Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Pasečņiks: ''Sevilja jau sezonas laikā vairākas reizes piedāvāja atgriezties''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Pasečņiks: ''Sevilja jau sezonas laikā vairākas reizes piedāvāja atgriezties''
Anžejs Pasečņiks. Foto: LBS

Latvijas izlases basketbolists Anžejs Pasečņiks pēc Latvijas izlase pirmā treniņa pirms noslēdzošajām divām 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm portālam ''Sportacentrs.com'' atzina, ka valstsvienības spēlētajā stilā nekas nav jāmaina. Tāpat basketbolists vairāk skaidroja pavadīto īso laiku Francijā un atgriešanos ''Real Betis'' komandā.

Latvijas basketbola izlase šodien ar treniņu ''Arēna Rīga'' sākusi gatavoties pēdējām divām 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm pret Turciju 24. februārī un Grieķiju 27. februārī. No 20 kandidātiem tajā nepiedalījās tādi spēlētāji kā Kristers Zoriks, Jānis Timma un Jānis Strēlnieks. Jau iepriekš ziņots, ka VEF līdera Zorika spēlēšana ir zem lielas jautājuma zīmes. Tāpat neskaidrības ir ap Jāņa Strēlnieka, Kārļa Šiliņa un Rodiona Kuruca dalību.

Treniņā piedalījās Anžejs Pasečņiks, kurš 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā laukumā devies četrās spēlēs. Pēdējo no tām 27 gadus vecais spēlētājs aizvadīja pret Lielbritāniju, 18 minūtēs iemetot četrus punktus. ''Šoreiz ir daudz jaunu seju. Sastāvs ir nedaudz pamainījies traumu dēļ. Ceru, ka Jānis Strēlnieks un Zoriks būs veseli. Kas vēl mums ir ārā? Lomažu šoreiz laikam varam negaidīt,'' nedaudz jokojot, par aizvadīto pirmo treniņu un sastāva aprisēm atbildēja Pasečņiks. ''Mums ir jāiemācās spēlēt ar tiem spēlētājiem, kuri ir atbraukuši. Visi, kuri varēs, būs šīm divām spēlēm gatavi.''

''Jūtos ļoti labi,'' par savu sportisko kondīciju atbildēja spēlētājs. ''Pēdējos mēnešus esmu pavadījis kopā ar komandu un spēlējis, tāpēc jūtos labi gan fiziski, gan mentāli. Esmu gatavs spēlēt.'' Jau otro sezonu pēc kārtas Pasečņiks to iesāka bez kluba, un vēlāk pievienojās potenciālā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2023. gada drafta pirmās izvēles Viktora Vembanjana pārstāvētajai ''Metropolitans 92'', tās sastāvā gan aizvadot vien desmit spēles. ''Esmu daudz domājis par šo situāciju un ir grūti noraksturot, kas vispār notika. Ienācu komandā visneveiksmīgākajā brīdī. Kad pievienojos, klubam bija desmit spēļu uzvaru sēriju, bet pēc tam sākās traumas un slimošanas. Klubs sāka brukt un mums nebija spēlētāju. Bija pat treniņi, kuros piedalījās tikai četri spēlētāji. Tikko biju ienācis jaunā komandā un jaunā līgā, kur spēlētais basketbols pavisam atšķiras. Gan es sapratu, gan klubs visdrīzāk redzēja, ka šī nav vieta, kurā vēlētos šobrīd būt,'' par īso laiku Francijā teica Pasečņiks.

Viņš arī piebilda, ka pirms pievienošanās bijis plānots viņa tandēms laukumā kopā ar Vembanjanu, taču arī tas izpalicis. Topošajam drafta pirmajam numuram latviešu basketbolists veltīja komplimentus. ''Pirms pievienojos komandai, viņu plāns bija spēlēs mani izmantot kā piekto numuru, bet viņu kā ceturto. Traumu un tā dēļ, kas notika klubā, līdz tam nenonācām. Treniņos pret viņu izdevās uzspēlēt un viņš ir labs. Neesmu redzējis mentāli gatavāku džeku 19 gados Nacionālajai basketbola līgai par viņu. Cilvēki nevar iztēloties, kādu uzmanību viņam pievērš Francijā. Visas spēles, kuras nospēlēju, bija izpārdotas .Ažiotāža ap viņu ir liela, taču viņš prot to nolikt malā. Tas ir apbrīnojami.''

Nedēļas nogalē tika paziņots, ka 27 gadus vecais basketbolists karjeru turpinās Seviljas ''Real Betis'', kuru viņš pārstāvēja jau pagājušajā sezonā. ''Šobrīd ir riskants brīdis, lai gaidītu piedāvājumus. Sezonas laikā Sevilja man jau vairākas reizes zvanīja un piedāvāja atgriezties. Kad sapratu, ka no Parīzes braucu prom, Sevilja vēlreiz mani uzrunāja. Tā ir vieta, kuru labi zinu un tur jūtos kā mājās, tāpēc nolēmu atgriezties,'' par iemesliem sezonu noslēgt Spānijā teica Pasečņiks.

''Ja godīgi, neko vēl neesam skatījušies. Mums vēl ir pāris dienas, kurās gatavosimies spēlei. Paspēsim gan sagatavoties, gan analizēt pretinieku. Šobrīd neko daudz par pretinieku sastāviem nezinu,'' par Turcijas un Grieķijas sastāva aprisēm atbildēja basketbolists. ''Mums jāspēlē, kā to esam darījuši pēdējās spēlēs, kurās uzvarējām ar cīņassparu,'' turpināja Pasečņiks. ''Esmu gatavs spēlēt desmit, 25 minūtes - tam nav nozīmes. Galvenais ka uzvaram!''

I grupa 2023. gada 20. februārī

#KomandaU-Z+/-
1Latvija (Q)7-1+81
2Serbija5-3+9
3Grieķija (Q)5-3+16
4Turcija3-5+21
5Beļģija3-5-39
6Lielbritānija1-7-88

     [+] [-]

, 2023-02-20 22:07, pirms gada
Kāpēc netika pagarināts līgums tad nākamo gadu bija laba pēdējā sezona

     [+] [-]

, 2023-02-20 22:25, pirms gada
Uz NBA.

     [+] [-]

, 2023-02-21 04:23, pirms gada
Veiksmi, Andzej! Viss ir galvā!

  +1 [+] [-]

, 2023-02-21 04:48, pirms gada
Princese.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-21 08:34, pirms gada
Andžej, Andžej, sliņķis tu tāds, bija jau viss jāsakārto un jābūt atpakaļ NBA, vai kādā Eiropas grandā.

     [+] [-]

, 2023-02-21 15:37, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Andžej, Andžej, sliņķis tu tāds, bija jau viss jāsakārto un jābūt atpakaļ NBA, vai kādā Eiropas grandā.
Var būt ka nav sliņķis.Garš,bet lēns un tizls.

     [+] [-]

, 2023-02-21 18:40, pirms gada
Dzimmiy rakstīja: Andžej, Andžej, sliņķis tu tāds, bija jau viss jāsakārto un jābūt atpakaļ NBA, vai kādā Eiropas grandā.
....kādā NBA...!!!!!...tu pats saproti ko raksti....