Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Kemzura: "Izlases imidžs bija nenormāls"

Jānis Pārums

Kemzura: "Izlases imidžs bija nenormāls"
Kristaps Valters un Ķēstutis Kemzura
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases galvenais treneris Ķēstutis Kemzura intervijā "Sporta Avīzei" asi un atklāti izteicies par vairākiem valstsvienības spēlētājiem un kopējo atmosfēru, nosaucot izlases imidžu par nenormālu.

Treneris atzinis, ka situācijā ar Kasparu Bērziņu vispār reaģēt nav varējis, jo tas nebija viņa pirmais pārkāpums: "Viņš bija ķēdes vājākais posms. Manai reakcijai bija jābūt tādai, lai tā atstātu pēc iespējas mazākas sekas uz komandas spēli un izredzēm sasniegt izvirzītos mērķus. Dažs spēlētājs tagad izteicies, sak - kā tā var, šādi lēmumi nedēļu pirms čempionāta, tā nav pareizi... Tad man gribas jautāt: bet piedzerties nedēļu pirms čempionāta ir pareizi?"

Vēl skarbāk Kemzura izteicies par komandas kapteiņa asistentu Kristapu Valteru. Treneris atzinis, ka gribējis spēlētājam palīdzēt, taču tas nav izdevies: "Šī cilvēka problēma ir tā, ka viņš ir bezatbildīgs. Viņam nav drosmes jeb, kā saka tautā - nav pautu, lai pieceltos un pateiktu: "Es pieļāvu kļūdu. Man nebija taisnība." Un tā ne reizi vien. Gribēju palīdzēt kļūt par labāku spēlētāju, kļūt par komandas līderi, taču ar viņu tas bija kaut kas daudz dziļāks. Pat viņa intervija pēc čempionāta, kurā viņš apvainoja visus, bet pats nostājās maliņā, it kā nebūtu tajā visā piedalījies - tā parāda daudz ko.

"Lai arī kāda būtu izlase, kad zaudē tik daudz spēlētāju, tas nepaliek bez sekām. Īpaši jau Latvijas izlasē. Par to nav šaubu. No otras puses - ir interesanti jaunie puiši. Vajag apbruņoties ar pacietību un censties, lai šādi gadījumi vairs neatkārtotos," Kemzura uzsvēris, ka līdzīgā stilā kā līdz šim valstsvienībā lietas vairs nedrīkst notikt. "Izskaust tos jau saknē. Jo tāds imidžs, kāds bija šai izlasei - es atvainojos, bet tas ir nenormāli."

Jāatgādina, ka Kemzuram piedāvāts turpināt darbu ar Latvijas izlasi. Trenerim laiks dots līdz 15. oktobrim un, kā viņš pats izteicies, tad šo piedāvājumu nopietni pārdomās. Pilna intervija ar Kemzuru lasāma šīs dienas "Sporta Avīzē".

1 2 54 komentāri

 +48 [+] [-]

, 2009-09-29 12:27, pirms 15 gadiem
Kemzura paliec un pāraudzini mūsu tusētājus, protams ja tas vēl ir iepējams...

  +9 [+] [-]

, 2009-09-29 12:29, pirms 15 gadiem
Tocna pec kara visi gudri un visiem drosme peksni paradas!

 +12 [+] [-]

, 2009-09-29 12:30, pirms 15 gadiem
gluži kā bērnudārzā......
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2009-09-29 12:31, pirms 15 gadiem
"Viņam nav drosmes jeb, kā saka tautā - nav pautu"

 +41 [+] [-]

, 2009-09-29 12:33, pirms 15 gadiem
šīs dienas sporta avīzei varētu būt neslikts noiets.. un pēc 10 gadiem būs interesanti palasīt par šo vēlreiz esports sadaļā pirms 10 gadiem

 +34 [+] [-]

, 2009-09-29 12:37, pirms 15 gadiem
Vecbebru zvejnieks rakstīja: "Viņam nav drosmes jeb, kā saka tautā - nav pautu"
Lai cik tas smieklīgi nebūtu, apollo virsraksts ir ~ šāds - "Kemzura: K.Valteram nav pautu!"
Slēpts komentārs: Janciks

  +9 [+] [-]

, 2009-09-29 12:43, pirms 15 gadiem
Ķēdes reakcija nu jau ir sākusies uz pilnu klapi! Un tas patiešām nav slikti, jo noklusētas lietas ne vienmēr nes pozitīvu rezultātu, bet bieži vien gluži otrādi. Lai tad tagad beidzot visi izrunājas, izstāsta pasaulei kas uz sirds un tad varēs visu šo marazmu atstāt pagātnē kā labu mācību turpmākai paaudzei un izlasēm! Gaidam nākamo runātāju

     [+] [-]

, 2009-09-29 12:45, pirms 15 gadiem
Gaidaam Valtera atbildes "triecienu"...

 +17 [+] [-]

, 2009-09-29 12:46, pirms 15 gadiem
Kemzuram jāpaliek, jau taa suudi liidz ausim...nekas nenotiks, ja panjems letinju vietejo treneri, turpinasies viss tas pats... diemžēl...vajag treneri ilgterminjaa, un var beidzot redzeet, ka Kemzuram ir mugurkauls

  +8 [+] [-]

, 2009-09-29 12:50, pirms 15 gadiem
ThomYork rakstīja: Gaidaam Valtera atbildes "triecienu"...
Njā... Laikam trāpīgi pateikts par Valteru! Viņam tas nāks par labu, un gudrāk šoreiz būtu paklusēt, pietiekami ir izteicies par visiem. Man šāds imidžs arī nepatīk, visādas modes skates un Coyotes tusiņi - Tas nav nopietni pirms EČ!
Slēpts komentārs: bizsula

  +3 [+] [-]

, 2009-09-29 12:57, pirms 15 gadiem
Jurchiks rakstīja: Un Kemazura kļuvis par starptautiskas klases treneri un LV glābēju? Ar tām bezzobainajām kkombinācijām uzbrukumā un visu laiku sliktāku LV izlases aizsardzību? Vai arī alkohols ir vainīgs, ka mūsu zeki nespēlēja uz laukuma?
Aizsardzība mums bija viena no labākajām čempionātā, bet par uzbrukumu gan tev piekrītu....
Slēpts komentārs: valgut
Slēpts komentārs: tads
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: finkelstains
Slēpts komentārs: valgut

  -1 [+] [-]

, 2009-09-29 13:31, pirms 15 gadiem
Bimbi par jauno treneri!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-29 13:33, pirms 15 gadiem
es kemzuras vietā aizietu prom no šitā sviesta (lv izlases)

  +5 [+] [-]

, 2009-09-29 13:55, pirms 15 gadiem
[quote valgut]
Lūk ,ja Kemzura tādu dziesmu būtu dziedājis pirms čempionāta,tad es vēl saprastu......

Ja viņš to sāktu pirms čempionāta, tad no Latvijas izlases nebūtu ne vēsts - atsevišķiem subjektiem čempja laikā bija iespēja laboties, bet viņiem laikam smadzeņu nepietiek, lai to saprastu!

  +7 [+] [-]

, 2009-09-29 13:55, pirms 15 gadiem
Normāli džeki, tas taču ir basis, nevis balets. Bez kārtīga kodiena un piedirstas dušas klausules neiztikt.

 +15 [+] [-]

, 2009-09-29 14:03, pirms 15 gadiem
To valgut
Un ko tad Kemzuram vajadzētu darīt?! Varbūt pēc katra treniņa kādu no alkašiem mest ārā un tādā veidā nepārtraukti līdz čempionātam komplektēt izlasi? Vai varbūt neteikt, ka viss ir kārtībā un čaļi trenējas, bet gan teikt, ka Valteram nav pautu, Helmani visi apsmej un šaupeles uz botām zīmē, Biedriņš ar Bērziņu dzerstās un bez maz vai dzīvot nevar viens bez otra, Kambala visus treņinos klapē! Tad nu gan visi aizbrauktu ar "kaujiniecisku" noskaņojumu uz čempi un mikroklimats komandā būtu ah..najs!!! Vienkārši Kemzura tika nevis profesionāļu komandā, bet gan bērnudārzā, kurā lielāka daļa kož kā alkaši ar stāžu.
Skaidrs, ka visi, kuriem iedeva diskvalifikāciju, ir vieni no vadošajiem basketbolistiem Latvijā, ja ne paši labākie. Bet viņi tādi ir savos klubos, kur viņiem neviens neļaus tā izlaisties, jo ar savu spēli un attieksmi, pirmkārt, pelna sev iztiku. Savukārt izlasē.. šeit jau neko nemaksā.. tas jau nekas, ka tūkstošiem brauc just līdzi, tas jau nekas, ka pie teļukiem tūkstošiem sēž un jūt līdzi no visas sirds, tas jau nekas, ka sīkie treņinos salīdzina sevi ar šiem alkāniem.. Labāk ar veciem čaļiem pakost un visiem līdzjūtējiem un godam pārstāvēt savu valsti uzspļaut un uzlikt mīksto, jo mēs jau tāpat esam labākie!!!
Tas nav normāli, ka visi zin to, ka gandrīz visa izlase nenormāli kož, un to pieņem! Kemzura bija tas, kas to nepieņēma un vismaz kaut ko centās darīt lietas labā.

     [+] [-]

, 2009-09-29 14:10, pirms 15 gadiem
Tu saki? rakstīja: Lai cik tas smieklīgi nebūtu, apollo virsraksts ir ~ šāds - "Kemzura: K.Valteram nav pautu!"
tas jau par A. Sēklienieka tēmu...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-29 14:16, pirms 15 gadiem
Būtu jau labi ja Kemzura paliktu un strādātu tālāk jo ja nāks kāds mūsu pašu treneris tad vis var palikt bez izmaiņām.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-29 14:18, pirms 15 gadiem
tads rakstīja: ka man riebjas sitie preses pargudrozurnalistu komentari par basketbolistiem!!! vakar redzeju LNT tautas balsi komentarus!!
ka itka tie 5 basketbolisti kuri tika diskvalicifeti! ir pedejie dzeraji,kausli,narkomani! labi vini nau nekadi enģelīši,bet vini ari ir tikai cilveki,jauniesi!
itka esot loti tas vis iespaidojis vinju sniegumu,un ka vini nu peksšņi nekam nau derigi!
esatvainojos,bet kapec tad diez tads Valterens ir atdzits viens no labakajiem eiropas saspeles vaditajiem,tad kapec armands šķele tika atdzits par LBL vertigako speleteju 2gadus jau pec kartas,tad kapec tad Biedriņš spele NBA un goldenstate ir kapteinis unpartejo jau jus zinat,tad kapec kambaala spele tada kluba ka tagad un tad s ligums!!!padomajat pasi,pirms vinjus noliekat!! man riebstas klausiities!!
Tu neesi iipashi praatinjaa padevies!!!
Slēpts komentārs: valgut

  -3 [+] [-]

, 2009-09-29 14:39, pirms 15 gadiem
Šie nāk uz treniņiem pālī, bet treneris presei stāsta, ka viss ir OK! Tad ko lai te domā, gan sabiedrība, gan basketbolisti???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2009-09-29 14:52, pirms 15 gadiem
Tieši to jau viņš arī darīja-stāstīja,ka viss OK,ja tu neaprati.Un tagad ,kad viss beidzies ,tad sāk maurot kā riesta bullis.Riebj man tādi cilvēki ,kas maina savu nostāju...
1 2 54 komentāri