Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

Bukiem iespēja savās mājās gūt NBL bronzu, tiešraide TV4 un Sportacentrs.com

Emils Ozerinskis

Bukiem iespēja savās mājās gūt NBL bronzu, tiešraide TV4 un Sportacentrs.com
Gulbenes komandas aizsargs Ingus Mastiņš. Foto: Gatis Bogdanovs/Dzirkstele.lv

"Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā svētdienas vakarā pulksten 18:00 turnīra bronzas medaļas sev kaklā centīsies uzkārt "Gulbenes Buki", kuri sērijas otrajā spēlē tiksies ar pamatturnīra spēcīgāko komandu "Kandavu/Anzāģi". Spēles tiešraide būs vērojama gan kanālā TV4, gan portālā Sportacentrs.com.

Bronzas sērijas otrās spēles tiešraide - ŠEIT!

"Gulbenes Buki" pagaidām vēl ir aktuālo Latvijas basketbola otrās spēcīgākās līgas čempionu statusā, jo, neizspēlējot iepriekšjās divas sezonas pandēmijas apstākļu dēļ, tieši gulbenieši uzvarēja pēdējo turnīra finālsēriju 2019. gadā. Toreiz vēl pats pa laukumu skrēja Raimonds Gabrāns, kurš nu jau pārņēmis "Gulbenes Buku" trenēšanu, savā debijas sezonā jau nonākot pozīcijā, lai gūtu turnīra medaļas.

Pirmajā bronzas sērijas spēlē "Gulbenes Bukiem" izbraukuma mačā Kandavā ar lielisku precizitāti padevās tālmetienu realizācija, gūstot panākumu ar 98:69. Tas ļāvis gulbeniešiem nostādīt sevi pozīcijā, lai izcīnītu medaļas savu līdzjutēju priekšā. Tomēr "Kandava/Anzāģe" ir pietiekami pieredzējusi komanda, kas tāpat vien pretiniekiem panākumu neatdos.

Kandava iedzīvotāju skaita ziņā ir pati mazākā no Nacionālajā līgā pārstāvētajām pilsētām un arī kluba budžets lēšams kā viens no pieticīgākajiem starp vienībām, kas cīnās par pozīciju turnīra augšgalā. Par spīti tam Edgara Priedes trenētā "Kandava/Anzāģe" sasniedza labākos rezultātus pamatturnīrā, 20 regulārās sezonas spēlēs neuzvarot tikai vienu.

Kandavniekiem spēcīgi spēlētāji garajā galā ir Mārcis Saulītis un Arvis Savčenko, kuru iegrožošana rada grūtības jebkuram pretiniekam NBL čempionātā. Ārējās līnijas līderi Kurzemes komandā ir Artūrs Grīnbergs un Gutars Strāķis.

"Gulbenes Buku" vilcējspēki ir pieredzes bagātie uzbrucēji Ingars Aizpurs un Artūrs Strēlnieks. No tālās distances pretinieku grozu sekmīgi var nomētāt Ervīns Ivanovs, bet izlaušanās sezonu piedzīvojis jaunais Gulbenes basketbola audzēknis Rihards Berkolds.

Nacionālās līgas bronzas sērija rit līdz kādas vienības diviem panākumiem. Ja gulbeniešiem savā laukumā neizdosies gūt panākumu, tad sērija tiks aizvesta atpakaļ uz Kandavu, kur tādā gadījumā izšķirošā cīņa notiks 10. maijā. Tajā pašā dienā, iespējams, izšķirsies turnīra čempiones liktenis, jo ar 2-0 finālsērijā priekšā esošā "Jelgava" otrdien sērijas trešajā cīņā uzņems "Jēkabpili".

"Ramirent" Nacionālā līga, finālsērija

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērijā
Jelgava – Jēkabpils103:8281:6310.05.13.05.*17.05.*2-0

"Ramirent" Nacionālā līga, bronzas sērija

Pāris1. spēle2. spēle3. spēleSērijā
Kandava/Anzāģe – Gulbenes Buki69:9808.05.10.05.*0-1

Latvijas basketbola līgas 2. divīzijas medaļnieces

GadsZeltsSudrabsRez.BronzaFināla MVPTreneris
2019.Gulbenes BukiĶekava3-2JelgavaM.SokolovsA.Brūniņš
2018.ĶekavaRSU3-1Gulbenes BukiN.MiezisE.Teteris
2017.JelgavaValmiera Glass ViA3-1ĶekavaE.KrūmiņšV.Krūmiņš
2016.SaldusMārupe3-2RSUE.BuiķisE.Buiķis
2015.OgreRSU3-2Pārdaugava/LUS.BētsP.Ozoliņš
2014.VeABTS3-0MārupeT.LeimanisG.Fogels
2013.SaldusVEF-LSPA3-2VeAJ.LīcītisM.Roga
2012.Barons kvartālsBK VEF3-0SaldusM.HlebovickisM.Gulbis
2011.BAA RīgaVeA3-2Gulbenes BukiJ.TimmaZ.Jansons