Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" un "VEF Juniori" atklās LBL jubilejas sezonu

Jānis Celmiņš

"Ventspils" un "VEF Juniori" atklās LBL jubilejas sezonu
Arī šovakar iespējama Gata Jahoviča un Artūra Bērziņa duelēšanās
Foto: Rmualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šovakar Olimpiskajā Sporta centrā Rīgā tiks dots starts 20. Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonai. Pirmajā jaunās sezonas mačā spēkiem mērosies "VEF Juniors" un "Ventspils" komandas. Mača sākums pulksten 17.00, tiešraide Sportacentrs.com.

Latvijas sporta vēsturē līdzjutējiem vēl nebijušu iespēju šogad bija sarūpējusi Latvijas Basketbola savienība un portāls Sportacentrs.com. Tikai un vienīgi Sportacentrs.com lasītāju balsis noteica tās komandas, kuras komandas piedalīsies LBL 20. sezonas atklāšanas mačā. 68% aptaujā piedalījušos portāla lietotāju atbalstīja "Ventspils" komandu, 61% - "VEF Juniors" komandu, kas LBL turnīrā pārstāvēs valsts vicečempionu klubu "VEF Rīga".

"VEF" lielā komanda šosezon startēs Baltijas Basketbola līgā, Eirokausos, kā arī VTB līgā un LBL turnīram deleģējusi savu jaunāko brāli - "VEF Juniors", kuru vada Nikolajs Mazurs. "VEF junioru komanda ir kā lielās komandas jaunākie brāļi. Vecākais brālis mūs cenšas atbalstīt ar savu pieredzi, bet ikvienam jaunajam basketbolistam ir iespēja sevi pierādīt spēlējot Latvijas Basketbola līgā," atzīst "VEF Juniors" komandas galvenais treneris. LBS mājas lapā publicētajā "VEF Juniors" komandas pieteikumā gan ir atrodami arī diezgan daudz vecāko brāļu - Raitis Grafs, Gatis Jahovičs, Sandis Valters, Kaspars Bērziņš, Dairis Bertāns. VEF lielās komandas galvenais treneris atklājis, ka šovakar spēlei pret "Ventspils" komandu varētu tikt pieteikti Andrejs Šeļakovs, Gatis Jahovičs un Dairis Bertāns. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com gan pēdējais no viņiem piebilda, ka spēlēt šovakar varētu arī Kaspars Bērziņš. Dzīvosim redzēsim…

"Ventspils" komandā starpsezonu periodā notikušas visai lielas izmaiņas. Komandu nu vada lietuviešu speciālists Aļģirts Brazis, bet komandu papildinājuši četri ārzemnieki – Latvijā jau iepriekš redzētais Vladimirs Štimacs, kā arī Rašads Andersons, Sauļus Kuzminskas un Česters Meisons. Ventspils pusē atgriezies arī Akselis Vairogs, bet komandai pievienojušies Māris Gulbis un Ingus Bankevics.

Pieci iemesli, lai sekotu LBL 20. čempionātam

Latvijas Basketbola līgas direktors Ralfs Pleinics pirmās spēles priekšvakara vērš uzmanību uz garšīgākajām odziņām, kas LBL turnīru darīs pamanāmu uz plašā basketbola piedāvājuma fona.

Pirmkārt, LBL turnīrs piedāvā neskaitāmus intriģējošus derbijus ar politisko, ekonomisko, ģeogrāfisko un cilvēcisko attiecību zemtekstiem: Rīga pret pārējo Latviju, Rīga pret Rīgu, Ventspils pret Liepāju, Valmiera pret Jelgavu... Šosezon klāt nācis studentu duelis: Turība pret Latvijas Universitāti.
Otrkārt, esmu pārliecināts, ka LBL čempionāta spēlēs sevi pieteiks vismaz dažas jaunas zvaigznītes, kuras klubu starptautiskajos mačos, iespējams, paliks pieredzējušo spēlētāju ēnā. Īpašu uzmanību pievērsīsim U-19 izlases kandidātiem, kuri gatavojas nākamvasar Latvijā paredzētajam pasaules čempionātam.
Treškārt, kolorīti personāži treneru korpusā. Pēc desmit gadu pārtraukuma līgā atgriežas Pēteris Višņēvičs (Turība), jaunā statusā debitē Uvis Helmanis (Barons).
Ceturtkārt, komandu komplektācija liecina, ka sportiskā intriga būs gan cīņā par pirmajām divām vietām un ceļazīmēm uz pusfinālu, gan vietu kārtību aiz līderu mugurām, gan sesto vietu – pēdējo, kas dos tiesības spēlēt izslēgšanas mačos.
Visbeidzot, tieši LBL turnīrā jau 20.reizi tiks noskaidrota Latvijas labākā komanda un neticu, ka kāda kluba īpašniekiem, atbalstītājiem un spēlētājiem šis tituls būs vienaldzīgs.

Maču būs iespējams vērot arī portāla Sportacentrs.com veidotajā video tiešraidē. Maču komentēs Andrejs Siliņš, bet jau pirms spēles un tā pārtraukumā paredzētas dažādas intervijas ar basketbola cilvēkiem. Nenokavē!

Par LBL

Šosezon LBL 1. divīzijā startēs astoņas komandas - "BA Turība", "Latvijas Universitāte", "Barons", "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Ventspils", "Zemgale" un "VEF Juniors". LBL 2. divīzijā komandu skaits ir kuplāks - 12 komandas BK "Saldus", BK "Ventspils Augstskola", BK "Zemgale-LLU", BS "Daugava", "DSN/Rīga", "Gulbenes buki", "Jūrmala/Fēnikss", "Liepājas Lauvas 2", "Līvāni", "Ogres BS", "Rīdzene", "VEF Kadeti".

Izmantotie resursi:
Basket.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2010-10-02 10:07, pirms 14 gadiem
Sarauj Kurzeme
Slēpts komentārs: rainmaker

     [+] [-]

, 2010-10-02 11:46, pirms 14 gadiem
Par Ventiniem

  -1 [+] [-]

, 2010-10-02 11:59, pirms 14 gadiem
Par skaistu basketbolu un "VEF Juniors" uzaru

  -1 [+] [-]

, 2010-10-02 12:04, pirms 14 gadiem
buus intresants macs un es par BKV
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-02 12:26, pirms 14 gadiem
mm saldais ediens visiem basketbola faniem

     [+] [-]

, 2010-10-02 12:34, pirms 14 gadiem
interesanti būs apskatīt Vlado BKV rindās

  +2 [+] [-]

, 2010-10-02 12:40, pirms 14 gadiem
būs intresants mačš
PAR VEF UZVARU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-02 13:42, pirms 14 gadiem
One Life One Love BKV!!!!!

Par uzvaru

  +1 [+] [-]

, 2010-10-02 14:00, pirms 14 gadiem
Ir tikai viens-----BK VENTSPILS!!!!!! Šis mačs būs tikai iesildīšanās, jāgaida īstais duelis iekš BBL kad Ventspils ar Vefu spēlēs, vot tur būs jautri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-10-02 14:46, pirms 14 gadiem
Brand87 rakstīja: Jautri būs skatīties kā VEFs pazemo BKV
beerniem jau prieki?

  +2 [+] [-]

, 2010-10-02 15:19, pirms 14 gadiem
VEF uzvarēs!

  -1 [+] [-]

, 2010-10-02 15:21, pirms 14 gadiem
Par skaistu spēli un BKV uzvaru.