām vecākam.

"Valmiera Glass/ViA" sastāvs 2023./2024. gada sezonai

SpēlētājsPoz.Aug.Dz.g.ValstsKlubs 2023'
Edmunds ElksnisPG1881990LatvijaVentspils
Kristofers KarlsonsPG1852004LatvijaValmiera Glass/ViA
Jānis KaufmanisSG1851989LatvijaErmis (Grieķija II)/San Antoni (Spānija III)

Izmantotie resursi:
https://vgvia.lv/

  +1 [+] [-]

, 2023-08-04 11:10, pirms 9 mēnešiem
Šausmas. Un Emils turpinās sēdēt uz poda.

  +2 [+] [-]

, 2023-08-04 11:16, pirms 9 mēnešiem
Emīl , pamaini virsrakstu labāt būtu .... Virsis turpinās TRENĒT ! , nevis tikai sēdēt .

  +2 [+] [-]

, 2023-08-04 11:21, pirms 9 mēnešiem
Virsis turpinās sēdēt "Valmiera Glass/ViA" galvenā trenera krēslā, betEmils Ozerinskis turpinās sēdēt pie datora un skribelēt muļķīgus virsrakstus.

     [+] [-]

, 2023-08-04 11:25, pirms 9 mēnešiem
A tas bosnietis vaitad arī vēl nebija ar līgumu?

     [+] [-]

, 2023-08-04 11:29, pirms 9 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: A tas bosnietis vaitad arī vēl nebija ar līgumu?
Itkā esot bet mājaslapā to neredz !

  -1 [+] [-]

, 2023-08-04 11:40, pirms 9 mēnešiem
Loti pareizs lemums!

     [+] [-]

, 2023-08-04 11:46, pirms 9 mēnešiem
juings rakstīja: Emīl , pamaini virsrakstu labāt būtu .... Virsis turpinās TRENĒT ! , nevis tikai sēdēt .
Nē viņš turpinās sēdēt, jo VALMIERĀ nav trenera, kurš var trenēt tikai sēdēt

  -1 [+] [-]

, 2023-08-04 11:49, pirms 9 mēnešiem
Witslenamitea rakstīja: A tas bosnietis vaitad arī vēl nebija ar līgumu?
Speeletajus izzinosim pa vienam. Ta ka gaidam taalako informaciju ap komandas sastavu

  -3 [+] [-]

, 2023-08-04 11:57, pirms 9 mēnešiem
Vīri, Jūs taču zinat, ka krēsla pamatfunkcija ir, lai uz tā apsēstos.
Ir gadījumi, kad uz tiem arī var pastāvēt, lai ieskrūvētu lampiņu vai kādai citai līdzīga rakstura darbībai. Bet pamatā uz krēsla cilvēki sēž.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-04 12:01, pirms 9 mēnešiem
Nū jā ..., bet viņa darbs nav būt profesionālam krēsla sēdim, bet trenēt komandu. Un galvenais treneris, manuprāt, ir amats nevis krēsls.

  +1 [+] [-]

, 2023-08-04 12:14, pirms 9 mēnešiem
Emīls Ozerinskis rakstīja: Vīri, Jūs taču zinat, ka krēsla pamatfunkcija ir, lai uz tā apsēstos.
Ir gadījumi, kad uz tiem arī var pastāvēt, lai ieskrūvētu lampiņu vai kādai citai līdzīga rakstura darbībai. Bet pamatā uz krēsla cilvēki sēž.
Emīl , sēdēt savā krēslā varētu teikt par kādu amatpersonu , funkcionāru . Un sēdēšana krēslā lielai daļai asociējas ar neko nedarīt , imitēt darbību . Es tā saprotu .
Nākošo rakstu gribēsi likt atsūti man rediģēt !DDD
Tev gan nav paveicies katru dienu dīvāna eksperti tevi terorizē .
Tas nav darbs , bet nervu bendēšana !

  -1 [+] [-]

, 2023-08-04 12:26, pirms 9 mēnešiem
juings rakstīja: Emīl , sēdēt savā krēslā varētu teikt par kādu amatpersonu , funkcionāru . Un sēdēšana krēslā lielai daļai asociējas ar neko nedarīt , imitēt darbību . Es tā saprotu .
Galvenais treneris ir konkrētās sporta organizācijas amats. Tātad amatam var būt tam paredzēts krēsls (treneru istabā ).
Ja persona saglabā savu amatu, tad tā turpina sēdēt šajā metaforiskajā vai arī praktiskajā "amata krēslā".

Bet interesanti, ka cepiens ir tikai par virsraksta nestandarta metaforu, kamēr tekstā ievirpinātajiem tēlainās izteiksmes līdzekļiem uzmanība netiek pievērsta.

     [+] [-]

, 2023-08-04 12:38, pirms 9 mēnešiem
Nu pat jau sāk "piegriezties" tā piekasīšanās un tukšā salmu kulšana par vārdiem , burtiem! Ja nekā cita nav par komandu, spēlētājiem, treneriem ko teikt, varbūt labāk beidziet to bērnišķīgo piekasīšanos autoram! Lai veicas trenerim un komandai! Arī Ozerinskim!

     [+] [-]

, 2023-08-04 12:49, pirms 9 mēnešiem
Virsim , šī būs pirmā pilnā sezona galvenā trenera vadībā . Skatīsimies kā sanāks . Ja baumas apstiprināsies , sastāvs priekšs Latvijas +-OK .VĒLU VEIKSMI !

     [+] [-]

, 2023-08-04 13:12, pirms 9 mēnešiem
parveselīgudzīvesveidu rakstīja: Loti pareizs lemums!
Nevaru nesmieties. Tātad. Ieliki komentāru par savu darbu, ka pareizs lēmums turpināt darbu ar Oskaru Virsi. Nu feini. :-)
Oskaram - veiksmi, ir viņš īstā vietā, par ko šaubu nav. Daudz labāks speciālists par iepriekšējā rudenī nolīgto lietuviešu frīku! :-)

  +1 [+] [-]

, 2023-08-04 13:21, pirms 9 mēnešiem
Uzrunu JŪS daudzskaitlī lieto ar mazo sākumburtu

  +1 [+] [-]

, 2023-08-04 13:45, pirms 9 mēnešiem
angrybird rakstīja: Nevaru nesmieties. Tātad. Ieliki komentāru par savu darbu, ka pareizs lēmums turpināt darbu ar Oskaru Virsi. Nu feini. :-)
Oskaram - veiksmi, ir viņš īstā vietā, par ko šaubu nav. Daudz labāks speciālists par iepriekšējā rudenī nolīgto lietuviešu frīku! :-)
Ja , neviens cits neslavē , kas cits atliek , pašam sevi jāpaslavē !

     [+] [-]

, 2023-08-04 23:44, pirms 9 mēnešiem
Emīl, par virsrakstu kritika tomēr vietā. Varbūt tomēr noliec malā savas personīgās, teiksim, emocijas, kad raksti par Valmieras komandu. Iespējams, ka savulaik uz šauras laipas pat bija tev taisnība, taču neļauj tām oglītēm atkal un atkal iegailēties šādās izpausmēs. Osis trenės nevis krèslà sèdès!