Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Jauno punktu mašīnu meklējošo "Līvānu" sastāvā atgriežas Magone

Emils Ozerinskis

Jauno punktu mašīnu meklējošo "Līvānu" sastāvā atgriežas Magone
Renārs Magone "Līvānu" rindās. Foto: Lāsma Irša

Jaunnedēļ sāksies "Ramirent" Nacionālās basketbola līgas turnīrs ar spēli Ventspilī starp vietējiem jauniešiem un tukumniekiem. Latvijas basketbola savienības (LBS) mājas lapā sāk parādīties informācija par komandas sastāvu aprisēm, kur interesantu papildinājumu ieguvuši "Līvāni", piesaistot ilggadējo "Ogres" spēka uzbrucēju Renāru Magoni.

"Līvāni" šajā starpsezonā palika bez sava pēdējo gadu ierastā punktu gūšanas līdera Riharda Strauta, kurš aizvadītajā sezonā guva 25,8 punktus vidēji spēlē. Strauts izvēlējies jaunajā sezonā pārstāvēt turnīra jaunpienācēju siguldiešu krāsas, tādēļ "Līvāni" ir jauna uzbrukuma līdera meklējumos. Par iespējamo punktu mašīnu līvāniešiem varētu kļūt 31 gadu vecais Renārs Magone, kurš pērn bija svarīgs basketbolists "Ogres" garajā galā, apvienotajā Latvijas - Igaunijas līgā gūstot 11,3 punktus un izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas.

Magonem būs iespēja spēlēt ar savu komandas biedru Pasaules U-19 čempionātā Artūru Vītiņu, kurš "Līvānu" rindās uzspēlēja jau pagājušās sezonas otrajā pusē. Starp komandas ierastajiem spēlētājiem būs Raimonds un Daumants Pabriežas kā arī sastāvā iekļauts Rūdolfs Zēns. Ar augstākās līgas pieredzi Edgara Cimara trenētās "Līvānu" rindās būs arī garā gala spēlētājs Dāvids Ozoliņš un aizsargs no Jēkabpils Edijs Stiebriņš.

Rihards Bērziņš "Gulbenes Buku" rindās. Foto: Aleksander Lustix

Raimondam Gabrānam būs jālauza galva kā "Gulbenes Bukos" aizstāt Artūrs Strēlnieka atstāto sastāva robu, veterānam nedēļu pirms buku pirmās spēles pārceļoties uz "Rīgas Zeļļiem". Līdzvērtīga manieres spēlētājs Gulbenei nav pieejams. Garo galu kopā ar Jāni Engeru sargās pagājušās sezonas "Turības" basketbolists Rihards Bērziņš. Tāpat komandas pieteikumā ir Gulbenes basketbola patriots Ingars Aizpurs un vairākas sezonas vienībā pavadījušais snaiperis Sandis Bēts.

Lielākās izmaiņas skārušas gulbeniešu ārējo līniju. Kopā ar pašu basketbola skolas produktu Rolandu Šulcu par perimetra spēli atbildēs 20 gadus vecais rēzeknietis Rihards Teirumnieks, kurš atgriezies mājās no Itālijas, un no Jēkabpils nākošais Kristers Elksnītis, kurš pēdējos septiņus gadus bijis "Valmiera Glass/ViA" sistēmā.

Pagājušā gada Rietumu divīzijas pastarīte "Tukums" šosezon grasās izrādīt daudz lielāku konkurenci Nacionālajā līgā. Tukumnieki iepriekš jau vēstīja, ka komandas rindām pievienojies Nacionālās līgas čempions Artūrs Grīnbergs un LU rindās iepriekšējo sezonu pavadījušais Kristaps Čavars. No "Saldus" komandas uz tukumnieku rindām pārcēlies Rendijs Feikners, kurš sezonas sākumposmā vēl dziedēs savainojumu. Spēlētāju rindās nonācis līdz šim komandu trenējušais Matīss Tīss, komandas vadīšanu uzticot Sandim Pogam.

Savulaik Latvijas izlases aizsardzību cementējušais Aigars Vītols stājies pie "Ķekavas" komandas stūres. Ar skaļiem sastāva pastiprinājumiem komanda pagaidām nav izcēlusies. Par potenciālajiem līderiem no šobrīd pieteikumā iekļautajiem spēlētājiem var iezīmēt Eduardu Avotiņu un Elviju Mičuli.

Izmantotie resursi:
https://nbl.basket.lv/